Totaal aantal pageviews

zaterdag 28 december 2013

And yes! We have a winner!!

Het is vandaag zaterdag 28 december 2013 geworden. Het is fris, althans in Medellin, Colombia, alwaar het gezin Hoofdredacteur momenteel verblijft. Met in de middag temperaturen tegen de dertig graden Celsius, is het in de vroege ochtend met een graad of tien nog bijzonder fris. Iets wat het gezin Hoofdredacteur eigenlijk niet meer is gewend, maar wat eigenlijk toch wel lekker aanvoelt. Maar goed, de familie Hoofdredacteur heeft dus gisteren, na een enigszins turbulente vliegreis, die tussen de vele hoge bergen werd afgelegd, Medellin bereikt. Een enorme stad, met miljoenen inwoners, zo is inmiddels gebleken. Het is zaterdagochtend, hetgeen betekent dat de Olijke Twee, na een eerdere slapeloze nacht vanwege de zenuwen voor de reis, vannacht weer wat hebben kunnen bijslapen. Want moe dat waren ze beslist, zeker na de eindeloze wandelingen door het centrum van de stad gisteren.

Het was overigens een bijzonder memorabele reis die naar Colombia voerde gisteren. Er werd gevlogen met Insel Air, de maatschappij die vele bestemmingen binnen het Caribisch gebied kent. Nu is het ook zo dat deze maatschappij, op vluchten naar Miami, Bonaire, Sint Maarten, Aruba en Medellin, onderweg steevast een fraaie prijs onder haar passagiers verloot. Normaliter is het dan zo dat elke passagier een lotnummer krijgt. Vervolgens wordt er een nummer uit een hoge hoed getrokken en de winnaar ontvangt vervolgens een gratis retourticket voor de reis die eerder door hem of haar was geboekt. Gisteren ging het evenwel iets anders nu de bemanning de loterijbriefjes was vergeten. Er werd dus aan een tweetal passagiers om een nummer gevraagd tussen de 0 en de 9. Op die manier werd het cijfer 68 gevormd waarna op de passagierslijst werd bekeken wie er nummer 68 zou hebben. En zo kon het dan ook zomaar zijn dat Moeder de vrouw door de bemanning werd opgeroepen zich te melden. Zij bleek de gelukkige winnares van 20.000 zogenaamde Starmiles, waarmee zij gratis naar een der bestemmingen van Insel Air kan gaan vliegen. U ziet, de vakantie kon eigenlijk al niet meer stuk!
Aangekomen op het vliegveld van Medellin zou overigens blijken dat het betreden van Colombia volstrekt onmogelijk is zonder het invullen van vele documenten en het beantwoorden van vele vragen. In een soort Engels dat voor Uw Hoofdredacteur volstrekt onverstaanbaar was, werd hem bijvoorbeeld gevraagd hoeveel geld hij in zijn portemonnee had. Alvorens Uw Hoofdredacteur het Engels, met Spaans accent, had leren doorgronden, rolde Moeder de vrouw al over de grond van het lachen waarbij zij, wat uw Hoofdredacteur betreft, gerust had mogen worden opgepakt. Uiteindelijk gelukte het evenwel toch, na een klein uurtje, voet te mogen zetten op Colombiaanse bodem. "Wat gaan we nu doen Pap, we gaan toch zeker onmiddellijk iets leuks doen?" zo opperden de beide olijkerds. Het werd echter allereerst tijd om het hotel te gaan opzoeken, wat op een uurtje rijden vanaf de luchthaven gelegen lag. Omdat het nog te vroeg was om in te checken, zo vertelde de receptioniste,  werd vervolgens besloten om, met behulp van de metro, richting stadscentrum te koersen.

In het centrum van de stad aangekomen, bleek overleven te zijn verheven tot een ware kunst. Het gezin Hoofdredacteur, gewend aan het verkeer op CuraƧao dat toch eigenlijk wel bijzonder galant is, diende namelijk om de haverklap te rennen voor hun leven. Het leek immers wel alsof er door automobilisten, scooter- en motorrijders een prijs op het hoofd van voetgangers was gezet, zo bewust waren de pogingen hen te verjagen uit de stad. De drukte was enorm! Werkelijk duizenden mensen laveerden tussen het drukke verkeer door waarbij, door velen van hen, getracht werd tegelijkertijd allerlei waren te slijten aan voorbijgangers. Het gezin Hoofdredacteur hield het na een uurtje dan ook maar voor gezien, het werd eerst maar eens tijd om rustig te gaan inchecken in het hotel.
De receptioniste van het hotel berichtte dat er een fraaie familiekamer voor het gezin Hoofdredacteur gereserveerd zou zijn, hetgeen inderdaad bleek te kloppen. Het meubilair overigens was afgestemd op een gezin van drie personen, hetgeen maakte dat Uw Hoofdredacteur 's avonds nog druk was om te trachten een vierde eetkamerstoel te regelen. Iets dat tot op heden overigens niet is gelukt: de stoelen zijn op. Een der leden van het gezin Hoofdredacteur wordt dan ook dagelijks uitgeloot om ontbijt op bed te krijgen. Zo wordt van de nood maar een deugd gemaakt. Vandaag zal de tocht waarschijnlijk voeren naar de immens hoge metrocable, de kabelbaan van Medellin. Hoe het gezin Hoofdredacteur deze dag zal doorbrengen? U zult het vast en zeker kunnen lezen in een volgende editie van "Een Zonnig Avontuur."

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten