Totaal aantal pageviews

vrijdag 20 december 2013

Leven zonder identifier? Onmogelijk!

Het is inmiddels vrijdag 20 december 2013 geworden op het zo fraaie eiland Curaçao. Nadat U, op de dag van gisteren, een recente editie van "Een Zonnig Avontuur" moest missen, is het Uw Hoofdredacteur vandaag eindelijk weer gelukt om een editie af te leveren. Wat was namelijk het geval? Welnu, de computer van Uw Hoofdredacteur had besloten zich te gaan vestigen op de eeuwige jachtvelden. Met andere woorden: het ding gaf de geest. Nu had Uw Hoofdredacteur al enige tijd geleden kunnen vaststellen dat de laptop zich in een terminale fase bevond. Dientengevolge had hij, al weken geleden, een nieuwe computer aangeschaft. Slechts enige programma's dienden op het nieuwe apparaat te worden geïnstalleerd alvorens het naar behoren zou gaan werken. Nou, dat heeft uw Hoofdredacteur geweten! Om zijn mail te kunnen installeren diende een wachtwoord te worden ingevuld. Een wachtwoord dat hem, zo ongeveer in het jaar 2000, zou zijn verstrekt. U begrijpt het al: vergeten! Een nieuw wachtwoord kon wel worden aangevraagd, zo berichtte de provider. Het enige dat men daarvoor nodig had, was een relatienummer van Uw Hoofdredacteur. En dat relatienummer vervolgens, viel af te lezen van de maandelijkse rekeningafschriften. Daarvoor diende Uw Hoofdredacteur dan ook in te loggen op de internetpagina van zijn bank. Dat werkt dan middels een zogenaamde identifier. Althans, zo was het altijd!

Uw Hoofdredacteur bevestigde zijn identifier aan zijn nieuwe computer en probeerde toegang te krijgen tot de betreffende programma's. Helaas, helaas. Al snel kon worden geconstateerd dat het niet mogelijk zou zijn de rekeningafschriften te benaderen. De identifier bleek geheel van slag door de verhuizing naar een nieuwe computer en besloot aan een overgang niet verder mee te werken. Met andere woorden: het ding ging stuk. Nu is het leven, in de tegenwoordige tijd, uitermate lastig zonder identifier, althans wanneer U bezoeken van deurwaarders wilt voorkomen. Immers, er dienen, ook op Curaçao, regelmatig rekeningen te worden betaald. Snel besloot Uw Hoofdredacteur dan ook om zijn bank te benaderen met de vraag hoe dit probleem zou kunnen worden opgelost. "U ontvangt binnen 2 werkdagen bericht", zo berichtte DE bank! Kijk, daar heb je nu nog eens wat aan. Uw Hoofdredacteur besloot vervolgens over te gaan tot een andere strategie: hij plaatste een oproep op Facebook en op het Curaçaose Marketplace. En zie, binnen korte tijd werden hem al drie identifiers te leen aangeboden. Nu maar eens kijken of Uw Hoofdredacteur de boel kan laten werken.
Moeder de vrouw kent vandaag haar laatste schooldag voordat haar vakantie daadwerkelijk een aanvang kan gaan nemen. Dat wordt overigens ook hoog tijd nu zij, welhaast elke avond, tegen een uur of acht haar luiken voelt dichtvallen. De Olijke Twee daarentegen genieten al vanaf gisteren van hun welverdiende vakantie. "Pap? Hebben we nu eindelijk vakantie? Wat gaan we dan nu doen Pap? We hoeven toch niet de hele dag thuis te blijven? Vakantie is er toch om elke dag leuke dingen te gaan doen Pap? En dat is, als onze wettelijke vertegenwoordiger, toch ook jouw taak? Je kunt je toch niet aan die verantwoordelijkheden onttrekken Pap? Nou zeg nu eens, wat gaan we dan vandaag doen? We vervelen ons anders zo!" U begrijpt, Uw Hoofdredacteur is ontzettend blij dat hij het tweetal gedurende enige weken mag vermaken. In hem huist immers al jarenlang een groot entertainer?

In een eerdere editie van "Een Zonnig Avontuur" hebt U al kunnen lezen dat de rechtszaak tegen de vermeende moordenaars van wijlen de heer Wiels, politicus van de Pueblo Soberano, een aanvang heeft genomen. Zo langzamerhand werd duidelijk wat er zich, op de 5e mei van dit jaar, moet hebben afgespeeld. Het lijkt zo te zijn dat voor de moord op de heer Wiels een bedrag van een half miljoen gulden werd betaald. Een viertal betrokkenen stond voor de rechter om er vervolgens te horen dat de inhoudelijke behandeling van de zaak eerst in de maand mei van het jaar 2014 zal kunnen plaatsvinden. Dit omdat er nog nader onderzoek dient te worden gedaan naar diegenen die daadwerkelijk de opdracht tot de liquidatie hebben gegeven. De vier verdachten, zo concludeerde de rechter, dienen dan ook de komende tijd in hechtenis te blijven. U ziet, de zaak duurt voorlopig dus voort!
Wordt vervolgd.....    

1 opmerking:

  1. Ik bewaar mijn wachtwoorden al jaren op een usb-stick, wanneer er gevraagd wordt om een wachtwoord etc. dan gaat de usb-stick erin en hopla, zo kan je makkelijk voor iedereen die daarom vraagt een verschillend wachtwoord opgeven, en uiteraard is van deze usb-stick ook een kopie gemaakt, nog nooit iets kwijt geraakt vanaf de 8 bit computers.

    BeantwoordenVerwijderen