Totaal aantal pageviews

maandag 9 december 2013

Rileks met Santa!

Op het zo fraaie eiland Curaçao is een nieuwe werkweek aangebroken nu het er vandaag maandag 9 december 2013 is geworden. Uw Hoofdredacteur zit inmiddels alweer geruime tijd aan zijn bureau tegenover collega Bullie. Er wacht, ook deze week, een gigantische hoeveelheid werk. Dat heeft alles te maken met de maand december, een maand waarin het openbare leven op Curaçao voor een groot gedeelte stil gaat liggen. Er is binnenkort sprake van het beginnen van de bouwvak, en dus dienen er op zo kort mogelijke termijn de nodige zaken te worden afgewikkeld. U begrijpt, collega Bullie en Uw Hoofdredacteur hebben de komende weken hun handen dan ook meer dan vol! Maar goed, wanneer de inspanningen het een en ander opleveren, dan zijn ze in ieder geval niet voor niets geweest. We zullen het zien. Allereerst is het vanzelfsprekend hoog tijd om U even bij te praten over de actuele ontwikkelingen op dit eiland. En, zoals te doen gebruikelijk, dient daartoe deze editie van "Een Zonnig Avontuur!"

Het was gisteren, op de zondag, een uitermate prettige dag voor Uw Hoofdredacteur. Wellicht dat U zich nog kunt herinneren dat Uw Hoofdredacteur een enorm voetballiefhebber is met bijzondere aandacht voor de mannen van het Almelose Heracles. Deze club, van zwart-witten, deed het de laatste weken in de vaderlandse voetbalcompetitie niet bijzonder goed. Dat stemde Uw Hoofdredacteur enigszins bedroefd. Echter gisteren kwam daarin eindelijk verandering. Terwijl Uw Hoofdredacteur de wedstrijd tegen de koempels van het Limburgse Roda JC kon volgen via het World Wide Web, overigens met een Engelse commentator, kwam er gaandeweg het verstrijken der tijd een steeds grotere glimlach op het gelaat van Uw Hoofdredacteur. Uiteindelijk gingen de drie, uitermate belangrijke, punten mee naar Almelo. De toekomst van de Heraclieden ziet Uw Hoofdredacteur dan ook inmiddels een stuk relaxter tegemoet.
Omdat de beide olijkerds, Julia en Levi geheten, alsmede Moeder de vrouw, al uren zaten te wachten tot de voetbalwedstrijden zouden eindigen, besloot Uw Hoofdredacteur, weliswaar na enig aandringen, dat de rest van de dag in het teken zou moeten staan van het gezin. "Wat zullen we gaan doen Pap? Het is toch immers hoog tijd om wat leuks te gaan doen? We zitten ons de hele dag al te vervelen toch!" Uw Hoofdredacteur dacht eens diep na en, zoals zo vaak, bedacht hij niets leuks. Het was dan ook, zoals steevast, Moeder de vrouw die bedacht dat het wellicht leuk zou zijn te gaan vertrekken naar het mooie landhuis van Brakkeput Mei Mei, alwaar een fraaie midgetgolfbaan is aangelegd. En, aldus geschiedde. Met veel plezier werden de achttien holes afgelegd. Moeder de vrouw en uw Hoofdredacteur bleken uiteindelijk te kunnen worden uitgeroepen tot winnaar met beiden evenveel benodigde slagen. Zoonlief Levi was het daarmee niet bepaald eens: "Kijk dan zelf op het kaartje! Ik heb de meeste slagen. Dus heb ik gewonnen!"

Nadien werd er, op dezelfde locatie, nog een schotel vol lekkernijen verorberd en een drankje gedronken. Terwijl er kon worden genoten van prima muziek ter gelegenheid van een kinderfeestje dat werd georganiseerd, vertoonde zich plots een vreemde snuiter onderaan de trap die toegang gaf tot de speeltuin. "Kijk Pap, daar is de Kerstman!" En inderdaad, enigszins verdwaasd, gehuld in een dik pak kleren, zweette een Kerstman wat voor zich uit. Het was hem te koud in Lapland, zo liet hij weten. En dus was hij maar alvast richting de Cariben getrokken. Zoonlief Levi maakte snel gebruik van de gelegenheid om met Santa op de foto te gaan. De slimmerd had immers al snel bedacht dat de komst van de Kerstman, nu de Goedheiligman inmiddels is vertrokken, mogelijk zou kunnen leiden tot een hernieuwd weerzien met cadeautjes!
Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten