Totaal aantal pageviews

zaterdag 13 april 2013

Help: er zijn nog maar drie onderbroeken!!!!

Vandaag, zaterdag 13 april 2013, is het dan eindelijk zover! Na er al wekenlang fiks naar te hebben uitgekeken, wordt de jongste olijkerd, Levi geheten, vanmiddag eindelijk verrast met zijn "surprise party." Vanwege het feit dat het mannetje morgen zijn zesde verjaardag zal kunnen vieren, wordt hij vanmiddag door Moeder de vrouw en door Uw Hoofdredacteur verrast met heuse acteurs van "Het Kinderfeestje." Deze acteurs, welke als piraten verkleed zullen komen opdagen, nemen alle genodigden (bijna 20 in getal) de gehele middag op sleeptouw. Vanzelfsprekend ontaardt dat in een enorm piratenavontuur, compleet met het zoeken naar een schatkist, het voorbinden van ooglappen en het enteren van schepen. Hoe dat zal verlopen op een voetbalveldje zonder gras, gesitueerd voor Huize Hoofdredacteur, dat is overigens nog een raadsel. Hoe het ook moge zijn, Uw Hoofdredacteur, nog altijd behoorlijk gammel in de botten, voelt zich alsof hij zich het best als vrijwilliger om gekielhaald te worden kan aanbieden. Maar ja, het is natuurlijk wel feest! Enige opoffering hoort er dus bij, Uw Hoofdredacteur zal dan ook trachten zijn beste beentje voor te zetten om vooral geen slachtoffer van Kapitein Haak te worden. Vanzelfsprekend zullen er foto's worden gemaakt opdat U, in de volgende editie van "Een Zonnig Avontuur", volledig op de hoogte kunt worden gebracht omtrent het verloop van de party van het jaar!

Zoonlief  zelf heeft overigens geen enkel idee welke verrassing hem te wachten staat. Weliswaar doet hij al wekenlang verwoede pogingen om te achterhalen wat er op stapel staat, maar het geheim is gelukkig angstvallig bewaard gebleven. Overigens leidde zijn eigen interpretatie van de aanstaande party welhaast tot grote problemen. De afgelopen week heeft het mannetje namelijk uitnodigingen overhandigd aan diegenen die hij graag op zijn feestje wil hebben. Toen hij vervolgens gisterenochtend bij school werd afgeleverd en hoorde van de genodigden dat zij vandaag om 14.30 te Boca Sami aanwezig zullen zijn, haastte het kereltje zich om tegen de genodigden te zeggen dat de locatie van het feest niet te Boca Sami was. "Het is namelijk een verrassingsfeestje. Zeg maar tegen je moeder dat ik ook niet weet waar je moet zijn. Misschien kun je dus maar beter niet komen!" U begrijpt, de paniek was groot. Inmiddels is mogelijke schade overigens voorkomen door duidelijk te maken dat Huize Hoofdredacteur wel degelijk de startlocatie zal zijn. Maar, even gemakkelijk had het zo kunnen zijn dat de Olijke Twee uiteindelijk de enige twee gasten zouden zijn geweest die daadwerkelijk van de partij waren. Uw Hoofdredacteur is overigens nog steeds uitermate benieuwd of iedereen uiteindelijk daadwerkelijk op de juiste plek zal komen opdagen.....

Dochterlief Julia zat gisteren in zak en as. Het meiske dat, in het dagelijks leven, sowieso steevast allerlei beren op de weg ziet, was enorm overvallen door het bericht dat Moeder de vrouw, met ingang van komende maandag, een bijna volledige werkweek zal gaan kennen. Hoe moet dat nu immers als je gewend bent dat je moedertje altijd voor je klaar staat? Gisterenochtend kon het meisje haar immense probleem niet langer voor zich houden en dientengevolge wendde zij zich tot Uw Hoofdredacteur. "Pap, ik heb enorme zorgen! Ik heb gehoord dat Mama vanaf maandag veel moet werken en nu heb ik een heel, heel groot probleem. Ik maak me er echt zulke grote zorgen over Pap!" Uw Hoofdredacteur, nog niet geheel bij de les, dacht er zich met een Jantje van Leiden af te kunnen maken. Edoch zonder resultaat. Dochterlief bleef aangeven dat het hier echt een thema betrof waarvoor een oplossing gevonden zou moeten worden. Met benepen stem vroeg Uw Hoofdredacteur haar dan ook wat er nu eigenlijk aan de hand was. "Nou Pap, Mama gaat vanaf maandag toch veel werken? Nou weet je, ik doe iedere ochtend een schone onderbroek aan. Toen ik hoorde dat Mama vanaf maandag zoveel moet werken, heb ik gekeken hoeveel schone broekjes er nog in mijn kast liggen. En, weet je Pap? Er liggen er nog maar drie. Hoe moet dat nu volgende week wanneer Mama werkt en geen was kan draaien? Ik wil eigenlijk echt niet zonder schone onderbroek naar school Pap. Hoe moet dat nu? Ik maak me er zulke zorgen over dat ik er echt niet van kan slapen", zo berichtte het meiske. Pas toen Uw Hoofdredacteur haar beloofde dat hij desnoods eigenhandig de was zou doen opdat er altijd voldoende onderbroekjes voorradig zullen zijn, was het grietje gerustgesteld. "Oh, gelukkig maar Pap. Zorg je er dan voor dat je ook een paar onderbroeken voor jezelf wast Pap? Je weet immers nooit wanneer Mama er weer eens tijd voor heeft? Pap, Pap......".

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten