Totaal aantal pageviews

zondag 15 december 2013

Weer een cadeautje!

Inmiddels is het vandaag, op het tamelijk regenachtige eiland Curaçao, zondag 15 december 2013 geworden. Zo af en toe valt de regen met bakken tegelijk uit de hemel, hetgeen overigens wel voor lekkere verkoeling zorgt. Het is nog vroeg op dit zo fraaie eiland, nu het pas acht uur in de ochtend is. Uw Hoofdredacteur heeft zijn warme mandje overigens alweer geruime tijd geleden moeten verlaten. Onder dwang van de jongste olijkerd, Levi geheten, trouwens. Maar goed, het geeft Uw Hoofdredacteur wel de gelegenheid om uitvoerig de uitzendingen van het vaderlandse voetbal te bekijken en, tussen de bedrijven door, U te voorzien van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur." Het is immers alweer enige tijd geleden dat U bent bijgepraat over de meest actuele ontwikkelingen op dit eiland.

Gisteren was het dan eindelijk zover! Al wekenlang had het olijke tweetal er naar uitgekeken. Zoals U zich wellicht nog weet te herinneren, volgt het tweetal wekelijks zang- en blokfluitles bij "Kids-Play-Music." En, zoals al jarenlang een goed gebruik is geworden, stond er gisteren een zogenaamde Kerstuitvoering op het programma. Voor een zaal vol genodigden diende zoonlief Levi het passende lied "Jingle Bells" op zijn blokfluit te vertolken en zou dochterlief Julia een zelfgeschreven zangstuk ten gehore gaan brengen. Op van de zenuwen betrad allereerst vriend Levi het podium om vervolgens, uitermate nauwgezet, de juiste tonen uit zijn fluit te blazen. Daarna was het de beurt aan de oudste olijkerd, Julia geheten. Zoals het een groot artieste betaamt, vertoonde zij geen spoor van zenuwen en bracht, uitermate zelfverzekerd, een pracht lied ten gehore. Beiden toonden zich vervolgens uitermate ingenomen met het luide applaus dat hen ten deel viel.
Na de zeer geslaagde muzikale uitvoering werd het tijd om Huize Hoofdredacteur te gaan opzoeken. Overweldigd door emoties besloot Moeder de vrouw om een paar uurtjes te gaan bijslapen en kon Uw Hoofdredacteur weer eens trachten om de zwemmende leguanen uit zijn zwembad te verwijderen. Hetgeen niet gelukte trouwens. Zoonlief Levi overigens was afgeleverd bij zijn vriendinnetje Lotje, alwaar hij de middag spelend zou gaan doorbrengen. Plots rinkelde de telefoon van Uw Hoofdredacteur. "Hallo Pap. Je spreekt met Levi. Ik zit bij Lotje thuis maar er is niemand. Wat zal ik nu doen?" Uw Hoofdredacteur berichtte het ventje dat Lotje binnen korte tijd wel zou arriveren. "Als ze er over 10 minuten nog niet zijn, dan kom ik je wel weer halen. Is dat oké?" Het ventje vond het prima en Uw Hoofdredacteur hoorde vervolgens niets meer van hem. Toen het kereltje, later op de dag, bij zijn vriendinnetje werd opgehaald, vertelde hij: "Je hebt me wel eens verteld dat, wanneer ik verdwaald zou zijn, ik je moet bellen Pap. Ik dacht vanmiddag, zou het ook in zo een geval kunnen werken? Ik ben dus naar de buurman van Lotje gelopen en heb gevraagd of ik even met zijn telefoon naar huis mocht bellen. En zie: dat werkt dus prima!"

Het werd tijd om te gaan vertrekken naar Punda. alwaar de fraaie kerstverlichting zou worden bewonderd. Gezeten op een terras, gelegen aan de kade, werd allereerst genoten van een verfrissend drankje. Daarna werd het tijd om een goed restaurantje te gaan opzoeken om een lekkere maaltijd te gaan verorberen. Langzamerhand kleurden Punda en Otrabanda donker. Eindelijk werd, op verschillende plaatsen, de verlichting ontstoken en bleek het Brionplein een wel zeer bijzondere kerstboom te herbergen. De Olijke Twee toonden zich bijzonder onder de indruk van al dat fraais en waren bijna niet over te halen om, al laat op de avond, huiswaarts te keren. Uiteindelijk gelukte het toch om beiden in de auto te krijgen en werd de rit richting Huize Hoofdredacteur ingezet. Thuis aangekomen bleek de leguaan, die 's middags nog heerlijk lag te zwemmen in het zwembad, door de beide viervoeters van Uw Hoofdredacteur uit het water te zijn gevist. Zoals te doen gebruikelijk hadden zij de vangst weer eens voor Uw Hoofdredacteur klaargelegd. Dank U!!!
Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten