Totaal aantal pageviews

dinsdag 24 december 2013

Gedaan met de rust!

Op het zeer zonnige eiland Curacao is het vandaag dinsdag 24 december 2013 geworden. Nu morgen de eerste Kerstdag op het programma staat is het vandaag op straat bijzonder druk. Uw Hoofdredacteur kan dat weten omdat hij er hedenochtend al op uit moest om nog wat zaken te gaan regelen. Het is een drukte van belang op straat, waarbij er in de buurt van de verschillende supermarkten op dit zo fraaie eiland geen doorkomen aan is. U ziet, Curacao maakt zich op voor een aantal feestdagen! Feestdagen die eigenlijk in Huize Hoofdredacteur al van start zijn gegaan nu de Olijke Twee verschillende vriendjes en vriendinnetjes uitnodigden voor een zogenaamde pyjamaparty. En, zo kon het dan ook zijn dat er, vanaf gisterenmiddag een uur of twaalf, een drukte van belang ontstond in Huize Hoofdredacteur. In totaal verbleven er de afgelopen 24 uur namelijk vijf kinderen binnen het gezin Hoofdredacteur, hetgeen naast veel gezelligheid tot ook wel wat drukte opleverde. Althans voor Uw enigszins op leeftijd rakende Hoofdredacteur.

De entree van de gasten op gisterenmiddag werd opgeluisterd door een lunch. Immers, dochterlief Julia liet al snel weten het bijzonder op prijs te stellen wanneer er enigszins bijzondere gerechten zouden kunnen worden uitgeserveerd. "Laten we er maar iets zeer bijzonders van maken Mam. Broodjes uit de oven met daarop allerlei lekkere dingen, dat zou prima zijn!" U begrijpt, aan die wens werd snel gehoor gegeven waarop al snel de aanvallen op lekkers werden ingezet. Daarna werd het tijd om een film te gaan bekijken, om te gaan spelen ("de meiden pakken de jongens") en een beetje te snoepen. De middag vorderde derhalve snel. Aan het einde van de middag werd vervolgens, via de radio, bekendgemaakt dat er, op het terrein van Mambo Beach, sprake zou zijn van een immense Kerstmarkt waarbij de Kerstman in eigen persoon aanwezig zou zijn. Moeder de vrouw gooide dan ook het voorstel in de groep om met alle gasten een bezoek te gaan brengen aan de Kerstmarkt, hetgeen met instemming werd begroet.
Het gezelschap werd gesplitst in een meisjesauto en een jongensauto waarna de reis naar Mambo Beach werd afgelegd. Aldaar aangekomen wist het gezelschap kinderen niet hoe snel zij de Kerstman zouden moeten gaan opzoeken. Helaas, het motto van de Kerstmarkt luidde klaarblijkelijk: "Al wat je ziet, de Kerstman niet!" De Kerstmarkt bleek overigens te bestaan uit een vijftal kraampjes waarop vooral kleding te koop werd aangeboden.  U begrijpt, dat was niet echt een Kerstmarkt zoals de kinderen zich hadden voorgesteld. Het werd dan ook al snel tijd om door te lopen naar het strand van Cabana, alwaar enige tijd geleden een heuse speeltuin werd aangelegd. Na een uurtje te hebben doorgebracht op klimtoestellen en schommels, werd het tijd de inwendige mens te gaan versterken. Pannekoeken, die moesten er komen! En, zo kon het dan ook zijn dat Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur ieder een koekepan kregen toegewezen, waarna er fors kon worden gesmikkeld.

Na de maaltijd werd het tijd om een kinderdisco te gaan organiseren. Met Uw Hoofdredacteur achter de muzikale knoppen, werd er door de kinderen gedanst tot in de kleine uurtjes. Eerst tegen de klok van elven toonde het gezelschap zich vervolgens bereid hun kussens te gaan opzoeken. Uw Hoofdredacteur, inmiddels met de tong op de schoenen, viel niet al te veel later in slaap terwijl hij de pyjamagasten nog luidkeels hoorde oreren. De rust duurde tot een uur of half zeven vanochtend, toen de eerste gasten alweer lieten weten dat het tijd werd voor een uitgebreid ontbijt. "Ik bestel scrambled eggs", zo liet een der wijsneuzen weten. U ziet, Hotel Hoofdredacteur was al weer vroeg geopend. Inmiddels zit de ochtend er alweer op en heeft het gezelschap recentelijk besloten dat het goed zou zijn om af te gaan koelen in het zwembad. Nog een paar uurtjes, dan zit de pyjamaparty er weer op. Rust in Huize Hoofdredacteur, wat een heerlijk vooruitzicht!
Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten