Totaal aantal pageviews

zaterdag 27 april 2013

Een en al activiteiten!

Op het vandaag droge, windstille en dus zeer warme eiland Curaçao is het zaterdag 27 april 2013 geworden. Het is bijzonder stil in Huize Hoofdredacteur nu Moeder de vrouw met de oudste olijkerd, Julia geheten, vertrokken is naar de wekelijkse muziekles. Dat is vandaag, met een generale repetitie in het vooruitzicht, overigens een zeer belangrijke les. Immers, het is bijna Koningsdag en dat is de dag waarop dochterlief, op een podium in het centrum van Punda, weer eens mag laten blijken hoe goed zij kan zingen. Daarnaast staat een groot blokfluitconcert op de agenda. U ziet, er gebeurt de komende dagen weer eens van alles op dit zo fraaie eiland. Dit weekeinde nemen de festiviteiten allereerst een aanvang met de opening van "Sami Sail", een groots evenement in het vissersdorpje Boca Sami, alwaar het gezin Hoofdredacteur woonachtig is. Daarna, op de maandagavond, verzorgt de wereldberoemde Guus Meeuwis een enorm concert op het strand van Kokomo Beach. De dag daarop zullen de straten van Curaçao oranjegekleurd zijn om de troonswisseling te vieren. Voorwaar een programma dat er mag zijn dus.

Feitelijk had de Koningsweek op dit eiland deze week al een aanvang genomen nu er op de school van de beide olijkerds allerlei activiteiten werden georganiseerd. Uw Hoofdredacteur meldde het al in een eerdere editie van "Een Zonnig Avontuur": er werd tango gedanst, genoten van een Koningsontbijt en er stond, gisterenochtend, een heuse vrijmarkt gepland. Beide olijkerds hadden besloten om hun overtollig speelgoed te koop aan te gaan bieden in de hoop dat van de opbrengst een trip naar de locale speelgoedwinkel zou kunnen worden gemaakt. Hoe anders zou het eigenlijk lopen. Nadat het kleed, waarop de koopwaar zou worden uitgestald, was uitgerold, nam het tweetal snel, als professionele verkopers, plaats achter de handel. Eveneens snel werd wat koopwaar omgezet in klinkende munt waarop dochterlief Julia aangaf dat zij de verkoopopbrengst "even mee zou nemen om een rondje te maken over de vrijmarkt." U begrijpt het al: de inkomsten verdwenen telkenmale als sneeuw voor de zon. Zogezegd werd enorme rommel ingeruild voor andere rommel. Hoe het ook moge zijn, de beide olijkerds hadden weer eens een dag van hun leven.

De komende dagen lijkt het, voor het gezin Hoofdredacteur, wel een beetje een vakantieweek. Immers, er staan 5 vrije dagen op het programma nu niet alleen Koningsdag, maar ook de 1e mei als officiële vrije dag te boek staat. Tijd om even bij te komen derhalve, zeker voor Moeder de vrouw. Het blijkt voor haar nogal een opgave om twee banen, bij twee verschillende schooltjes, te combineren met het huishouden. Het is dan ook een welkome verrassing dat er welhaast een volledige vrije week is ontstaan om weer wat energie op te laden. Vandaag is het dus de eerste vrije dag, ook al is het eigenlijk een weekeinddag. Een dag om eens even rustig bij te komen, wat inkopen te doen en vanmiddag een lekker terrasje te pakken in het centrum van Punda. Het leven is dus eigenlijk zo beroerd nog niet wanneer, onder de klanken van wat bachatamuziek, genoten kan worden van een ijskoud biertje bij een temperatuur die vandaag dik boven de dertig graden Celsius ligt. U ziet, het gezin Hoofdredacteur komt de dag vandaag wel weer door!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten