Totaal aantal pageviews

zondag 28 april 2013

Water, water en nog eens water!

Het is zondagochtend de 28e april 2013, half acht in de ochtend, op het fraaie eiland Curaçao. Het is inmiddels licht, dat wel, maar de zon laat zich voorlopig nog niet zien. Ook gisteren, toen het gezin Hoofdredacteur het voornemen had om een terrasje in het centrum van Punda te gaan bemannen, verdween de warmte als sneeuw voor de zon. Juist toen het gezelschap de auto had verlaten en de straten van Punda dacht te gaan verkennen, werden de sluizen geopend en viel er veel, zeer veel water uit de hemel. Totaal, maar dan ook totaal verregend werd uiteindelijk maar besloten om de terrassen te laten voor wat ze waren en werd snel huiswaarts gekeerd. Het is dan ook maar te hopen dat de weersomstandigheden, met de geplande start van "Sami Sail" vandaag, snel zullen verbeteren.

Eerder deze week meldde Uw Hoofdredacteur U de verdwijning van een, op dit eiland zeer bekende, duiker. Diep in de zee, aan de Noordzijde van het eiland, werden tijdens een zoektocht zijn duikapparatuur en zijn duikbril aangetroffen. De duiker zelf, zoon van een op dit eiland zeer bekende duikinstructeur, bleef vooralsnog onvindbaar. Echter, ruim een dag geleden maakten de media bekend dat er, op het buureiland Aruba, een stoffelijk overschot in zee was aangetroffen met aan een voet nog een zwemvin. Vervolgens werd gisterenavond bekend gemaakt dat de familie het stoffelijk overschot heeft geïdentificeerd als dat van de eerder verdwenen duiker. Uitermate triest, zo vindt althans Uw Hoofdredacteur.
Dan ontving Uw Hoofdredacteur gisteren weer eens een bericht van de heer Pinoccio. De heer Pinoccio die, zoals U zich wellicht nog weet te herinneren, alweer geruime tijd geleden is teruggekeerd naar Nederland. Hij heeft zijn draai in Twente weer redelijk gevonden na een eerder  lang verblijf op Curaçao, zo liet de heer Pinoccio weten. Ook was hij inmiddels weer redelijk gewend aan de afwijkende Nederlandse temperaturen, al bleef hij behoorlijk last houden van zeer koude oren. Getuige de foto die Uw Hoofdredacteur gisteren mocht ontvangen, heeft de heer Pinoccio het probleem van de koude oren inmiddels uitstekend kunnen oplossen. Zeg nu zelf: de compositie is toch prachtig?

Alhoewel het, ten tijde van het bezoek aan Punda, enorm regende gisteren, vermaakten de beide olijkerds, Julia en Levi geheten, zich in eerste instantie meer dan geweldig. Wat was namelijk het geval? Welnu, de plaatselijke overheid heeft, alweer geruime tijd geleden, besloten de op Curaçao aanwezige parken een fikse opknapbeurt te geven. Zo geldt dat dan vanzelfsprekend ook voor het, tegenover het Departement van Justitie gelegen, parkje aan het Wilhelminaplein. Het oude speeltuintje, met levensgevaarlijke speeltoestellen, werd geruimd en daarvoor in de plaats werd een zeer mooie ontmoetingsplaats gecreëerd. Een enorme blikvanger blijkt de uit steen gehouwen tekst "Dushi Curaçao" te zijn. De metershoge letters worden door zeer vele toeristen op de foto gezet. De beide olijkerds zagen onmiddellijk een uitdaging in het beklimmen van de blauw gekleurde letters. Nog juist voordat de regen met bakken uit de hemel viel, zag Uw Hoofdredacteur dan ook gelukkig nog kans om er een paar mooie kiekjes van te maken. Zo leverde de middag in ieder geval nog iets op!

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten