Totaal aantal pageviews

zaterdag 6 april 2013

Een warme thuiskomst.....

Het is vandaag zaterdag 6 april 2013 geworden en Uw Hoofdredacteur is zojuist, na een dutje dat slechts een uur of twaalf duurde, ontwaakt op een zonovergoten Curaçao. Weliswaar met een gevoel alsof er een TGV over hem heen is gedenderd, maar daar is waarschijnlijk de lange vliegreis van gisteren debet aan. Immers, al tegen de klok van kwart over vijf in de vroege vrijdagochtend werd Uw Hoofdredacteur van zijn Haagse bed gelicht om vervolgens, via de balie van Schiphol en de landingsbaan van Sint Maarten, eerst bijna veertien uur later de aankomsthal van Hato airport te kunnen verlaten. Door het tijdverschil van zes uren was het op Curaçao echter op dat moment nog niet later dan een uur of drie in de middag. De Olijke Twee bleken niet thuis; zij vertoefden met vriendjes, vriendinnetjes en begeleiders in Parke Tropical, de plaatselijke dierentuin. Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur besloten dan ook om beiden gezamenlijk te gaan afhalen, hetgeen een Indianengehuil opleverde als had Winnetou zijn intrede in de dierenverblijven gedaan. "Oh Papa, gelukkig, je bent er weer. Nu is eindelijk de familie weer compleet! We hebben je namelijk zo gemist. Heb je nog een cadeautje voor ons meegebracht?" U begrijpt, letterlijk en figuurlijk werd Uw Hoofdredacteur dus warm ontvangen op dit zo fraaie eiland en voelde het onmiddellijk weer goed om thuis te zijn.

Gedurende enige uren daaropvolgend werd Uw Hoofdredacteur vervolgens, zonder enige vorm van adempauze, onophoudelijk bijgepraat door het olijke tweetal over alle avonturen die zij de afgelopen week hadden beleefd. Dat bleken er nogal wat te zijn, al moet Uw Hoofdredacteur zeggen dat hij, toen hij al haast 24 uur aan een stuk buiten zijn bed had verbleven, het spoor wel enigszins bijster raakte. Het mocht echter de pret niet drukken. En nu, na een etmaal slapend te hebben doorgebracht, is Uw Hoofdredacteur er dus weer volledig bij en wachten vandaag weer de bekende rituelen als muziekles en het doen van inkopen. Volgend weekeinde is namelijk de jongste olijkerd, Levi geheten, jarig en zal hij zijn zesde verjaardag vieren. Een zogenaamde "surprise party" zal het worden ditmaal. En daarvoor dienen vandaag in ieder geval al de nodige voorbereidingen te worden getroffen.
Op het zo zonnige en warme eiland Curaçao lijkt er niet al te veel te zijn veranderd. Nog immer blijken er zich dagelijks onverwachte gebeurtenissen te hebben voorgedaan: soms leuk en soms minder leuk van aard.
Wat dat allemaal zal gaan betekenen zal maandag wel worden ervaren wanneer Uw Hoofdredacteur zich weer zal melden aan de poort van het immense gebouw waar hij zijn werkzaamheden zal dienen te verrichten. Een opmerkelijk feit wil Uw Hoofdredacteur U echter, bij voorbaat, al niet onthouden. Het was namelijk zo dat gisteren in de Staten van Curaçao, het Parlement, werd stilgestaan bij het feit dat Curaçao 75 jaar democratie kent. Omdat volgens haar de periode 2010- 2012, die bekend staat als de periode Schotte, juist niets te maken had gehad met democratie, had een lid der PAR fractie al aangegeven niet aanwezig te zullen zijn bij de viering. Desalniettemin voerden de fractieleiders tijdens deze plechtige vergadering het woord. De eerdergenoemde heer Schotte, ex Minister-president, gaf aan dat de regering de afgelopen twee jaar niet naar het volk had geluisterd en dat daarom er geen sprake van democratie was. Na zijn toespraak verliet zijn hele fractie vervolgens demonstratief de Statenzaal. Ook de heer Cooper, tijdens de periode Schotte als Minister deel uitmakend van het Kabinet, liet zich niet onbetuigd. Hij verhaalde over het zogenaamde College Financieel Toezicht. Dat financiële controleorgaan is hem een doorn in het oog en hij vergeleek dit instituut met "kanker in de maatschappij." U ziet, niet alleen schijnt, na een week afwezigheid, nog steeds de zon op Curaçao; ook de politiek gedraagt zich nog  hetzelfde!

Wordt vervolgd.....   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten