Totaal aantal pageviews

dinsdag 10 december 2013

Van een inval en brand!

Terwijl Uw Hoofdredacteur al uren geleden zijn warme mandje diende te verlaten omdat een nieuwe werkdag aanbrak, is het op Curaçao dinsdag 10 december 2013 geworden. De Olijke Twee zijn inmiddels afgeleverd bij hun school en Moeder de vrouw vertrok al geruime tijd geleden naar haar dagelijkse werkplek. Het loopt dus allemaal weer gesmeerd en Uw Hoofdredacteur heeft dan ook rustig even tijd om U te voorzien van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur." Er gebeurde immers de afgelopen 24 uur weer eens van alles op dit zo fraaie eiland. Curaçao was weer even in het nieuws, ook internationaal. Daarnaast was er op buurland Aruba ook van alles aan de hand. Hoog tijd dus om U snel bij te praten.

Het nieuws sloeg gisteren in als een bom. Terwijl Uw Hoofdredacteur druk doende was met zijn dagelijkse werkzaamheden, werd hij van verschillende kanten benaderd door collega's. "Heb je het al gehoord? De politie heeft een inval gedaan in het huis van ex-premier Gerrit Schotte!" Opzienbarende berichten derhalve. Later op de dag werd duidelijk wat er nu feitelijk aan de hand was. Het bleek zo te zijn dat het Openbaar Ministerie had besloten tot een huiszoeking in de woning van de heer Schotte, in diens kantoorruimte binnen het Statengebouw en in de zetel van zijn MFK Partij. Het lijkt zo te zijn dat de heer Schotte wordt verdacht van ondermeer het witwassen van geld en van valsheid in geschrifte. Op foto's die van de inval waren gemaakt was duidelijk te zien dat er ook een zogenaamde geldtelmachine werd meegevoerd. Al snel circuleerden er dan ook berichten dat er een grote hoeveelheid geld in de woning zou zijn aangetroffen. Nu is het Uw Hoofdredacteur vanzelfsprekend onduidelijk of deze informatie klopt, maar hij zet wel vraagtekens bij het meevoeren van het telapparaat. Immers, in een "normaal" gezin is de vrouw des huizes meestal de geldtelmachine. Echter, in deze kwestie lijkt het er dus op dat de heer Schotte persoonlijk belast is geweest met het tellen der pecunia. U begrijpt, Uw Hoofdredacteur is ten zeerste benieuwd naar het vervolg.
Dan kwam even later het bericht dat er sprake was van grote problemen bij de justitiële inrichting op Aruba: het KIA. Nu kent uw Hoofdredacteur persoonlijk de directeur van die organisatie goed; tijd dus om eens even contact op te nemen om te vragen of er hulp geboden zou moeten worden. Welnu, wat bleek? De medewerkers van het KIA hadden klaarblijkelijk besloten het werk neer te moeten leggen vanwege onvrede over hun arbeidsomstandigheden. Daarvan maakten de bewoners van het KIA  vervolgens onmiddellijk gebruik door hun afdelingen te verlaten en op de daken te gaan bivakkeren. Daarbij besloten zij te gaan communiceren middels rooksignalen, reden waarom zij allerhande materialen in brand staken. De chaos bleek groot, zo vernam Uw Hoofdredacteur. Eerst laat op de avond slaagde men erin de rust te laten terugkeren. Er was sprake van enorme schade, zo werd bericht. Zo ziet U maar, de ene dag gebeurt er weinig en de volgende dag van alles tegelijk. Hoe het ook moge zijn, Uw Hoofdredacteur is blij te kunnen constateren dat de rust is wedergekeerd. Hopelijk blijft dat ook vandaag het geval!

Over exact een week is het zover! Dan zal het jaarlijkse Kerstdiner worden georganiseerd op de school van de Olijke Twee. Dit jaar is sprake van een nieuwe opzet: ook de ouders der leerlingen worden geacht aan de dis aan te schuiven. Op zich is dat natuurlijk prima en waarschijnlijk ook leuk. Als kledingadvies werd meegegeven dat passende kerstkledij zou moeten worden gedragen. Op zich is ook dat natuurlijk prima. Voor dochter lief Julia diende daarvoor overigens een nieuwe galajurk te worden aangeschaft met bijpassende stappertjes. Zoonlief Levi beleefde de uitnodiging echter geheel anders: "Oh wat leuk. Nou, ik hoef niets nieuws hoor! Ik ben namelijk heel erg blij dat ik nu mijn goochelpak weer eens kan dragen!" Nou, U begrijpt het al, Uw Hoofdredacteur kan er nu al naar uitkijken om de kleine Hans Klok over een week te zien optreden. Het wordt vast en zeker een geslaagde show!
Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten