Totaal aantal pageviews

donderdag 12 december 2013

Vraag het de consultant!

Het is inmiddels donderdag 12 december 2013 geworden op het lekkere warme eiland Curaçao. Al vroeg in de ochtend meldde zich het zonnetje om dit eiland weer enigszins op te warmen na de dag van gisteren. Het is immers het regenseizoen in de Tropen en dat betekent dat er, bij tijd en wijle, fikse buien uit de hemel komen vallen. Het koelt dan ineens ook behoorlijk af, hetgeen gisterenavond dus het geval was. Uw Hoofdredacteur prees zich dan ook maar wat gelukkig dat hij vanochtend de eerste zonnestraaltjes weer mocht begroeten. Het is donderdag vandaag, hetgeen betekent dat de werkweek alweer gestaag vordert. Nog slechts een weekje en dan zal voor de Olijke Twee de kerstvakantie al zijn aangebroken. Voor het gezin Hoofdredacteur wordt het ondertussen de 5e Kerst op Curaçao. Wat verstrijkt de tijd toch snel! In elk geval zijn de beide olijkerds al enige tijd bezig met het treffen van voorbereidingen voor de kerstviering. Zo kon het dan ook zijn dat beiden, op de dag van gisteren, een knutselclub bezochten alwaar een fraaie Kerstman werd geproduceerd. Daarnaast zijn beiden in afwachting van het jaarlijkse kerstdiner op de Schroederschool.

Nu is het zo dat elke leerling van de school wordt geacht het een en ander aan lekkere hapjes mee te brengen naar het diner. Er hangt dan ook een intekenlijst bij de ingang van de klassen waarop kan worden aangegeven welke lekkernij er zal worden gepresenteerd. "Pap, je moet nu echt wat invullen hoor! Straks kun je niets meer kiezen", zo liet dochterlief Julia weten. Braaf sjokte Uw Hoofdredacteur mee naar de klas met het stellige voornemen om op de lijst in te vullen dat hij zou zorgdragen voor de beschikbaarheid van stokbrood. Helaas, helaas! Een vijftal andere slimmeriken waren Uw Hoofdredacteur al voor geweest. Slagroomsoesjes dan? Helaas, helaas, ook al weg! Slim bedacht Uw Hoofdredacteur dat het leuk zou zijn om kinderchampagne te kunnen uitschenken. Snel schreef hij dat dan ook op de lijst. Zo, probleem opgelost! Althans, tot gisterenavond. Zoonlief Levi vroeg namelijk om een klein moment van aandacht: "Pap? Ik heb het met de juffrouw gehad over de kinderchampagne. De juffrouw zei dat je iets anders moet kiezen; de champagne krijgen we van school!" En zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur hedenochtend, in alle vroegte, weer achter het olijke tweetal aansjokte om de intekenlijst aan te vullen. Ditmaal werd gekozen voor het vermelden van een heuse kerststol. Dat is toch ook lekker (makkelijk)?
Eerder deze week maakte Uw Hoofdredacteur al melding van het feit dat er een inval was gedaan in de woning van ex-premier Gerrit Schotte. Daarnaast werd een bezoek gebracht aan verschillende andere gebouwen. Welnu, recentelijk werd bekend dat er nogal wat geld was aangetroffen in de woning van de heer Schotte. Het zou gaan om een half miljoen gulden, toch geen kleinigheid. De heer Schotte zelf had daarvoor een prima verklaring: "Het gaat om gelden die verdiend zijn met consultancywerkzaamheden! Daar is dus niets mis mee." Klaarblijkelijk hebben Statenleden, want daar is de heer Schotte er een van, dus geen toestemming nodig om lucratieve nevenwerkzaamheden te verrichten. De vraag is nu alleen of het Openbaar Ministerie genoegen neemt met deze verklaring. Datzelfde Openbaar Ministerie liet namelijk weten, bij monde van haar voorlichter, dat de heer Schotte wel degelijk wordt verdacht van strafbare feiten. Nu zou zo een situatie, in de meeste landen op deze wereld, er onmiddellijk toe leiden dat de politicus zijn of haar functie zou neerleggen. Zo niet op Curaçao. Integendeel! De heer Schotte geeft aan dat er een soort heksenjacht op hem is ingezet die volkomen onterecht is. Hij blijft dan ook zitten waar hij zit. Wellicht is hem dat ingefluisterd door een consultant?

Wordt vervolgd.....

1 opmerking:

  1. Ik geloof dat ik ook maar in de consultancy ga.... lucratieve bezigheid.

    BeantwoordenVerwijderen