Totaal aantal pageviews

dinsdag 16 april 2013

Tijd voor een politiek Kabinet!

Dinsdag 16 april 2013 is het vandaag geworden op het nog altijd bijzonder warme eiland Curaçao. De wind is gaan liggen, hetgeen betekent dat de temperatuur dubbel zo hard aangeeft dat het snikheet is. Met nauwelijks enige verkoeling, is het dus fiks puffen geblazen op Curaçao. Het is dus dinsdag vandaag, de dag waarop Uw Hoofdredacteur zich eindelijk wat beter voelt dan tijdens de afgelopen dagen. Zou het dan toch zo zijn dat Uw Hoofdredacteur zo langzamerhand is uitgeziekt? Het is te hopen, Uw Hoofdredacteur is het nu eigenlijk ook wel een keertje zat. Het is stil in Huize Hoofdredacteur, nu de beide olijkerds al een tijdje geleden zijn vertrokken naar school en Moeder de vrouw al voor haar leerlingen staat te prediken. Het geeft Uw Hoofdredacteur de kans weer rustig op te krabbelen en weer wat vaste grond onder de voeten te krijgen. Daarnaast is er dus volop tijd U weer te voorzien van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur."

Politiek gezien is het weer eens hommeles op dit zo fraaie eiland. Zoals U zich wellicht nog weet te herinneren was er, de laatste paar maanden, sprake van een zogenaamd takenkabinet dat de touwtjes in de regering in handen had. Welnu, het is nog wat onduidelijk waarom, maar dit takenkabinet deelde mede dat men, op korte termijn, stopt met de werkzaamheden. "Het wordt tijd voor een politiek kabinet", zo berichtte de Minister-president. Dat aan dit besluit tumult over de locatie waar eventueel een nieuw ziekenhuis gebouwd moet worden, ten grondslag ligt, is een publiek geheim. Inmiddels is er dan ook door de waarnemend Gouverneur een formateur benoemd die dient te bezien of er de mogelijk bestaat om, op korte termijn, een Kabinet samen te gaan stellen. Daarbij is de leidende partij die van de heer Wiels, Pueblo Soberano geheten, die de grote winnaar was tijdens de laatste verkiezingen. Binnen het instituut waar Uw Hoofdredacteur werkzaam is zal er dus binnenkort waarschijnlijk weer een nieuwe Minister van Justitie begroet kunnen worden. Iets waar met grote belangstelling naar wordt uitgekeken omdat er immers nog zoveel dient te gebeuren. Voor Uw Hoofdredacteur betekent dit alweer een kennismaking met de zesde Minister van Justitie in bijna vier jaar tijd. Het is dan ook maar te hopen dat er ditmaal sprake zal kunnen zijn van meer continuïteit van beleid. Uw Hoofdredacteur houdt U, vanzelfsprekend, op de hoogte.
Hij is bezig met zijn allerlaatste werkweek op Curaçao nu, aanstaande vrijdag, de (veel) rustiger Fries zijn laatste werkdag zal kennen. De (veel) rustiger Fries verhuist immers naar een eiland wat iets meer noordoostelijk in het water ligt: Bonaire. Na bijna vier jaar lief en leed te hebben gedeeld dient Uw Hoofdredacteur de (veel) rustiger Fries komende vrijdag dus uit te zwaaien. Dat zal op zijn minst wel even wennen zijn! De huisraad van de (veel) rustiger Fries is inmiddels al ingepakt ter verscheping naar het mooie eiland Bonaire en zijn honden zijn keurig voorzien van noodzakelijke vaccinaties. Met andere woorden: de (veel) rustiger Fries is er helemaal klaar voor om zijn carrière in het Caribisch gebied elders te gaan voortzetten. In de inrichting waar wordt gewerkt, lijkt men echter nog niet geheel overtuigd van het feit dat de (veel) rustiger Fries daadwerkelijk gaat vertrekken. Immers, nog dagelijks tracht men hem te strikken voor diverse klussen met een beduidend langere looptijd. Het besef dat de (veel) rustiger Fries er echt niet meer is, zal waarschijnlijk eerst vanaf volgende week maandag echt landen bij de vele collega's. Hoe het ook moge zijn, Uw Hoofdredacteur zal de (veel) rustiger Fries met weemoed nakijken. Vier jaar intensief samenwerken is namelijk niet niets, zeker niet in bijzondere omstandigheden zo ver van huis. Daarnaast echter, wenst Uw Hoofdredacteur de (veel) rustiger Fries al het goede in de toekomst, die er (gelukkig) voor de (veel) rustiger Fries een stuk rooskleuriger uitziet dan voor vele andere collega's.

Wordt vervolgd.....      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten