Totaal aantal pageviews

zondag 7 april 2013

Doe ik het nog wel?

Het is zojuist half acht in de vroege morgen van zondag 7 april 2013 geworden op het zo fraaie eiland Curaçao. Het is nog enigszins bewolkt terwijl Uw Hoofdredacteur uitkijkt over zee, maar gelukkig is de temperatuur alweer uitermate aangenaam. Na een korte nacht, Uw Hoofdredacteur was immers door zijn jetlag al om drie uur in de ochtend wakker en uitgeslapen, besloot Uw Hoofdredacteur circa een kwartiertje geleden maar een einde te maken aan het gedraai onder de dekens. Niet zonder reden overigens, nu hij vanuit de keuken van Huize Hoofdredacteur het geluid van potten en ketels hoorde. Waarschijnlijk, zo redeneerde Uw Hoofdredacteur, was het olijke tweetal Julia en Levi druk doende met het voorbereiden van "de ontbijt op bed show." En, om te voorkomen dat Moeder de vrouw en ondergetekende weer voor de onmogelijke opdracht zouden worden gesteld om een 30 centimeter lange Gelderse gekookte worst, of plakken ontbijtkoek van 10 centimeter dik, te moeten verorberen, werd met een fikse sprong een definitief einde aan de nachtrust gemaakt.

Op deze laatste vakantiedag, want dat is het immers nu de Olijke Twee zich morgen weer op school dienen te melden en Uw Hoofdredacteur geacht wordt om in de vroege ochtend de "poort" weer door te gaan lopen, is er dus sprake van een rustige start van de dag. Nadat het bestek uit de handen van beide olijkerds was gered en de ontbijtkoek aan hen zelf ter hand was gesteld, werd in "Koning der Katoren" een mooie film gevonden om de dag mee te beginnen. Dat geeft Uw Hoofdredacteur tegelijkertijd de mogelijkheid om, via het World Wide Web, alvast de straalverbinding met de Arena te Amsterdam te gaan leggen. Daar immers, speelt over enige tijd, het cluppie van Uw Hoofdredacteur voor de punten tegen het hoofdstedelijke Ajax? U ziet, terwijl Moeder de vrouw nog op een oor ligt, komt Uw Hoofdredacteur de ochtend gerust door.
Overigens heeft uw Hoofdredacteur zich wel voorgenomen om, zo om het kwartier, Moeder de vrouw even kort te wekken om te zien of zij nog wel volledig bij bewustzijn is. "Is er dan iets aan de hand met haar?" zo hoor ik U al vragen. In de optiek van Uw Hoofdredacteur is dat weliswaar geenszins het geval, echter Moeder de vrouw blijkt daar, getuige haar betoog aan het begin van de nacht, toch wat anders over te denken. Juist toen Uw Hoofdredacteur zijn linkerooglid voelde trillen, hetgeen duidt dat Klaas Vaak is gearriveerd, stelde Moeder de vrouw hem een vraag waarvan hij klaarwakker schrok. "Hoofdredacteur, heb jij weleens het gevoel dat je 's nachts doodgaat? En ben je daar dan niet bang voor? Toen Uw Hoofdredacteur op beide vragen ontkennend antwoordde, bekende Moeder de vrouw dat dit voor haar wel het geval was. "Als ik op mijn zij lig, dan heb ik immers altijd het gevoel dat mijn hart in de knel komt. Daar lig ik dan wakker van en dan ben ik blij dat ik er 's ochtends toch weer blijk te zijn," zo berichtte Moeder de vrouw. "Hoe kun je nu voorkomen dat je doodgaat?" Welnu, daarop wist Uw Hoofdredacteur wel raad: "Het best kun je gewoon blijven ademen. Dan word je over het algemeen altijd weer wakker!" Toch was Moeder de vrouw niet geheel en al gerustgesteld, al berichtte Uw Hoofdredacteur haar dat de vervelende gedachten toch wel wat vreemd van aard waren. Uiteindelijk werd er een compromis gevonden toen Moeder de vrouw vroeg: "Kun je dan af en toe niet even opletten of ik nog adem 's nachts?" Vanzelfsprekend was Uw Hoofdredacteur daartoe bereid. Hij zette de wekker en checkte vervolgens ieder kwartier of Moeder de vrouw nog net zo hard ronkte als vijftien minuten daarvoor. Dat bleek inderdaad het geval te zijn. Op het voorstel dat Uw Hoofdredacteur vanaf een uur of half zeven in de vroege ochtend om het kwartier Moeder de vrouw zou komen wekken om haar pols op te nemen, werd door Moeder de vrouw afwijzend beschikt. Helaas!

Wordt vervolgd.....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten