Totaal aantal pageviews

maandag 16 december 2013

Gevlucht voor de vliegen.....

Vandaag is het, op het nog altijd tamelijk regenachtige eiland Curaçao, maandag 16 december 2013 geworden. Het is bijna Kerst. Nog slechts een drietal schooldagen resteren voor de Olijke Twee alvorens zij kunnen gaan genieten van een tweeweekse vakantie. Ook Moeder de vrouw is bezig met de laatste schoolweek van dit jaar waarna zij eindelijk een paar weken kan gaan uitrusten. Het is namelijk druk geweest voor het gezin Hoofdredacteur de laatste maanden. Gelukkig breken er, op de verschillende scholen, een aantal leuke dagen aan. Immers, morgenavond wordt het voltallige gezin Hoofdredacteur verwacht bij de Kerstviering van de Schroederschool. Een speciale uitgave van de Schroederkrant maakte al melding van het programma voor deze avond. Het is de bedoeling dat elke leerling een gerecht mee zal brengen opdat de tafel meer dan goed gevuld zal zijn. Daarnaast is er, tegelijkertijd, een Kerstmarkt waarover heen en weer kan worden gelopen en waar verschillende kraampjes te bewonderen zullen zijn.

Nu is het de bedoeling, althans zo berichtte de krant, dat er passende kerstkledij zal worden gedragen. Dochterlief Julia schafte zich daarom een fraaie kerstjurk aan met bijpassende (gouden) schoenen op hakken. Niets mis mee dus. Zoonlief Levi daarentegen heeft zich voorgenomen om zijn zogenaamde goochelpak te gaan aantrekken. Slechts een nieuw overhemdje en een bijpassende stropdas dienden te worden aangekocht, zo wist het mannetje te vertellen. Nu is er gelukkig op dit fraaie eiland een winkel waar zeer bijzondere kleding te koop wordt aangeboden. Snel werd dan ook de autorit naar de betreffende winkel afgelegd waarna zoonlief zich kon vergapen aan de meest extravagante kleding. Het mannetje was er snel uit: "Ik neem een rood overhemd. Dat vind ik wel passen. Ik neem er dan een bijpassende das bij mee in het rood en zwart. Moet je eens kijken wat mooi Pap!" U begrijpt, het olijke tweetal is er al helemaal klaar voor. Nu Uw Hoofdredacteur nog!
Gisteren, op de zondag, regende het een groot gedeelte van de dag op Curaçao. Echter, toen het middag werd, liet zich gelukkig het zonnetje weer zien en steeg de temperatuur snel. "Wat gaan we doen vandaag Mam? We blijven toch zeker niet de gehele dag thuis? Daar is namelijk niets aan!" zo berichtte dochterlief Julia. Het werd dus tijd om maar weer eens een aangename bezigheid te gaan verzinnen. Nu had Uw Hoofdredacteur in het lokale dagblad gelezen dat er sprake was van een zogenaamde koopzondag in winkelcentrum Zuikertuintje. Daarbij was er muzikale omlijsting in de zin van kerstliederen op de piano. Welnu, dat leek het gezin Hoofdredacteur wel wat. Helaas, het viel ditmaal bitter tegen. Het winkelcentrum werd, bij aankomst van het gezin Hoofdredacteur, zo ongeveer slechts bevolkt door datzelfde gezin. Niet echt gezellig derhalve. Snel werd vervolgens dan ook maar besloten om door te rijden naar het immer gezellige strand van Kokomo Beach. Onder het genot van een drankje werd een grote schaal met lekkere hapjes zo ongeveer binnen twee minuten verslonden. Dat was overigens een absolute must nu de schaal onmiddellijk werd belaagd door vele honderden vliegen. U begrijpt, het was gisteren klaarblijkelijk niet echt een dag om op stap te gaan. Gelukkig zal de maaltijd morgenavond waarschijnlijk een stuk rustiger kunnen worden genoten.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten