Totaal aantal pageviews

maandag 23 december 2013

Een effectieve strategie om te winkelen!

Het is regentijd op het zo fraaie eiland Curaçao. En, dat valt wel te merken ook! Er valt wat water naar beneden namelijk, al valt het meeste hemelwater gelukkig gedurende de nachtelijke uren. Echter, ook vanochtend, toen Uw Hoofdredacteur de opdracht had gekregen om de inkoop van de Kerstboodschappen te gaan regelen, gelukte het om drijfnat de auto te betreden. Uw Hoofdredacteur diende, samen met dochterlief Julia, een bezoek te gaan brengen aan de plaatselijke Albert Heijn. Wat een genot en wat een groot feest! Het leek wel alsof alle boodschappen om niet zouden zijn te verkrijgen. Een parkeerplaats kon eerst na lang wachten worden verkregen, om over de beschikbaarheid van een winkelwagentje maar te zwijgen. Uw Hoofdredacteur besloot over te gaan tot een aangepaste, naar wat later bleek een buitengewoon effectieve, strategie. Gewoon de blik op oneindig, dochterlief geparkeerd aan de zijkant van het winkelkarretje en racen maar. Terwijl dochterlief oplas was er op de opdrachtbrief van de hogere legerleiding stond genoteerd, wierp Uw Hoofdredacteur vele driepunters van grote afstand in het karretje. Dat er zo af en toe een toevallige passant van de benen werd gereden, mocht de pret geenszins drukken. Zo kon het dan ook zijn dat het Uw Hoofdredacteur gelukte, binnen een kwartiertje, de grutterszaak alweer te verlaten met diverse volgeladen tassen. Wat een ramp!

Nadat de boodschappen waren afgeleverd bij Kolonel Moeder de vrouw, werd het tijd voor de volgende opgave van deze drukke dag. Wat is namelijk het geval? Welnu, zoals U zich vast en zeker nog weet te herinneren, is voor de Olijke Twee de Kerstvakantie aangebroken. En, zoals het dan gaat in het leven wanneer over vrije tijd wordt beschikt, is de terugkerende vraag: "Wat gaan we nu toch doen vandaag Pap? We vervelen ons namelijk zo!" Ditmaal ging het echter geheel anders dan gebruikelijk. Immers, de Olijke Twee achtten de tijd meer dan rijp voor een zogenaamde pyjama party. Daartoe hadden beiden, de afgelopen week, al verschillende uitnodigingen opgesteld en verspreid. En, zo kon het dan ook zijn dat Uw Hoofdredacteur hedenochtend, na dus allereerst het gevecht met het winkelend publiek te hebben gewonnen, een reisje over dit eiland maakte om diverse vrienden en vriendinnetjes op te gaan pikken. Het gezin Hoofdredacteur telt vandaag en vannacht dan ook ongeveer zeven personen. Nauwelijks was het gezelschap door Uw Hoofdredacteur uitgeladen op de plaats van bestemming of de eerste relevante vraag werd al gesteld: "Mam? Wanneer wordt de lunch voor mijn vriendinnetjes en mij geserveerd?" zo vroeg dochterlief Julia. U ziet, van verveling zal er vandaag waarschijnlijk geen enkele sprake zijn in Huize Hoofdredacteur.
Ook gisteren, op de zondag, was de verveling snel getackeld. Moeder de vrouw kwam namelijk op het lumineuze idee om Uw Hoofdredacteur, na diens slapeloze nacht, te verblijden met een bezoek aan de plaatselijke bioscoop. "Er draait een heel leuke film, hij heet Frozen. Dat is een prachtige film voor de kinderen volgens mij. Zullen we erheen gaan?" De Olijke Twee werden erbij geroepen om het voorstel aan hen voor te leggen. Zoonlief Levi had in eerste instantie nog enige bedenkingen: "Wat is het dan voor film en hoe heet de film?" Toen Moeder de vrouw berichtte dat de titel van de film "Frozen" was, weerklonk een luide kreet van blijdschap. "Julia? Julia, kom eens hier!" zo berichtte zoonlief in de richting van zijn zuster. "Moet je horen Juul! Weet je waar we heengaan? We gaan naar de bioscoop, naar de film van Frozen Cappuccino! Gaaf of niet?" Het werd een enorm succes, wat zich al enkele minuten na binnenkomst in de bioscoop liet blijken door een enorme zak popcorn die Uw Hoofdredacteur, middenin de zaal, van zijn dienblad liet glijden. Van de film zelf heeft uw Hoofdredacteur overigens niet veel kunnen zien. De uitgereikte 3D bril was immers bij uitstek geschikt om de gesloten ogen van Uw Hoofdredacteur prima te verbergen?

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten