Totaal aantal pageviews

maandag 22 april 2013

Een Koninklijke dag!

Terwijl het op het eiland Curaçao maandag 22 april 2013 is geworden, valt de regen gestaag. Het is een zeer bewolkte dag vandaag, waarbij het er naar uitziet dat, omdat er volstrekt geen wind waait, de regen voorlopig niet zal wegtrekken. Eindelijk valt er dus wat neerslag op dit al maandenlange droge eiland. Het is sowieso een trieste dag vandaag op dit normaliter zo fraaie eiland. Een van de bewoners bij Uw Hoofdredacteur in de straat, zag een van zijn zoons na een duik in de wateren aan de Noordzijde van dit eiland, bij het zogenaamde Shete Boka, gisteren niet meer boven water komen. Met man en macht werd er gisteren gezocht naar de duiker, waarna de zoektocht vanwege de duisternis gestaakt diende te worden. Vanochtend werd de zoektocht hervat, tot op heden echter zonder resultaat. Triest, zo vindt althans Uw Hoofdredacteur.

Voor de Olijke Twee echter, zag vandaag het leven er een stuk zonniger uit. Het was namelijk zo dat er op hun school, de Schroederschool, alvast gevierd werd dat er binnenkort sprake zal zijn van een troonswisseling. Met andere woorden: het was vandaag op school "Koningsfeest." Vroeg in de ochtend werden de kinderen verwacht in Koninklijke kleding. Daarnaast werd van hen verwacht dat zij een Koninklijk ontbijt zouden meebrengen wat, zittend op een Koninklijk kleedje, na het zingen van het Wilhelmus en na het hijsen van de Vaderlandse driekleur, zou mogen worden verorberd. Dochterlief Julia, volkomen in de ban van de Belgisch-Nederlandse meidengroep K3, wilde graag haar zogenaamde "Oya Lele-jurk" aan. Zoonlief Levi dacht er echter geheel anders over. "Ik bezit pas echt Koninklijke kleding. Ik heb namelijk een heus goochelpak en dat trek ik aan. Mijn broek, mijn overhemdje, mijn stropdas, mijn gillet en mijn colbert, aangevuld met mijn goochelhoed! Dat is pas een Koninklijke outfit, of niet Pap?" Iets waarmee Uw Hoofdredacteur het, vanzelfsprekend, volkomen eens was. Trots als een pauw stapten beide olijkerds het schoolplein op, al viel het voor dochterlief niet mee haar evenwicht op de hakjes te bewaren. Na het zingen van het Volkslied, werden alle kinderen in staat gesteld hun kleding te showen op de catwalk, middels een heuse modeshow. Dochterlief liep volleerd over de planken terwijl zoonlief een optreden verzorgde als ging het erom zo snel mogelijk de catwalk te verlaten. Hoe het ook moge zijn, het geheel leverde weer prachtige plaatjes op!

Dan schudde Uw Hoofdredacteur hedenochtend voor de laatste maal, althans voorlopig, de hand van de (veel) rustiger Fries. Hij vertrekt immers morgenavond naar zijn nieuwe bestemming: het eiland Bonaire. Een laatste overdracht werd verzorgd en Uw Hoofdredacteur ontving, ter afscheid en als dank, nog een fraai presentje. Het zal even wennen worden, na bijna vier jaar zo intens met elkaar te hebben samengewerkt. Voor de allerlaatste maal werden nog velerlei herinneringen opgehaald en werd kort teruggeblikt op, wat heet te zijn, een zeer woelige periode in beider loopbaan. Echter, het leven gaat door en de (veel) rustiger Fries kan zijn blik gaan richten op een nieuwe toekomst, op een andere plek, in de Tropen. Uw Hoofdredacteur daarentegen dient nog een week of vier af te wachten alvorens de opvolger van de (veel) rustiger Fries op dit eiland zal arriveren. Een komst waarnaar uw Hoofdredacteur, gezien de dagelijkse hectiek, dan ook zeker vol verwachting uitkijkt!

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten