Totaal aantal pageviews

maandag 8 april 2013

Nieuwe uitdagingen.....

Op het zeer zonnige en uitermate warme eiland Curaçao is vandaag maandag de 8e april 2013 aangebroken. Uw Hoofdredacteur kwam vanochtend helaas wat laat op stoom. Het blijkt dat een jetlag er toch harder inhakt dan dat hij van te voren had kunnen bedenken. Met grote dank aan de collega's van Uw Hoofdredacteur is dan ook besloten dat de aanvang van de wekelijkse werkzaamheden een dag kon worden uitgesteld. Dat geeft Uw Hoofdredacteur dan ook de gelegenheid allerlei administratieve zaken eens naar behoren af te wikkelen en rustig een beetje te kunnen bijkomen. Zoals gezegd, het is warm op dit zo fraaie eiland. De zee is ruw, de wind waait hard en dat is maar goed ook. Zonder die verkoelende wind zou het namelijk vandaag waarschijnlijk anders niet uit te houden zijn. Terwijl Moeder de vrouw op stap is om inkopen te doen in het kleine winkelcentrum van "Zuikertuintje" geniet Uw Hoofdredacteur van een kop koffie en neemt hij de gelegenheid te baat om U weer eens, als vanouds, bij te praten middels een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur."

Zoals U zich waarschijnlijk nog wel kunt herinneren, is enige tijd geleden de heer Pinoccio definitief teruggekeerd naar het ijzige Nederland. Herhaaldelijk heeft de heer Pinoccio Uw Hoofdredacteur, via het World Wide Web, laten weten dat hij enorm diende te wennen aan de zeer koude gevoelstemperaturen en aan het jachtige leven in de Lage Landen. Met andere woorden, het viel de heer Pinoccio nog niet zozeer mee zijn draai weer te vinden nadat hij anderhalf jaar lang op dit zo fraaie eiland had verbleven. Inmiddels is dat echter anders, zo liet hij weten. Om zijn leven een positieve draai te kunnen geven is hij namelijk op pad gegaan om nieuwe uitdagingen te kunnen vinden. Welnu, dat is hem gelukt, blijkens enige foto's die hij naar Uw Hoofdredacteur stuurde. Wat is namelijk het geval? Nou kijk, de heer Pinoccio heeft inmiddels zijn eerste eigen onderneming geopend. Zoals U kunt zien heeft hij zijn etablissement vernoemd naar de titel die hij op Curaçao met zoveel verve heeft gedragen. Daarnaast gaf de heer Pinoccio aan dat hij ernaar streeft een grootse keten van dergelijke bedrijven op te gaan zetten en daarvoor op zoek is naar allerlei geschikte panden in de omgeving. Zoals U op de afbeelding kunt zien gaat het daarbij om prachtige monumenten die door zijn eega, een zeer handige bliksem zoals de heer Pinoccio haar betitelt, zullen worden omgebouwd tot hypermoderne pizzeria's. U ziet, met doorzettingsvermogen kun je van je leven nog behoorlijk wat maken. Koelapparaten en vriezers zijn niet nodig, althans volgens de heer Pinoccio. "het is hier immers toch altijd steenkoud", zo liet hij weten. Uw Hoofdredacteur wenst hem en zijn eega in elk geval veel succes toe!
Dan is het tijd geworden om U op de hoogte te stellen van de interesse die de jongste olijkerd, Levi geheten, ten toon spreidt rondom de Japanse cultuur. Nu is het zo dat het ventje al geruime tijd een trouw beoefenaar is van de edele karatesport, welke hij voornamelijk associeert met het land Japan. Inmiddels heeft het mannetje echter een soort van vriendje op de kop getikt. Het blijkt een vreemd pluche wezen te zijn, voorzien van een soort van Japanse vlag op zijn hoofd die, wanneer er op dat hoofd wordt gedrukt, allerlei vreemde klanken laat horen. Een griezelig ding, zo zou je kunnen zeggen, al denkt het kereltje er geheel anders over. Overal sleept hij het wezen mee naar toe en zo langzamerhand neemt hij allerlei gebruiken van het vreemde schepsel over. En, zo kon het dan ook zijn dat uw Hoofdredacteur de olijkerd aantrof voor een computerscherm, met naast zich het Japanse monstertje. Ook de olijkerd had zich voor de gelegenheid getooid met een Japanse band om zijn hoofd. "Voortaan heet ik Bruce Lee Pap! En mijn vriend heet voortaan Har Lee", zo liet het mannetje weten. Het moet toch niet gekker worden.....

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten