Totaal aantal pageviews

maandag 29 april 2013

"Gaan we een feestje bouwen Pap?"

Vandaag is het maandag 29 april 2013 geworden op het zeer zonnige eiland Curaçao. Ook hier, in de West, wordt reikhalzend uitgekeken naar het moment dat Koningin Beatrix haar ambt zal overdragen aan Koning Willem-Alexander, hetgeen op Curaçao rond drie uur in de komende nacht rechtstreeks op televisie te volgen zal zijn. Moeder de vrouw heeft zich voorgenomen om deze uitzending daadwerkelijk te gaan bekijken, waarbij Uw Hoofdredacteur zich noodgedwongen heeft opgeworpen als vrijwilliger om de echtelijke sponde warm te gaan houden. Immers, "Uitzending Gemist" is een uitstekende uitvinding wat hem betreft. Het is dus warm op dit zo fraaie eiland, wat langzamerhand meer en meer oranje gekleurd raakt. Ook dochterlief, Julia geheten, geraakt in de ban van Koningsdag van morgen, nu zij immers, samen met de andere leerlingen van "Kids-Play-Music", een optreden zal gaan verzorgen. U ziet, er is weer voldoende om halsreikend naar uit te kijken op Curaçao.

Gisteren was het dan eindelijk zover. Na weken van voorbereiding startte het gigantische evenement "Sami Sail 2013." Een evenement overigens waarvoor het onmogelijk bleek om een programma te verkrijgen, het was dan ook een groot raadsel wat er op de eerste dag van dit meerdaagse festijn te zien zou zijn. Het gezin Hoofdredacteur meldde zich, voor wat later het eerste bezoek zou blijken te zijn, tegen de klok van drieën in de middag op het feestterrein. Men bleek er nog volop in de opbouwfase te zijn, al waren er al wel wat standjes ingericht waar sieraden konden worden ingeslagen. Ook de locale motorclub bleek al te zijn gearriveerd alsmede enkele feestgangers die flessen whisky met een inhoud van drie liter met zich voerden. Moeder de vrouw had het al snel in de gaten: "We zijn een beetje te vroeg. Laten we eerst nog maar even naar huis gaan om straks terug te keren." Zo gezegd werd dan ook zo gedaan.

Aan het begin van de avond werd opnieuw, te voet, de afstand naar het dorpscentrum afgelegd. Het bleek er inmiddels een drukte van belang te zijn. Met het zingen van het Wilhelmus en het Curaçaose volkslied werd het feest officieel geopend. Verschillende bands traden op waarbij horen en zien het gezin Hoofdredacteur verging. Besloten werd om zitting te gaan nemen op een van de, in het centrum van het dorp, ingerichte terrassen. Aldaar kon worden genoten van een langstrekkende drumband met aan het hoofd een heuse vlammenwerper! Voor de beelden: klik hier. Het feest zou uiteindelijk, op deze eerste dag, duren tot na tweeën in de nacht. Niet dat het gezin Hoofdredacteur dat meemaakte trouwens. De jongste olijkerd, Levi geheten, bleek  na het spelen met twee vriendjes uit de wijk Souax, qua kleur niet meer te onderscheiden van zijn, op dit eiland geboren, vriendjes. Zwart als roet was meneer, waarbij hij overigens aangaf uitermate vermoeid te zijn. Zo kwam er dus een einde aan de eerste dag van "Sami Sail 2013."
Hedenochtend werd Uw Hoofdredacteur keurig op tijd gewekt door dochterlief. Zij had slechts een korte vraag, zo kwam zij mededelen. "Gaan we zo onmiddellijk weer naar het feest Pap? Ik vond het er namelijk zo ontzettend leuk! En, nu we vrij zijn vandaag is er toch niets leukers dan opnieuw een feestje te gaan bouwen Pap? Zullen we alvast gaan....?" U begrijpt, er valt waarschijnlijk, ook vandaag, niet te ontkomen aan een gang naar het centrum van Boca Sami. Nou ja, er zijn ergere dingen in het leven. Toch?

Wordt vervolgd.....    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten