Totaal aantal pageviews

zondag 8 december 2013

Een Kerststal van logopediestokjes?

Het is inmiddels zondagochtend 8 december 2013 geworden op het heerlijk warme eiland Curaçao. Het is, zoals meestal het geval is op de zondagen, weer eens vroeg in de morgen. Immers, de Olijke Twee houden het, op zo een weekeinddag, voor wat het slapen betreft meestal tegen een uur of zes wel voor gezien. Al meldde zich de jongste olijkerd, Levi geheten, al veel eerder aan het bed van Uw Hoofdredacteur. Het was ongeveer half twee in de nacht toen het mannetje kwam berichten dat het slapen hem zwaar viel. Uw Hoofdredacteur dientengevolge ook. Ongeveer een uur lang trachtte het ventje vervolgens uit alle macht om Uw Hoofdredacteur uit diens eigen bed te werken, hetgeen hem gelukkig uiteindelijk niet lukte. Het kwam, zo vertelde de kleine olijkerd, door alle indrukken die hij tijdens zijn wekelijkse knutselclub had opgedaan. "We hebben namelijk een Kerststal gemaakt Pap. En weet je? Die Kerststal werd gemaakt van logopediestokjes. Wat moet die knutseljuf dan vaak naar logopedie zijn geweest Pap. Ik kan er niet van slapen zo zielig vind ik het!" U begrijpt, al met al bleek het een kort nachtje te worden voor Uw Hoofdredacteur. Een mooie bijkomstigheid is overigens dan wel het feit dat daardoor meer dan voldoende tijd voor het opmaken van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur" kon ontstaan.

Gisteren was het weer eens zover. Na afloop van de zaterdagse uitjes naar de muziekschool en naar de grutter die altijd op de kleintjes let, keerde Uw Hoofdredacteur huiswaarts. Ditmaal was hij in gezelschap van de jongste olijkerd, nu dochterlief Julia samen met Moeder de vrouw op zoek was gegaan naar passende kerstkledij. Bij Huize Hoofdredacteur aangekomen werd Uw Hoofdredacteur met veel geblaf verwelkomd door zijn beide trouwe viervoetertjes. Het werd Uw Hoofdredacteur alras duidelijk waarom. In de bench van teckel Youri was namelijk, voor ongeveer de zevende keer binnen een week, een groot exemplaar van een leguaan neergelegd. Trots showde het teckeltje zijn verworven, zo dood als een pier zijnde, prooi. Het prehistorische dier lag erbij als had het persoonlijk de bench tot hotelkamer verheven. Bah, weer een fris klusje voor Uw Hoofdredacteur. Met name de logistieke afwikkeling vormt immers steevast het probleem? In de vuilnisbak gooien, bij een dagelijkse temperatuur van 30 graden Celsius, is uitermate onverstandig. Gewapend met een schep toog Uw Hoofdredacteur dan ook maar weer op pad. Het is te hopen dat de leguanenfamilies inmiddels gaan begrijpen dat zij spelen met hun leven wanneer zij zich vertonen op het erf van Huize Hoofdredacteur!
Vervolgens was het tijd om op zoek te gaan naar de Kerstboom. Deze lag, althans volgens Moeder de vrouw, opgeslagen in de schuur. Zelf had zij, samen met dochterlief, al enige kerstspullen verzameld waarop vervolgens aan Uw Hoofdredacteur werd verzocht om de Kerstboom in elkaar te gaan zetten. Het handelt in deze namelijk om een soort kunstexemplaar. Welnu, Uw Hoofdredacteur en zoonlief Levi gingen op zoek. Hoe zij ook zochten, het gelukte slechts om het onderste gedeelte van de boom daadwerkelijk op te sporen. Eerst na enige uren zoeken bleek dat het bovenste gedeelte van de boom al eerder door Moeder de vrouw was gevonden. Zij had dit gedeelte fraai opgetuigd in een standaard gezet, het was immers "zo'n leuk klein boompje?" Snel werd dit gedeelte toegevoegd aan het eerder door Uw Hoofdredacteur gevonden gedeelte waarna het in elkaar zetten van de boom zou kunnen beginnen. Ongeveer honderd verschillende takken dienden in de boom te worden gestopt. Om het geheel te vergemakkelijken, waren de takken genummerd. Althans, jaren geleden. Inmiddels vertoonde slechts een enkele tak nog een nummer, reden waarom Uw Hoofdredacteur op de gok de boom diende te monteren. Na slechts een klein uurtje leek dat karwei te zijn gerealiseerd toen zoonlief opmerkte: "Het lijkt wel of de boom op de kop staat Pap!" Uiteindelijk, na slechts een uurtje of drie prutsen, was het geheel verworden tot een acceptabele boom. Met het aanbrengen van kerstballen en andere versieringen was het olijke tweetal vervolgens slechts een minuut of tien bezig. Maar, zeg nu zelf: het resultaat mag er toch wel zijn?

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten