Totaal aantal pageviews

dinsdag 17 december 2013

Komt U maar even een viool passen!

Op het vandaag weer uitermate zonnige eiland Curaçao is het dinsdag 17 december 2013 geworden. Het is, voor het gezin Hoofdredacteur, een bijzonder drukke dag vandaag. Immers, vanavond wacht hen een heus Kerstdiner op de school van de Olijke Twee. De uiterst stemmige kerstkleding ligt er al klaar voor en de overheerlijke ingrediënten voor de dis zijn aangeschaft. "Het is alleen heel erg jammer dat we vandaag eerst nog gewoon naar school moeten", zo berichtte dochterlief Julia. U ziet, zo langzamerhand neemt de bedrijvigheid op dit eiland af. De bouwvakkers hebben inmiddels namelijk al vakantie gekregen en de doe-het-zelf zaken bedrijven uitermate goede business. U moet immers weten dat het, op dit zo fraaie eiland, voor velen een goed gebruik is geworden om, aan het einde van het jaar, de woning van binnen geheel te verven. De feestdagen zijn dus in aantocht, hetgeen zo langzamerhand dan ook steeds meer valt te merken.

Zoals gezegd, vanavond is er het kerstdiner. Tegelijkertijd is er sprake van een heuse Kerstmarkt. Nu moet U weten dat zoonlief Levi, de jongste olijkerd, met rasse schreden door zijn blokfluitlessen loopt waardoor het moment dat hij mag kiezen voor een ander muziekinstrument steeds dichterbij komt. Het mannetje is er zelf al lang uit: hij wil graag op vioolles. Dat verbaast Uw Hoofdredacteur trouwens niets. Immers, de vader van Uw Hoofdredacteur was, in zijn werkzame leven, hovenier van professie. Dagelijks zat hij dan ook in de violen. Iets daarvan heeft zoonlief Levi dus klaarblijkelijk in zijn genen meegekregen. Welnu, vanavond staat er op de Kerstmarkt een stand waar het mogelijk zal zijn dat het mannetje een viool krijgt aangemeten. "Uw zoon kan een viool komen passen", zo deelde namelijk de muziekdocent mee. Uw Hoofdredacteur is overigens erg benieuwd hoe dat passen er dan aan toe zal gaan, maar dat zal vanavond vanzelf duidelijk worden. U wordt er, vast en zeker, over geïnformeerd in een volgende editie van "Een Zonnig Avontuur."  
Nu het einde van het jaar nadert, wordt langzamerhand alle leden van het gezin Hoofdredacteur duidelijk hoe druk het de afgelopen maanden is geweest. School, werk en privézaken maakten dat er van alles geregeld diende te worden om het huishouden en de werkzaamheden draaiende te houden. Beetje bij beetje werd dan ook duidelijk dat de vermoeidheid aan het toeslaan is en dat het hoog tijd wordt om de zinnen eens even te gaan verzetten. Welnu, die mogelijkheid is gevonden. Wat is namelijk het geval? Het gezin Hoofdredacteur heeft besloten dat het goed zou zijn om er "even een weekje tussenuit" te gaan. En zo kan het dan ook zijn dat het gezin Hoofdredacteur, onmiddellijk na de beide Kerstdagen, in het vliegtuig stapt om te gaan vertrekken naar Medellin in Colombia. Een bestemming welke, tot voor een jaar of tien geleden, vroeg om een kogelvrij vest. Hoezeer is dat echter veranderd nu Medellin zich heeft ontwikkeld tot een prachtige toeristische trekpleister met mooie bezienswaardigheden. De vlucht is dus geboekt en een hotel is gereserveerd. Eerst na de jaarwisseling zal het gezin Hoofdredacteur terug gaan keren op dit zo mooie eiland. Een uitje om beslist naar uit te kijken, zo is althans de gedeelde mening binnen het gezin Hoofdredacteur!

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten