Totaal aantal pageviews

zaterdag 7 december 2013

Dichtbij de Kerstboom.....

Het is zaterdag geworden op het zo fraaie eiland Curaçao. Zaterdag 7 december 2013 is het vandaag om precies te zijn. Zoals de laatste dagen steevast het geval is, schijnt ook vandaag het zonnetje met grote kracht en is het heerlijk warm op dit eiland. Het is zaterdagochtend en dat betekent dat de eerste opgaaf voor Uw Hoofdredacteur hedenochtend bestond uit het te woord staan van een tweetal bezoekers. Zij kwamen uit naam van Jehovah, zo meldden zij Uw Hoofdredacteur. Nu was UwHoofdredacteur zich er volstrekt niet van bewust dat hij, al zo vroeg op de ochtend, bezoekers zou hebben uitgenodigd, maar dat terzijde. In alle rust berichtte Uw Hoofdredacteur aan de twee, met aktetassen en veel literatuur, bewapende bezoekers dat hij niet in een gesprek geïnteresseerd was. Het had echter nogal wat voeten in de aarde om die boodschap over te brengen, hetgeen dan ook eerst na een minuut of 20 gelukte. Al die tijd stond dochterlief Julia het gesprek met grote belangstelling te volgen. Nadat de Getuigen waren vertrokken, kwam dan ook al snel de eerste vraag: "Wat kwamen die mensen nu eigenlijk doen Pap?" Uw Hoofdredacteur legde uit welk geloof de beide Getuigen aanhingen en dat het gesprek ertoe had moeten dienen ook Uw Hoofdredacteur te bewegen een volgeling te worden. "Nou, dan heb je het goed gedaan hoor Pap! Ze zouden toch eigenlijk moeten weten dat wij helemaal nergens in geloven. Nou ja, alleen in Sinterklaas dan. Pap, waarom moet je eigenlijk zo lachen?"

Het is zaterdag vandaag. Er wacht het gezin Hoofdredacteur dan ook weer een bijzonder drukke dag, zoals dat overigens elke zaterdag het geval is. De knutselclub voor zoonlief, zangles voor dochterlief, blokfluitles voor zoonlief, het binnenhalen van enige boodschappen en noem zo maar op. Ergens aan het einde van de middag wacht dan voor Uw Hoofdredacteur een beloning in het bekijken van een vaderlandse voetbalwedstrijd via de digitale snelweg. Daarbij zal hij zich waarschijnlijk mogen verheugen in muzikale begeleiding. Muzikale begeleiding die overigens de gehele dag, vanaf de vroege ochtend, al aanwezig is in Huize Hoofdredacteur. Immers, de Goedheiligman is weer per boot vertrokken en thans lijkt dan ook de Kerstman voornemens te zijn om af te gaan reizen naar Curaçao. En, zo zult U kunnen begrijpen, dat betekent dat Moeder de vrouw al bezig is met het voorbereiden van het kerstfeest op haar school.
Er moet dan ook geoefend worden op een gevoelig kerstlied. Dat kerstlied werd door Moeder de vrouw gevonden onder de
titel "Dichtbij de Kerstboom." Om er tijdens het kerstfeest van verzekerd te kunnen zijn dat het betreffende lied zonder enige hapering kan worden vertolkt, wordt dan ook al enige uren lang dit lied in Huize Hoofdredacteur ten gehore gebracht. Je zou er knettergek van worden, echter het dient vanzelfsprekend wel een goed doel. Uw Hoofdredacteur heeft dan ook besloten zich te gaan verdiepen in transcendente meditatietechnieken waardoor de wereld ineens een stuk rustiger schijnt te worden. Het grote voordeel is dat deze technieken op elke willekeurige plek naar believen kunnen worden uitgevoerd. Nou, Uw Hoofdredacteur weet wel waar hij zijn oefeningen gaat doen: Dichtbij de Kerstboom!

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten