Totaal aantal pageviews

vrijdag 12 april 2013

Onverwachte ontwikkelingen in huis!

Op het wederom uitermate warme eiland Curaçao is het vrijdag 12 april 2013 geworden. De afgelopen weken zijn verstreken zonder dat er ook maar een drup regen op dit zo fraaie eiland is neergekomen. Niet dat Uw Hoofdredacteur dat erg vindt, integendeel. Echter, in de natuur valt goed te zien wat de brandende zon en de verzengende hitte met de flora doen. Het is droog, heel erg droog. Het ziet er overigens niet naar uit dat hier op korte termijn verandering in gaat komen, er is immers volstrekt geen sprake van een regenperiode op dit moment. Ook vandaag zal de zon dus waarschijnlijk wel weer branden met immense stralen en is het raadzaam enigszins in de schaduw geparkeerd te blijven, althans wanneer u niet houdt van pijnlijke schouders en een strak om uw gezicht getrokken velletje. Het is vrijdag vandaag, hetgeen betekent dat er nog slechts een nachtje resteert alvorens de jongste olijkerd, Levi geheten, vele kinderen op bezoek zal krijgen tijdens zijn "surprise party." Echter, vooraleer het zover is, is het een goed gebruik geworden de afgelopen 24 uur met U te beschouwen middels een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur."

Huize Hoofdredacteur staat, sedert gisteren, toch wel enigszins op zijn kop. Er doen zich namelijk allerlei, volstrekt onverwachte, gebeurtenissen voor die nogal wat hoofdbrekens opleveren. Laat ik beginnen te  verhalen over de situatie van Uw Hoofdredacteur. Sedert gisterenochtend verkeert hij in een toestand van algehele malaise en voelt hij zich volstrekt niet kiplekker. Waarschijnlijk door het enorme temperatuursverschil tussen Curaçao en Nederland geraakte hij verkouden, kreeg hoofdpijn alsof zijn hoofd opstijgt, een loopneus en is slechts gelukkig vanwege het feit dat hij nog enigszins kan ademhalen. Met andere woorden: uw Hoofdredacteur is nogal gammel en ziekjes. Tijd om dus even een paar daagjes uit te zieken en kalm aan te doen. Het is niet anders!
Hoezeer wijkt zijn gammele conditie echter af van de euforie die Moeder de vrouw ten toon spreidt! Moeder de vrouw, die haar PABO opleiding op een haar na heeft afgerond, werkt zoals U wellicht weet, inmiddels gedurende twee dagen per week op een klein schooltje midden op dit eiland. Gisteren echter ontving zij een telefoontje van een geheel andere school die haar berichtte dat men het zeer leuk zou vinden wanneer zij, eveneens gedurende twee dagen per week, aldaar optredens voor de klas zou komen verzorgen. Diezelfde dag nog werd Moeder de vrouw genood voor een gesprek hetgeen er in resulteerde dat zij, vanaf komende maandag, welhaast een volledige werkweek zal kennen. Vanzelfsprekend is dat een pracht vooruitzicht, ware het niet dat dit in Huize Hoofdredacteur wel het een en ander aan organisatie betekent. Echter, nu Uw Hoofdredacteur de gehele dag al in een constante staat van malaise verkeert, zijn oplossingen wat lastig te bedenken. Op voorhand gaat uw Hoofdredacteur er maar vanuit dat het allemaal wel goed zal komen. Vanaf volgende week wordt er in Huize Hoofdredacteur dus dubbel zo hard gewerkt!

Dan zijn er vanzelfsprekend nog de Olijke Twee, Julia en Levi geheten. De jongste olijkerd viert komende zondag zijn zesde verjaardag en leeft daar al wekenlang naartoe. Mocht hij het, zo af en toe, al vergeten dan helpt dochterlief Julia hem er vast en zeker aan herinneren. Nu is het zo dat, vooruitlopend op de echt 'grote dag', al komende zaterdag een grote groep schoolkinderen is uitgenodigd om deel te nemen aan de "surprise party." Nu het voor de beide olijkerds een groot raadsel is wat er nu feitelijk op die party zal gaan gebeuren, blijkt eerst hoe nieuwsgierig zij eigenlijk zijn. Al wekenlang wordt daarom getracht, via allerlei slinkse wegen, duidelijk te krijgen wat er nu eigenlijk staat te gebeuren. Echter, tot op de dag van vandaag is het gelukkig gelukt volstrekte geheimhouding te bewaren. Uw Hoofdredacteur is dan ook ten zeerste benieuwd naar de snuitjes die komende zaterdag, vanaf 14.30 uur in de middag, vol verwachting de wereld in zullen kijken. Dat het een geslaagde verrassing zal zijn, daar durft Uw Hoofdredacteur zijn hoofd om te verwedden. Wat het zal zijn en waarom het draait? U leest het vast en zeker een dezer dagen in een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur!"

Wordt vervolgd.....     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten