Totaal aantal pageviews

maandag 15 april 2013

Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar????

Het is vandaag maandag 15 april 2013 op het snikhete eiland Curaçao. Nog immer is Uw Hoofdredacteur niet de oude en nog altijd is er dus sprake van algehele malaise. Het lijkt er nog niet op dat Uw Hoofdredacteur hard opknapt, hetgeen de gemaakte planning in Huize Hoofdredacteur danig in de war schopt, dat zult U begrijpen. Het weekeinde zit er weer op. Een weekeinde dat in het teken stond van de verjaardag van zoonlief Levi, de jongste olijkerd. Ook vanochtend kreeg zijn zesde verjaardag nog even fiks de aandacht nu hij traktaties mocht uitdelen op school, waarbij overigens fiks voor hem werd gezongen. Het mannetje bleek stiller dan stil te worden van al die aandacht. Hoe het ook moge zijn, de door Moeder de vrouw eigenhandig gefabriceerde cupcakes vonden gretig aftrek. Slechts een enkel vechtpartijtje kon al in de kiem worden gesmoord, terwijl toch juist dat ene cupcakeje door velen werd gewild. Zes jaar is het kereltje dus al geworden, iets waaraan de schooljuf, die hem immers al enkele jaren onder haar hoede heeft, nog even refereerde. En zo worden kleine kinderen groot, veel sneller dan U denkt!

Het was ook voor Moeder de vrouw een meer dan druk weekeinde nu zij vanochtend van start diende te gaan met haar nieuwe baan op een school op dit zo fraaie eiland. Lesgeven op meerdere scholen, die niet een zelfde onderwijssysteem hanteren, blijkt zeer veel voorbereidingstijd te vragen. En, zo kon het dan ook zijn dat het afgelopen weekeinde, vooral de avonden werden gebruikt voor het voorbereiden der lessen en het afwerken van opdrachten om te kunnen afstuderen. Het zal dan waarschijnlijk ook drukker dan druk zijn in de komende periode voor Moeder de vrouw. Het is dan ook maar te hopen dat uw Hoofdredacteur snel van zijn ongemakken zal zijn verlost opdat, in het huishouden van het gezin Hoofdredacteur, een steentje door hem kan worden bijgedragen. Het is maar goed dat Moeder de vrouw een echte doorzetster is, het zal dan uiteindelijk ook allemaal wel goed komen.

Ook voor de jarige job is het uitermate onhandig dat zijn vader niet helemaal fit is. Wat is namelijk het geval? Welnu, tijdens zijn verjaarspartijtje, afgelopen zaterdag, ontving het mannetje van een groep genodigden een zeer fraai cadeau. Althans, dat vindt het ventje zelf. Uw Hoofdredacteur denkt er geheel anders over en neemt het standpunt in dat de kwade genius achter de aanschaf van het cadeau lijfstraffen verdient. Het is namelijk zo dat het cadeau bestond uit een enorme doos welke, blijkens het opschrift, zogenaamde "K'nex" bevatte. Op de doos viel te lezen dat het geheel, bestaande uit zo'n 1000 stokken en klemmetjes, zou kunnen worden omgevormd tot rollercoaster. Daarnaast is het cadeau geschikt geacht voor kinderen boven een leeftijd van negen jaar. Zoonlief werd zes!!!! Al dagenlang doet het ventje verwoede pogingen om Uw Hoofdredacteur zover te krijgen dat de stokjes en klemmetjes daadwerkelijk op een rollercoaster gaan lijken. Zo af en toe bouwt Uw Hoofdredacteur vervolgens weer een stukje op, al lijkt het geheel nimmer af te kunnen komen. Wie bedacht heeft dat er kinderen bestaan die negen jaar zijn en de bijgevoegde tekeningen kunnen ontcijferen, komt waarschijnlijk van een geheel andere planeet. Het zit er dan ook dik in dat zoonlief, nu Uw Hoofdredacteur het eigenlijk niet eens kan opbrengen om ook nog maar een blik op de rollercoaster in wording te werpen, nog wel enige dagen moet afwachten alvorens het achtbaantje, met een hoogte van 1.24 meter, kan worden gebruikt. Het is even niet anders!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten