Totaal aantal pageviews

donderdag 25 april 2013

Demonstrerende collega's in het Haagse.....

Het is een donkere en regenachtige dag op het normaliter zo zonnige eiland Curaçao. Welhaast de gehele nacht viel de regen gestaag en kregen de bomen in de tuin van Huize Hoofdredacteur eindelijk weer wat vocht toegediend. Dat was ook, na een lange periode van droogte, hoognodig. Het is half acht in de ochtend op het zo fraaie eiland Curaçao alwaar de eerste berichtgeving uit Nederland inmiddels al op het bureau van Uw Hoofdredacteur is geland. Er gebeurt immers vandaag van alles in Den Haag, waar door vele collega's wordt gestreden voor een goede zaak en voor hun baan. Maar daarover later meer. Allereerst is het hoog tijd U even op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen op Curaçao in de afgelopen 24 uur. En, zoals te doen gebruikelijk dient daartoe deze editie van "Een Zonnig Avontuur."

Op de Schroederschool, alwaar de Olijke Twee, Levi en Julia geheten, dagelijks hun lessen volgen, staat deze week voornamelijk in het teken van de komende troonswisseling in Nederland. Welhaast elke dag krijgt Uw Hoofdredacteur wel een nieuw Koningslied te horen en verneemt hij over alle geplande activiteiten op school. Morgen volgt klaarblijkelijk de apotheose, wanneer er een wedstrijd  tangodansen alsmede een vrijmarkt op het programma staan. Voor het dansen van de tango heeft het olijke tweetal nog wat vrees nu er met een partner van het andere geslacht dient te worden gedanst. Hoe anders is dat voor de te organiseren vrijmarkt! Het tweetal ziet er duidelijk brood in om van overtollige spullen af te geraken om vervolgens, met de eventuele opbrengst, weer nieuwe goederen te kunnen aanschaffen. Zo kon het dan ook zijn dat gisterenavond een lange tafel werd gevuld met artikelen die ter verkoop zullen worden aangeboden. Benul van prijzen had het tweetal nog niet echt. De gevoelswaarde bepaalde eigenlijk de prijs, die dan ook herhaaldelijk door Moeder de vrouw diende te worden bijgesteld. Hoe het ook moge zijn, morgen wacht het tweetal dus opnieuw een spannende dag.
Dan zoomt Uw Hoofdredacteur vervolgens maar al te graag in op de actuele gebeurtenissen in de Hofstad, Den Haag. Aldaar hebben zich inmiddels namelijk ongeveer 5000 justitiecollega's verzameld om er te demonstreren tegen de voorgenomen besluiten van Staatssecretaris Teeven. Deze wil immers vele gevangenissen sluiten waardoor er 3700 banen op de tocht komen staan. Het personeel is boos! En dat merkt men dus vandaag in Den Haag, alwaar de Staatssecretaris kan rekenen op een warme ontvangst. In alle vroegte vertrokken treinen en bussen vol collega's richting Malieveld en het Spui, al dan niet gewapend met spandoeken en fluitjes. Het openbaar vervoer in Den Haag, daar waar het gaat om treinen en bussen, is door de collega's inmiddels vakkundig lamgelegd. Onder het roepen van leuzen als: "Stop de kaalslag" en "Mag Teeven 'fouten' maken die zoveel mensen raken?" trekken de collega's de stad door in afwachting van de speech van de heer Teeven. Lang niet alle collega's waren vandaag overigens in staat deel te nemen aan de manifestatie, de 'winkel' moet immers vanzelfsprekend doordraaien. Het is dan ook bewonderenswaardig dat vrijwilligers vandaag het werk verzorgen om hun collega's in staat te stellen op te komen voor de fundamentele positie van het gevangeniswezen in Nederland. Gezien de enorme consequenties hoopt Uw Hoofdredacteur van ganser harte dat de actie van de vele collega's gaat leiden tot alternatieve besluitvorming. Het kan toch immers niet zo zijn dat Nederland, dat een humane bejegening binnen justitiële inrichtingen jarenlang tot standaard had verheven, met de botte bijl afscheid gaat nemen van haar principes? Uw Hoofdredacteur is dan ook trots op  het gevoel van saamhorigheid dat vandaag in Den Haag ten toon wordt gespreid. Immers, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald?

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten