Totaal aantal pageviews

vrijdag 5 april 2013

Kou, kou, 'k vlieg weg van jou!

Het is vandaag 5 april 2013 geworden op luchthaven Schiphol nabij Amsterdam, Nederland. Tot zijn onuitsprekelijke vreugde verblijft Uw Hoofdredacteur, wanneer U dit leest, al geruime tijd op een hoogte van vele kilometers in een grote Boeing 747, op weg naar zijn geliefde eiland Curaçao. Na slechts drie dagen te hebben verbleven in het ijskoude Den Haag, zal het waarschijnlijk weken duren om de verkoudheid, die zich spontaan meldde, weer kwijt te raken. Toch was het, buiten de voor Uw Hoofdredacteur zeer extreme weercondities, lang niet allemaal kommer en kwel. Wat was het immers leuk om vele oude vrienden en bekenden weer eens even rechtstreeks te kunnen spreken. En wat is het dan vreemd om te ervaren dat jaren van afwezigheid binnen een seconde lijken te zijn vervaagd. Dank mannen, ik vond het leuker dan leuk! En, als ik denk aan de met veel overmacht gewonnen partij biljart tegen de 95% Fries, dan valt nog steeds een glimlach niet te onderdrukken.

Wat ik volstrekt, maar dan ook volstrekt niet zal missen, dat is de kou. Ik moet zeggen, de herinnering aan de Nederlandse kou riep bij voorbaat al gevoelens van onrust op. Echter, slechts een minuut of drie na de landing op dinsdagochtend was het Uw Hoofdredacteur alweer volstrekt duidelijk: waarschijnlijk komt hij van oorsprong uit de tropen en is ooit in het koude Nederland te vondeling gelegd. Het went volgens hem nooit meer! Wat Uw Hoofdredacteur daarentegen wel zal gaan missen, dat is het heerlijk gebakken lekkerbekje van vishandel Simonis. Rillend van de kou, op een stoeltje in de open lucht, genieten van zo'n warm visje terwijl je vingers bevend de weg naar je mond zoeken: wat was dat lekker!
Al met al: het was leuk om herinneringen op te halen met vrienden en bekenden, maar toch valt, voor Uw Hoofdredacteur, de rekening ruimschoots in het voordeel van Curaçao uit. Terwijl het opsteken van een sigaretje op het station van Den Haag Centraal Uw Hoofdredacteur al bijna op een rekening van 90 euro kwam te staan; iedereen klaagt over het weer, de crisis, de toekomst en noem maar op, werd het verlangen naar het, soms wat ingewikkelde eiland, toch steeds intenser. U begrijpt het vast en zeker al wel: Uw Hoofdredacteur zal er dan ook alles aan doen om voorlopig de Lage Landen niet meer te hoeven aandoen. Warmte doet immers niet alleen je lijf, maar ook je gemoed uitermate goed!

Het ga U dan ook hopelijk meer dan goed in Nederland. Vrienden, bekenden en collega's: Tot ziens, koop een dikke muts en goede handschoenen en: Houd moed!! Dit jaar valt Uw zomer waarschijnlijk op een donderdag in augustus.....

Wordt vervolgd.....

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten