Totaal aantal pageviews

dinsdag 23 april 2013

Je kop in het zand steken? Zand erover!

Het is windstil op het zo fraaie eiland Curaçao op deze dinsdag de 23e april 2013. Windstil, hetgeen zoveel betekent als fiks oplopende temperaturen tot waarden ver boven de dertig graden  Celsius vandaag. Bulderen normaliter de golven met enorm kabaal tegen de rotsen waarop Huize Hoofdredacteur is gebouwd, vandaag kabbelt het zilte zeewater slechts zachtjes tegen de massieve partij steen. Nog immer gaat de zoektocht naar de afgelopen zondag verdwenen duiker bij de wateren rond Shete Boka onverdroten voort. Al bij het opgaan van de zon, zo tegen zevenen in de ochtend, meldden zich organisaties als de reddingsmaatschappij Citro alsmede vele vrijwilligers om het speuren te hervatten. Gisteren werd de uitrusting van de betreffende duiker aangetroffen op een diepte van meer dan vijftig meter, hetgeen dus het ergste doet vermoeden. Vanzelfsprekend zal Uw Hoofdredacteur U, in een volgende editie van "Een Zonnig Avontuur" nader informeren wanneer er meer nieuws bekend zal worden gemaakt.

Voor wie het nog niet wist: het zonnig eiland Curaçao kent niet echt heel veel grote doorgaande autowegen. Veelal voert er slechts een weg van A naar B en loopt zo'n weg, zeker in de ochtend- middag- en avondspits, al snel compleet vol. Een van die wegen is de zogenaamde "Caracasbaaiweg." Dit is de weg die voert vanaf Jan Thiel, aan de Oostkant van dit eiland, richting Salina en Punda. Nu moet U weten, het gebied rond Jan Thiel is druk bevolkt. Er staan vele, vaak zeer fraaie, huizen en er zijn diverse ressorts en hotels. Het is dus steevast druk op de eerdergenoemde "Caracasbaaiweg" en het verkeer rijdt er dan ook veelal stapvoets. Echter, gisteren was er van stapvoets rijden zelfs geen enkele sprake meer en stonden er zeer lange files. Het oponthoud werd veroorzaakt door een immense truck, volgeladen met zand. Deze truck was, ter hoogte van de afslag naar Montana, gelift door een verkeersheuveltje en op zijn zijkant geland. Veel zand had daarbij spontaan besloten de truck te gaan verlaten. Gelukkig kwamen er, binnen een mum van tijd, vele politieagenten aangesneld om de zaak, lees het verkeer, in goede banen te leiden. Een eerste snelle blik maakte de agenten echter duidelijk dat het probleem niet zo maar op te lossen viel: zij lieten zich echt geen zand in de ogen strooien! Besloten werd dan ook om massaal de kop in het zand te steken en de hakken in het zand te zetten. En, zo kon het dan ook zijn dat het vele uren duurde alvorens er ook maar weer enige beweging in het verkeer te bespeuren viel. Maar goed, nadien was het leed geleden en het leverde in elk geval mooie plaatjes op. Zand erover dus maar!
Komend weekeinde is het groot feest in het visserplaatsje waar het gezin Hoofdredacteur woonachtig is. In Boca Sami, want zo heet het plaatsje namelijk, wordt er komend weekeinde een groot cultureel festival georganiseerd onder de naam "Sami Sail 2013." Het is overigens wel even afwachten wat het programma allemaal zal gaan bieden nu het organiserend comité zich angstvallig koest houdt. Dit waarschijnlijk uit angst dat het te druk zal worden in het normaliter zo rustige en pittoreske plaatsje. Van locale dorpsbewoners echter vernam Uw Hoofdredacteur dat het groot feest zal worden met diverse standjes, veel muziek en vooral veel eten. Daarnaast schijnt er, maar daar waren de geleerden het nog niet over eens, een soort van zeilwedstrijd te worden georganiseerd. De geluiden daaromtrent zijn echter tegenstrijdig nu de ene bewoner zeker meent te weten dat er gezeild gaat worden, waarbij de andere bewoner met grote stelligheid verkondigt dat er dit jaar niet zal worden gezeild. Hoe het ook moge zijn: mocht U houden van verrassingen, dan is het zaak U dit weekeinde, vooral tijdens de avonden, eens te vervoegen in het gezellige dorpscentrum van Boca Sami. Althans wanneer U houdt van een hapje en een drankje onder begeleiding van, veelal geweldige, bachatamuziek. Uw Hoofdredacteur kan het U zeker aanbevelen!

Wordt vervolgd.....     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten