Totaal aantal pageviews

woensdag 24 april 2013

Soms wordt de zon overschaduwd!

Na een regenachtige avond en nacht, is het vandaag op Curaçao woensdag 24 april 2013 geworden. Inmiddels is het overigens droog geworden en kondigt zich voorzichtig het zonnetje weer aan. Uiteindelijk zal het dan waarschijnlijk, net als vele andere dagen, wel weer prachtig weer worden op dit over het algemeen zo zonnige eiland. Het eiland Curaçao waar dan letterlijk de zon misschien dagelijks schijnt, maar ook het eiland waarover, in figuurlijke zin, de laatste paar dagen behoorlijke schaduwen zijn gevallen. Immers, de zoektocht naar de afgelopen zondag verdwenen duiker is gisteren gestaakt. Weliswaar heeft men, op grote diepte, zijn duikuitrusting aangetroffen en werd gisteren zijn duikbril, op een diepte van 25 meter, gevonden, maar verder ontbreekt elk spoor. Een zeer hard gelag voor zijn, op Curaçao zeer bekende, familie die dagenlang op het strand van Watamula heeft gebivakkeerd om de zoektocht van nabij te kunnen volgen. Het ziet er naar uit dat de duiker in zeer ernstige problemen is geraakt toen hij op grote diepte was. Om snel te kunnen opstijgen heeft hij mogelijk zijn duikuitrusting, die dan immers zwaar is, achtergelaten op de zeebodem. Helaas ontbreekt van hem dus ieder spoor.....

Eveneens op zondag overkwam een 37 jarige collega van Uw Hoofdredacteur een zeer ernstig auto-ongeluk. Op de zogenaamde "Santa Rosaweg" verloor hij in de avond de macht over het stuur, ramde de vangrail en werd gestopt door een lantaarnpaal. Daarbij werd de collega uit de auto geslingerd en raakte zeer hij zwaar gewond. Gisterenmiddag ontving Uw Hoofdredacteur de droevige mededeling dat zijn collega, in het plaatselijke ziekenhuis, aan zijn verwondingen is overleden. Een uitermate trieste gebeurtenis met een enorme impact op familie, vrienden en collega's, dat kunt U zich voorstellen. U ziet, weliswaar schijnt hier de zon, maar kan het leven maar al te snel worden overschaduwd door onverwachte en zeer pijnlijke gebeurtenissen.

Gisterenavond werd het dan daadwerkelijk een feit. De (veel) rustiger Fries vertrok, per vliegtuig van Tiara Air, richting Bonaire om aldaar een geheel nieuw leven te gaan opbouwen. In gezelschap van zijn eega en twee kooien waarin zijn beide honden waren gehuisvest, werd de trap naar de passagiersruimte beklommen en kwam er aan het avontuur op Curaçao een einde. De komende tijd bestaat het team dan ook slechts uit Uw Hoofdredacteur, hetgeen vast en zeker wel even wennen zal zijn. Gelukkig ziet het er naar uit dat de opvolger van de (veel) rustiger Fries in de derde week van de maand mei op dit zo fraaie eiland zal arriveren. Iets waar Uw Hoofdredacteur reikhalzend naar uitkijkt, dat zult U kunnen begrijpen.
Dan komt Uw Hoofdredacteur graag even terug op al het tumult dat in Nederland is ontstaan rondom de presentatie van het Koningslied. Deze combinatie van zang en rap viel, zo bleek, lang niet bij elke Nederlander in goede aarde. Niets nieuws dus eigenlijk! Echter, ook op Curaçao, en dan in het bijzonder op de scholen, wordt aandacht geschonken aan de ophanden zijnde troonopvolging. Eerder deze week smaakte de Olijke Twee het genoegen het Wilhelmus ten gehore te mogen brengen waarna een zogenaamd Koningsontbijt werd genuttigd. Dat is echter bij lange na nog niet alles wat er op de agenda staat. Zo zal dochterlief Julia, op Koningsdag, wederom een optreden dienen te verzorgen, samen met haar medeleerlingen van Kids-Play-Music, in het centrum van Punda. Daarop vooruitlopend hadden de beide olijkerds echter besloten, gezien alle commotie, zelf maar een alternatief Koningslied te gaan componeren. Het moet gezegd: het klonk niet slecht. Al is Uw Hoofdredacteur vanzelfsprekend niet geheel en al onbevooroordeeld. Uw Hoofdredacteur zou dan ook zeggen: luistert U zelf maar eens en aanschouw de daarbij behorende beelden middels de link naar de Curaçaose versie van het Koningslied!   

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten