Totaal aantal pageviews

donderdag 4 april 2013

Waardering voor castagnetten!

Het is vandaag 4 april 2013 geworden in het kille en zeer koude Den Haag. Al in de vroege ochtend, toen Uw Hoofdredacteur het plaatselijke filiaal van de firma Intertoys met een bezoek diende te vereren, dwarrelden sneeuwvlokken langs de verijsde oren van Uw Hoofdredacteur. Terwijl het winkelend publiek met grote regelmaat aanstalten maakte om het geklepper in de mond van Uw Hoofdredacteur gelijk een aantal castagnetten, te waarderen met het gooien van muntstukken, breidde de kou zich uit tot alle lichaamsdelen die Uw Hoofdredacteur maar kon verzinnen. Wat erg, wat erg. Maar goed, gelukkig keert Uw Hoofdredacteur morgenochtend in  alle vroegte terug naar Curaçao om aldaar gestaag te kunnen ontdooien.  Voor diegenen die Uw Hoofdredacteur er met enige regelmaat op wijzen dat hij toch wel enigszins overdrijft moge duidelijk zijn dat er wel degelijk meerdere mensen last van dit poolklimaat hebben. Zo trof Uw Hoofdredacteur een foto aan van de heer Pinoccio, welke recentelijk definitief naar Nederland terugkeerde. Nog immer blijkt hij te moeten wennen aan de zeer extreme weersomstandigheden.
 
De afgelopen dagen stonden in het teken van het voeren van vele gesprekken. Daarbij werden fiks wat oude bekenden ontmoet en werd Uw Hoofdredacteur uitgebreid bijgepraat over de dramatische ontwikkelingen binnen het Nederlandse Gevangeniswezen. Daarnaast werd een oude rekening vereffend met de Fries van 95%, die immers twee jaren lang deel uitmaakte van het team Nederlanders op Curaçao. Het is namelijk zo dat, alweer geruime tijd geleden, de Fries van 95% een biljartwedstrijd, tien over rood geheten, van Uw Hoofdredacteur wist te winnen. Welnu, tijdens het verblijf in Den Haag, kreeg Uw Hoofdredacteur eindelijk de kans zich te revancheren. Nadat de Fries van 95% Uw Hoofdredacteur, per gammele fiets, kwam afhalen van het hotel, werd koers gezet naar Café Spui, alwaar kroegbaas Kees het groene biljartlaken al keurig voor de finale in gereedheid had gebracht.
Terwijl justitiecollega Jelte bereid werd gevonden de stand op geautomatiseerde wijze bij te gaan houden, draaide de Fries van 95% zich uitgebreid warm. Hij was geruime tijd bezig, zo noemde hij het zelf, met iets wat doorging voor "instoten." Soepel masseerde hij zijn keu en trachtte de wedstrijd al bij voorbaat te beïnvloeden door te laten zien hoezeer hij zeer ingewikkelde figuren op het laken kon leggen. Uw Hoofdredacteur, stoïcijns als altijd, liet zich echter het hoofd niet op hol brengen. Het werd tijd de strijd daadwerkelijk een aanvang te laten nemen. De Fries van 95% startte ogenblikkelijk met het aanleggen van een voorsprong. Juist op het moment dat de Fries van 95% had bedacht de wedstrijd in zijn knip te hebben, besloot Uw Hoofdredacteur dat het genoeg was. Met overweldigende meerderheid besliste Uw Hoofdredacteur vervolgens de strijd in zijn voordeel. Eindelijk revanche dus! Terwijl er luid applaus klonk vanuit het massaal toegestroomde publiek, schudde de Fries van 95% uitermate sportief de hand van de winnaar: Uw Hoofdredacteur. Wat kan winnen toch mooi zijn.
 
Dan trof Uw Hoofdredacteur hedenochtend, na de nodige inkopen te hebben gedaan opdat de Olijke Twee bij thuiskomst kunnen worden voorzien van een presentje wederom een voormalige justitiecollega. De heer Klamer, want om hem ging het, bleek namelijk een bijeenkomst te hebben in het Haagse, waardoor de mogelijkheid ontstond om, samen met Uw Hoofdredacteur, een kop koffie te gaan nuttigen. Al snel ging het gesprek voornamelijk over de plaatselijke trots uit Almelo: Heracles geheten. U ziet, de korte periode dat Uw Hoofdredacteur in Nederland mocht verblijven, werd uitermate goed besteed. Leuk om zoveel collega's weer eens te ontmoeten en bij te kunnen praten. Echter, toch overheerst bij Uw Hoofdredacteur zo langzamerhand een blij gevoel omdat de zon voor hem aanstaande is. Geboren als koukleum is de koperen ploert op Curaçao hem immers zeer welkom!
Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten