Totaal aantal pageviews

vrijdag 13 december 2013

Vrijdag de dertiende!

Het is absoluut een feit dat Uw Hoofdredacteur vandaag, vrijdag de 13e december 2013, beter in zijn warme mandje had kunnen blijven liggen. De dag startte immers al uitstekend toen om half zes in de ochtend het wekkertje lieflijk riep dat er opgestaan diende te worden. Aangekomen op de badkamer, hetgeen op zich al een enorme kunst is zo vroeg in de ochtend, was het al onmiddellijk raak! Terwijl Uw Hoofdredacteur, kalm en bedaard als immer, zijn tandenborsteltje wilde pakken, gelukte het hem om ongeveer alles op het badkamermeubel omver te werpen en op verschillende plaatsen onder te brengen. Vanuit het adagium dat kalmte U nu eenmaal kan redden, ruimde Uw Hoofdredacteur alles weer keurig op. Dit vanzelfsprekend ook omdat Moeder de vrouw nauwlettend de bewegingen van Uw Hoofdredacteur in de gaten hield. Even later vertelde zoonlief Levi dat hij weliswaar naar school wenste te gaan, maar dat er een klein probleem was. Hij was namelijk zijn schoenen kwijt. Na een half uurtje zoeken kon Uw Hoofdredacteur het verlies slechts bevestigen. Zoonlief diende derhalve op slippers naar school te vertrekken, hetgeen vanwege het gevaar om te struikelen overigens niet is toegestaan. "Ach Pap. Ik val toch niet! Ik kijk wel uit. Ik mag ook de mooie Kerstman, die ik tijdens de knutselles heb gemaakt, aan de juffrouw en mijn klasgenootjes laten zien!" zo wist het ventje te vertellen.

In grote haast, het was immers al laat, vertrok Uw Hoofdredacteur met de Olijke Twee richting school. Aldaar aangekomen, meende Uw Hoofdredacteur er goed aan te doen om nog een paar waarschuwende woorden te laten horen: "Jongens kijken jullie goed uit? Jullie computertjes zitten namelijk ook in jullie tasjes, daar krijgen jullie vanochtend les op. Kijk je ook uit met de Kerstman Levi?" Met hun trouwe ogen wijd opengesperd beloofden de olijkerds goed uit te kijken. Tijd om uit de auto te gaan stappen derhalve. Terwijl Uw Hoofdredacteur de rij, met dochterlief Julia aan zijn hand, aanvoerde, wist zoonlief Levi zich direct omringd door vriendjes die geïnteresseerd waren in de Kerstman. Het ging over een afstand van ongeveer 10 meter wonderwel goed. Toen brak echter het moment aan dat Uw Hoofdredacteur, achter zich, een fikse klap hoorde. Al omkijkend zag hij zoonlief Levi op de grond liggen met in zijn handen nog slechts de armen van de Kerstman. "Ik ben gestruikeld Pap! Die stomme slippers ook", zo berichtte handige Harry. U begrijpt het al: Uw Hoofdredacteur kon de restanten van de Kerstman weer meenemen naar huis om de onderdelen weer tot een passend geheel te lijmen. Vrijdag de dertiende: wat een leuke dag!
Wat overigens wel bijzonder leuk is, zo denkt althans Uw Hoofdredacteur, is de mededeling die gisteren in de media verscheen. Wat is namelijk het geval? Welnu, in 2014 viert het Curaçao North Sea Jazz Festival haar eerste lustrum. Voor het vijfde jaar in successie zal, op de terreinen van het World Trade Center, gedurende twee avonden, een keur van wereldberoemde artiesten een optreden gaan verzorgen. En, juist gisteren werden de eerste twee gecontracteerde wereldsterren geïntroduceerd. De zaterdagavond, 30 augustus 2014, zal worden geopend door Juan Luis Guerra, een door Uw Hoofdredacteur zeer gewaardeerde zanger. Diezelfde avond zal worden afgesloten door de heer Bruno Mars, een door Moeder de vrouw zeer gewaardeerd "lekker ding!" U begrijpt, Uw Hoofdredacteur was uitermate in zijn sas met deze aankondiging. Het betekent waarschijnlijk wel dat er een fikse run op toegangskaarten zal gaan ontstaan. Een reden te meer om er dan ook snel voor te zorgen dat tickets zullen worden bemachtigd. Daarnaast zijn dit pas de eerste namen die bekend werden gemaakt. Uw Hoofdredacteur is dan ook ten zeerste benieuwd welke artiesten vervolgens aan de lijst zullen worden toegevoegd. Echter, nu al kan de vijfde editie van dit festival voor Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur volstrekt niet meer stuk!

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten