Totaal aantal pageviews

donderdag 26 december 2013

Van de Kerst BBQ in Boca Sami.....

Inmiddels is het, op het zeer zonnige eiland Curacao, donderdag 26 december 2013 geworden. De zon staat hoog aan de hemel en met een temperatuur dicht in de buurt van de dertig graden Celsius is het prima vertoeven op dit zo fraaie eiland. Al zal het voorlopig de laatste dag zijn dat het gezin Hoofdredacteur er vertoeft. Immers, morgenochtend in alle vroegte vertrekt de familie Hoofdredacteur voor een weekje naar Colombia. Per vliegtuig zal er worden gereisd naar het nog niet eerder bezochte Medellin. Was dat een jaar of tien geleden een stad die je maar beter zou kunnen vermijden, inmiddels is het een aanrader op toeristisch gebied geworden. U begrijpt, de leden van het gezin Hoofdredacteur kunnen haast niet wachten tot het morgen is, al dienen er eerst nog koffers vol kleding ingepakt te worden.

De Eerste Kerstdag zit er weer op. Het was een alleszins memorabele dag nu immers een heus Kerstdiner op stapel stond. Plaats van handeling? De achtertuin van Buurman Jeroen en Michelle du Vin, gelegen aan de blauwe Caribische Zee. Nadat alle bezoekers eerst in hun eigen huis voorbereidingen hadden getroffen voor het bereiden van de etenswaar die een ieder zou mee brengen, werd het aan het einde van de middag tijd om te vertrekken naar het pittoreske vissersplaatsje Boca Sami. Zoonlief Levi was, als altijd tijdens bijzondere gebeurtenissen, gekleed in wat hij zelf noemt zijn goochelpak. Dochterlief Julia zag er daarentegen uit als een prinsesje in haar gouden jurk met bijpassende gouden schoentjes. Al snel was het gezelschap compleet en kon het gezellig samenzijn een aanvang nemen.

Het moet gezegd, het werd een uitermate gezellige avond. Al snel voorzag Michelle du Vin het gezelschap van een uitstekend glas wijn en kon, terwijl de  zon in de zee zakte, de bakplaat voor de aanwezige kinderen worden opgesteld. Allereerst zouden namelijk de koters van eten worden voorzien nu zij zo ongeveer elke vijf minuten duidelijk maakten dat het toch geen stijl was om kinderen zo lang zonder eten te laten zitten. Nadat de jongeren hun buik uiteindelijk hadden volgegeten werd het tijd voor de volwassenen om aan te schuiven aan de dis. Buurman Jeroen had inmiddels al vele stukken vlees en vis op de BBQ bereid waarbij slechts een enkel stuk verloren ging omdat de hond liet weten ook een lekker hapje niet te willen versmaden. Van de garnalenspiezen tot aan de zalmmoten en ossehazen: alles liet zich heerlijk smaken.
Na afloop van het diner werd het tijd om de disco te gaan openen, hetgeen door Michelle du Vin met soepele heupbewegingen werd geregeld. Urenlang liet de jeugd zich verleiden tot geweldige danspassen op luide discobeats. Het was dan ook al laat op de avond toen de eerste der kinderen liet weten dat het nu tijd was geworden om moe te worden. Het werd dientengevolge tijd om te gaan verkassen en de terugreis naar Huize Hoofdredacteur te gaan inzetten. Aan een prachtige en bijzonder gezellige avond was een einde gekomen. Vandaag stond dan ook in het teken van wat uitbuiken en het wassen van de beide trouwe viervoetertjes. Immers, nu het gezin Hoofdredacteur de bergen van Colombia gaat opzoeken, zullen de blaffertjes vakantie gaan vieren bij Oppascentrum Willemijn. In het gezelschap van zo ongeveer tien andere honden, zullen de blaffertjes waarschijnlijk trouw gaan zitten wachten op de terugkeer van het gezin Hoofdredacteur. Iets wat slechts een kleine week zal gaan duren!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten