Totaal aantal pageviews

woensdag 11 december 2013

Rust in de tent!

Het openbare leven op het zo fraaie eiland Curaçao ligt vandaag, nu het woensdag 11 december 2013 is geworden, zo goed als volledig stil. Wat is er dan aan de hand, zo zult U zich wellicht afvragen. Welnu, alle ambtenaren op dit eiland, en dat zijn er nogal wat, hebben besloten om vandaag te gaan vergaderen onder werktijd. Althans, zo luidt de titel. In de praktijk echter betekent dit dat men zich zal gaan vervoegen op een, door de diverse vakbonden, aangewezen plek om aldaar met elkaar uitvoerig van gedachten te gaan wisselen. Een verkapte staking dus eigenlijk! De reden daarvoor is gelegen in het voornemen dat de Regering heeft uitgesproken. Men wil de overheidsuitgaven terugdringen en de overheidsfinanciën structureel gezond maken. Er dient dan ook enorm bespaard te gaan worden op de personeelslasten hetgeen betekent dat ondermeer de VUT-regeling wordt afgeschaft, loontreden worden opgeschort en het vakantiegeld wordt gehalveerd. U begrijpt: de rapen zijn gaar! In het instituut waar collega Bullie en Uw Hoofdredacteur normaliter hun dagelijkse werkzaamheden verrichten, zal het vandaag dan ook waarschijnlijk bijzonder rustig zijn voor wat betreft de personele bezetting. Ook verschillende scholen zullen hun deuren niet openen en er kan gerust door het rode licht worden gereden vandaag omdat de politieambtenaren andere prioriteiten hebben gesteld. Een dag om de kalmte en rust te bewaren dus, zo lijkt het althans Uw Hoofdredacteur.

Nu de Goedheiligman het mooie eiland Curaçao weer heeft verruild voor zijn Spaanse woning, achtte Moeder de vrouw de tijd rijp om afscheid te gaan nemen van allerhande goederen die herinnerden aan de Sint. Met andere woorden: de klas diende te worden opgeruimd. Op zich was dat niet een heel erg ingewikkelde klus, echter de zogenaamde "Pietenbaretten" leverden een fiks probleem op. Wat was namelijk het geval? Welnu, Moeder de vrouw bleek te beschikken over een twintigtal van zulke baretten, reden om haar leerlingen te vragen van wie nu eigenlijk welke baret zou zijn. Een tiental baretten kon derhalve gemakkelijk worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De overige baretten waren van de school, zo vertelden de leerlingen. Dat op zich was al uitermate vreemd te noemen; Moeder de vrouw kon zich niet herinneren dat de school ook maar enige baret in voorraad zou hebben gehad. Een ultieme poging werd gewaagd om de meest fraaie baret te slijten: "Van wie is deze mooie baret?" Een der leerlingen, laten we hem kleine Piet noemen, stak voor de zevende keer zijn vinger op. "Die is van mij Juf", zo berichtte het Pietje.
Nu had Moeder de vrouw inmiddels wel haar bedenkingen bij het kleine Pietje, maar toch gaf zij het mannetje het voordeel van de twijfel. Keurig overhandigde zij het ventje het mooie hoofddeksel. "Ik vraag straks even aan jouw Papa of het klopt hoor", zo liet Moeder de vrouw weten. En, aldus geschiedde. Echter, zoals het vaders wel vaker gaat wanneer lastige vragen worden gesteld, bleef Papa het antwoord schuldig. "Ik vraag het thuis wel even na en laat het U weten", zo wist de vader van kleine Pietje te melden. Thuisgekomen, moe van een dag noeste arbeid, zette Moeder de vrouw zich eens even rustig achter haar computer. Haar favoriete programma, Facebook, werd opgestart en verschillende nieuwsfeiten werden geabsorbeerd. Tot Moeder de vrouw plots bij een foto kwam welke was geplaatst door vriendin Michelle du Vin. Op de foto: zoonlief Levi met op zijn hoofd een fraaie baret. Wat bleek nu het geval te zijn? Welnu, Moeder de vrouw had alle Sinterklaasattributen van de Olijke Twee tijdelijk meegenomen naar haar school. De meest fraaie baret, welke dus inmiddels was geclaimd door kleine Pietje, bleek eigendom van haar eigen zoon. Het is Uw Hoofdredacteur inmiddels volledig duidelijk: Moeder de vrouw is hard aan vakantie toe!

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten