Totaal aantal pageviews

zondag 14 april 2013

Hieperdepiep Hoera: een oorlam voor de bemanning!

Vandaag is het zondag 14 april 2013 geworden op het mooie eiland Curaçao. Het is nog vroeg in de ochtend en het gezin Hoofdredacteur heeft er al een zangles opzitten. Immers, de jongste olijkerd, Levi geheten, viert vandaag zijn zesde verjaardag en diende vanzelfsprekend toe te worden gezongen. Het mannetje werd er verlegen van, voor hem hoeft al die drukte niet zo. Zes jaar is hij alweer, wat vliegt de tijd toch ontzettend snel voorbij. Toen er, alweer geruime tijd geleden, naar Curaçao werd afgereisd, was het ventje nog maar net twee jaar. Nu, zoveel jaar later, staat er toch al een grote knul tegenover Uw Hoofdredacteur. Mijn allergrootste vriend, want daar hebben we het over, heeft eigenlijk een geheel weekeinde vol feest. Ook gisteren, want toen begon eigenlijk zijn verjaardag al een beetje, mocht hij zich verheugen in grote aandacht van velen. Het ventje kreeg namelijk een surprise party aangeboden.

Terwijl Uw Hoofdredacteur nog altijd niet de oude is, meldde zich, tegen de klok van half twee gisterenmiddag,  "Het Kinderfeest" bij Huize Hoofdredacteur. "Het Kinderfeest", bestaande uit een viertal dames en een auto vol materialen, was bereid gevonden om een enorm Piratenfeest voor de jongste olijkerd te komen organiseren. Als eerste werd een tafel opgebouwd waarop een grote piratentaart werd gestald en waaraan een piratenvlag werd gehangen ten teken dat het feest zou kunnen beginnen. Vele ballonnen werden opgeblazen en langzamerhand werd Huize Hoofdredacteur getransformeerd tot een heus piratennest. Zo tegen de klok van half drie meldde zich vervolgens de eerste genodigde waarna, een minuut of tien later, ongeveer 15 piraatjes in de dop waren gearriveerd.
Nadat de taart was aangesneden en smakelijk was verorberd, werd het tijd om te gaan knutselen. Met zijn allen, gezeten aan een lange tafel, volgden de piraatjes de aanwijzingen op die hen ertoe zouden leiden om een heus piratenhoofd te maken. Wat vonden zij het toch leuk! Daarna werd het tijd om, gelegen op het terras van Huize Hoofdredacteur, de buikspieren te oefenen middels het doorgeven van een ballon via de beentjes. En dat allemaal terwijl iedereen er fraai geschminkt bij liep. Terwijl op de achtergrond prachtige piratenmuziek weerklonk, werd het uiteindelijk tijd om op zoek te gaan naar een geheel met snoep gevulde schatkist. Via allerlei op straat aangebrachte en verstopte aanwijzingen, werd het gezelschap in een lange stoet richting het strand van Snake Bay gedirigeerd. Onderweg was diverse malen snoep verstopt. Dit snoep werd overigens niet meer aangetroffen nu de locale bevolking de verrassingen eerder had getraceerd dan het piratengezelschap. Op het strand van Snake Bay werd uiteindelijk, onder zeer luid gejuich, de schatkist aangetroffen en werd het tijd om de kist, gehangen in een boom, met een honkbalknuppel te lijf te gaan. Het ding moest immers open! Het lukte de olijkerd om, met een zeer forse slag, het geheel te slopen waarna een enorme hoeveelheid snoep de straat opstroomde. Als vliegen op stroop doken de piraatjes op de lekkernijen af.

Zo kwam er, sneller dan men zich had kunnen wensen, een einde aan een groots piratenfestijn. Met bezwete snoetjes en handen vol snoep verlieten de feestgangers Huize Hoofdredacteur met een tevreden grijns op hun gelaat. Vandaag dus deel twee van het feest, al is het nu nog erg vroeg in de ochtend. Uw Hoofdredacteur zelve doet het vandaag nog maar eens uitermate rustig aan en nestelt zich voor zijn computertje om de verrichtingen van de voetballers uit de vaderlandse eredivisie te kunnen volgen. Zoals de jarige, zijn grootste vriend, al om half zeven in de ochtend opmerkte: "Het is nu al een geweldige dag Pap!"

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten