Totaal aantal pageviews

donderdag 5 december 2013

Stress in Huize Hoofdredacteur!

Vandaag is het donderdag 5 december 2013 geworden op het zo fraaie eiland Curaçao. De zon schijnt, het is heerlijk warm en er is nauwelijks sprake van enige wind. Dat schijnt in het verre en waarschijnlijk kille Nederland vandaag wel anders te zijn! Uw Hoofdredacteur, nog enigszins van slag door de jetlag, prijst zich dan ook gelukkig om weer met beide benen op Curaçaose bodem te staan. Ook al is er sprake van gigantische stress in Huize Hoofdredacteur. Maar, daarover later meer. Vandaag wacht Uw Hoofdredacteur, snotverkouden als hij inmiddels is, een drukke dag. Een dag die gisterenavond al de nodige voorbereidingen vergde en maakte dat Uw Hoofdredacteur, halverwege de donkere avond, als een dief in de nacht met een grote vuilniszak langs 's Heeren wegen toerde. Het is immers Sinterklaas vandaag, ook op Curaçao. Nou, dat heeft Uw Hoofdredacteur geweten ook. En, zoals te doen gebruikelijk, kunt U daarover alles lezen in deze editie van "Een Zonnig Avontuur!"

Vandaag wordt er op Curaçao, en dus ook in het gezin Hoofdredacteur, de verjaardag van de Bisschop van Myra gevierd. Het is derhalve pakjesavond! Nu wil het geval dat de Goedheiligman dit jaar besloten heeft om de cadeaus af te gaan leveren bij vrienden van het gezin Hoofdredacteur opdat, aan het einde van de middag, in een aangenaam gezelschap van het uitpakken der cadeautjes kan worden genoten. Terwijl er sprake is van enorme stress in Huize Hoofdredacteur nu ook Moeder de vrouw bijzonder druk was met het voorbereiden van de Sinterklaasviering op haar eigen basisschool, behield Uw Hoofdredacteur uiteindelijk de rust. Om de Goedheiligman niet voor verrassingen te laten staan besloot hij dan ook om gisterenavond, nadat de Olijke Twee eindelijk sliepen en de donkerte het zicht bemoeilijkte, alvast de pakjes te gaan bezorgen ter bestemder plekke. Door de jetlag is slapen immers toch bijzonder lastig momenteel. Het viel overigens nog niet mee een geschikt moment te vinden. Immers, de beide olijkerds laten hun slaap bijzonder graag verdrijven door de spanning van de komst van de Goedheiligman. Uiteindelijk slaagde Uw Hoofdredacteur echter in zijn opdracht en staat niets een geslaagde verjaardag in de weg vanmiddag.
Ook op de leukste school van Curaçao, de Schroederschool, werd vanochtend Sinterklaas begroet. In alle vroegte zaten de beide olijkerds, en dientengevolge ook Uw Hoofdredacteur, er al klaar voor. Stuiterend als waren zij behoorlijk onder invloed begaf het tweetal, gechauffeerd door Uw Hoofdredacteur, zich naar het schoolplein. "Je gaat toch niet weg Pap? We vinden het zo spannend! Straks moeten we in de zak en zien we je nooit meer terug. Blijf je ook kijken Pap?" U begrijpt, Uw Hoofdredacteur was veroordeeld tot het schoolplein. Samen met, in de meest fraaie kledij gehulde, medescholieren werd de komst van de Goedheiligman dan ook afgewacht, waarbij het Uw Hoofdredacteur bijzonder speet dat hij geen oordoppen had meegenomen om het kabaal enigszins te dempen. Eindelijk, na het zingen van tientallen Sinterklaasliederen, weerklonk tegen de klok van half acht een enorm lawaai. Er meldde zich een zogenaamde pick-up, met op de laadbak een mooie Sinterklaas en een Pieterknecht. Uitbundig werd hij begroet door de vele kinderen. De opluchting viel van de gezichtjes af te lezen: Sinterklaas was gelukkig gearriveerd!

Een tweetal Pieten bleek echter spoorloos te zijn verdwenen, hetgeen met name bij dochterlief Julia welhaast tot tranen leidde. "Wat zielig, wat zielig Pap!" U begrijpt het al, ook Uw Hoofdredacteur was inmiddels tot tranen toe ontroerd. Gelukkig werden de beide Pieten, enige tijd later, getraceerd met behulp van de Koninklijke Marechaussee en de P.O.D. Het bleek namelijk zo te zijn dat beide Pietjes last hadden van luis en behandeld dienden te worden door de Pieten Ontluizing Dienst, diezelfde P.O.D. Vanachter een kleed weerklonken harde knallen en vertoonden zich vele zeepbellen, alvorens de behandeling afdoende bleek te zijn. De Olijke Twee slaakten een zucht van verlichting. Niets kan nu immers een geslaagde Pakjesavond meer in de weg staan?
Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten