Totaal aantal pageviews

woensdag 17 april 2013

Ga op vakantie! Koop een auto!

Vandaag is het woensdag 17 april 2013 geworden op het zo fraaie eiland Curaçao alwaar Moeder de vrouw, voor het eerst sedert weken, gisteren weer eens, samen met dochterlief, de zee kon betreden om te zwemmen. Immers, de wind is gaan liggen waardoor de golven beduidend minder hoog zijn dan de afgelopen weken. En, wat is er dan fijner dan even verkoeling te zoeken in het zilte zeewater? Niet voor Uw Hoofdredacteur trouwens. Alhoewel hij stap voor stap opknapt, is een stap in zee momenteel nog net iets te ver gegrepen. Terwijl Moeder de vrouw op weg is naar haar schooltje, na eerst de beide olijkerds op een geheel andere school te hebben afgezet, stapt Uw Hoofdredacteur maar eens voorzichtig uit het bed waarin hij de afgelopen dagen vele uren doorbracht. Maar eens zien hoe het vandaag gaat. In ieder geval is de eerste prioriteit U te voorzien van een actuele editie van "Een Zonnig Avontuur."

In de Staten van Curaçao, het eigenlijke Parlement, was het gisteren weer eens feest. Op verzoek van vele partijen werd namelijk een pijnlijk onderwerp geagendeerd voor de vergadering. Het ging ditmaal weer eens om het handelen van ex premier Gerrit Schotte. Deze bleek recentelijk, op het moment dat hij feitelijk in de Staten aanwezig had moeten zijn voor een vergadering, in Amerika te zitten. Sterker nog, hij zat op de tribune van een honkbalstadion om er de verrichtingen van het Nederlands Honkbalteam te volgen. Nu is dat wellicht allemaal nog wel te vergeven, echter het zou zo zijn dat hij zich, ten onrechte, had uitgegeven als Minister-president van Curaçao. Iets wat hij enige tijd later te Venezuela, ten tijde van de uitvaart van de heer Chavez, nog eens over zou doen. En, daarover wilden verschillende partijen het in de Staten hebben! Welnu, U begrijpt het al: het onderwerp kwam niet aan bod. Verschillende bevriende Statenleden stonden het niet toe dat het over de heer Schotte zou gaan en verlieten demonstratief de zaal. Uiteindelijk verwees de Statenvoorzitter het agendapunt naar een zogenaamd College van Senioren. Vervolgens nam de heer Schotte zelf het woord, pakte zijn paspoort in zijn hand en maakte, zonder enige zin voor realiteit, duidelijk dat het hele onderwerp wat hem betreft maar een doel had: het afpakken van zijn paspoort. Het was dus weer eens zo'n dag waarin een klein land liet zien waarin het klein is.

Overigens, in Nederland is het dezer dagen niet veel beter, althans wanneer uw Hoofdredacteur het allemaal goed begrijpt. De economie dient te worden gestimuleerd volgens de Minister-president, die echter vergeet te melden dat er waarschijnlijk nauwelijks banen overblijven waarmee inkomen kan worden verworven om vervolgens geld uit te gaan geven ten faveure van diezelfde economie. Het UWV, provinciën, het Gevangeniswezen en noem maar op, allemaal moeten zij bezuinigen en derhalve medewerkers laten afvloeien. Verschillende gemeenten hebben al aangegeven op de hoogte gesteld te willen worden over de gevolgen. Of, eigenlijk gaat het dan om gevolgschade, beter gezegd. Immers, veel ontslagen werknemers belanden uiteindelijk in een uitkeringsituatie. En, diezelfde uitkeringen dienen nu juist door die gemeenten te worden opgehoest. Het is dan ook maar zeer de vraag of alle voorgenomen bezuinigingen daadwerkelijk gaan leiden tot de berekende besparingen. Uw Hoofdredacteur waagt dat in ernstige mate te betwijfelen. Vele banen staan dus op de tocht en inkomenszekerheid is er niet meer. Toch moet de economie worden gestimuleerd door geld uit te gaan geven. "Ga op vakantie, koop een nieuwe auto", zo lijkt de Minister-president uit te stralen. Uw Hoofdredacteur zei het al: Het was dus weer eens zo'n dag waarin een klein land liet zien waarin het klein is!

Wordt vervolgd.....    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten