Totaal aantal pageviews

vrijdag 6 december 2013

De kortste pakjesavond ooit!!

Terwijl de zon volop schijnt en de temperatuur inmiddels ongeveer 28 graden Celsius bedraagt, is het op het zo fraaie eiland Curaçao vrijdag 6 december 2013 geworden. Het zit er weer op! De Goedheiligman deed immers gisterenavond Curaçao aan en vele pakjes werden uitgedeeld. Maar, daarover later meer. Uw Hoofdredacteur heeft het druk vandaag. Naast het verrichten van verschillende uitermate belangrijke werkzaamheden wacht Uw Hoofdredacteur namelijk een bezoek waar hij nogal naar uitkijkt. Het is namelijk zo dat zich een bedrijf meldde dat gespecialiseerd schijnt te zijn in het verdelgen van termieten. Nu was Uw Hoofdredacteur zich er volstrekt niet van bewust dat zijn voortbestaan in gevaar schijnt te worden gebracht door termieten, echter dat blijkt dus wel degelijk het geval te zijn. Tijdens een uitvoerige controle van zijn tuin ontdekte Uw Hoofdredacteur namelijk een vreemde toeter aan een boom. Welnu, daarin schijnen termieten te huizen. Uw Hoofdredacteur is thans dan ook ten zeerste benieuwd wat het bedrijf aan deze toeter denkt te gaan doen. U zult het beslist kunnen vernemen in een volgende editie van "Een Zonnig Avontuur."

Op het moment dat de Sint in Nederland door de bomen waaide en met veel moeite diende te trachten zich vast te houden aan schoorstenen, was dat op Curaçao geheel anders. In de eerste plaats was er namelijk geen enkele sprake van een storm op dit eiland, en daarnaast valt er op Curaçaose daken geen enkele schoorsteen te ontdekken. Een feitelijkheid die de Olijke Twee overigens wel enige zorgen baarde; hoe moest de Sint nu binnenkomen? Uw Hoofdredacteur, niet voor een gat te vangen, verzorgde vervolgens hoogstpersoonlijk een soort van hulpschoorsteen. Daardoor zou het vast en zeker gelukken de komst van de Goedheiligman te verzekeren, zo wisten de beide olijkerds.
Welnu, gisteren aan het einde van de middag, vertok het gezin Hoofdredacteur naar vrienden Corine en Faisal. Bij hen zou immers, in gezelschap van Michelle du
Vin en buurman Jeroen, de verjaardag van de Goedheiligman worden gevierd. Allereerst werd het tijd voor een drankje en een hapje. Het oude moedertje van Faisal, Surinaamse van geboorte, had gezorgd voor een heerlijk gerecht getiteld Pom. Het bleek te gaan om een soort geschaafde aardappel gemengd met kip, hetgeen werd geserveerd met komkommer en hete pica. U begrijpt, Uw Hoofdredacteur stond onmiddellijk in vuur en vlam voor dit lekkere hapje. Daarna werd het tijd om het Sinterklaasgezang aan te gaan heffen. De kinderschaar liet zich, gedurende een kwartiertje, luid horen in het aanroepen van de Sint en zijn helpers. Zou de Goede Sint nog komen?

Plots werd er luid op de deur gebonsd en liet zich, door een kier, een hand zien. Die hand vervolgens, wierp ongeveer 3 kilo pepernoten in de richting van Uw Hoofdredacteur die vervolgens zijn vege lijf slechts door een geweldige reflex in veiligheid kon brengen. Het gezelschap kinderen werd onmiddellijk helemaal wild en vervoegde zich, al gillend, bij de voordeur. Op de stoep, voor die deur, bleken een drietal jute zakken te zijn geplaatst met daarin pakketten in verschillende maten. Er was geen redden aan! De kinderen pakten de zakken en verdeelden, binnen drie minuten, de buit!! Zelden of eigenlijk nooit beleefde Uw Hoofdredacteur zo een korte pakjesavond. Na slechts een minuut of vijf lag de grond bezaaid met cadeaupapier en spelende kinderen. Voor de een was er een waterpistool, voor de ander een pop. Zoonlief Levi toonde zich uitermate gelukkig met zijn telescoop. "Ik moet er wel bij op de grond liggen om iets te zien Pap. Ik kan er anders niet bij. Maar oh wat ben ik er blij mee!" U begrijpt, het was een pakjesavond om niet snel te vergeten.
Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten