Totaal aantal pageviews

donderdag 8 november 2012

Blaffende honden bijten wel degelijk!

Het is kwart voor acht op de ochtend van donderdag de 8e november 2012. Uw Hoofdredacteur geniet van een kopje koffie en een dagje rust. Het was namelijk zo dat Uw Hoofdredacteur het afgelopen weekeinde qua werkzaamheden zodanig in touw was geweest, dat een dagje vrijaf hem van harte gegund werd. En, zo kan het zo zijn dat Uw Hoofdredacteur zojuist de Olijke Twee bij hun schooljuffrouw heeft afgezet en zich nu achter de typemachine kan scharen om U te voorzien van een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur." Er valt namelijk beslist weer het een en ander te melden aan U vandaag. Nu is het overigens geenszins zo dat Uw Hoofdredacteur de gehele dag van wat rust kan genieten, integendeel. Het is immers Kinderboekenweek, ook op Curaçao. En, zo moet U weten, op de school van de beide olijkerds organiseert men, vanaf elf uur hedenochtend, een zogenaamde boekenmarkt. Vanaf dat moment dient Uw Hoofdredacteur zich dan ook op school te vervoegen in gezelschap van een enorme hoeveelheid kinderboeken, welke vervolgens door de Olijke Twee aan de man gebracht zullen gaan worden. De opbrengst is bestemd voor een goed doel, althans volgens de beide olijkerds. Wanneer er namelijk voldoende pecunia in de beide spaarpotten zal zijn gestopt, wacht een reisje naar de locale McDonald's. U ziet, Uw Hoofdredacteur gaat een drukke, edoch vast gezellige dag tegemoet.

De dag van gisteren was overigens veel minder gezellig. Wat was namelijk het geval? Welnu, het is zo dat Moeder de vrouw in een levenslange strijd gewikkeld is met heerlijkheden als wokkels, chocola, slagroom en noem maar op. Om die strijd vooral niet te verliezen, wordt er door Moeder de vrouw fiks gesport, zo ook dus gisteren. Er worden dan ettelijke kilometers, al rennend, onder de schoenzolen vermalen. Bij thuiskomst is het dan een goede gewoonte geworden om de beide hondjes van het gezin Hoofdredacteur, Youri en Jetje geheten, uit te gaan laten. Nu moet U echter weten dat de buurlieden van het gezin Hoofdredacteur beschikken over een drietal grote en behoorlijk agressieve viervoeters.
En, U begrijpt het al, toen Moeder de vrouw zich op weg begaf met beide keffertjes, werd het gezelschap aangevallen door de drie bijtlustige honden van de buren. Met name Youri was de pineut nu zich onmiddellijk een der buurhonden trachtte meester te maken van zijn staart en een andere buurhond zijn tanden in de romp van het kleine teckeltje zette. De paniek was behoorlijk groot en het had nogal wat voeten in de aarde om het gezelschap blaffers uiteindelijk te scheiden. Toen de schade werd opgemaakt bleek Youri behoorlijk te zijn gehavend en diende Moeder de vrouw zich direct bij een dierenarts te vervoegen. Youri, de stakker, bleek diverse bijtwonden te vertonen waarvan er een diende te worden gehecht onder algehele narcose. Daarnaast heeft het trouwe viervoetertje een klaplong. U begrijpt, er zijn gisterenavond wat afspraken met de buren gemaakt over toekomstige uitlaatrondes. Nu maar hopen dat de bijters zich aan de afspraak gaan houden.

Wellicht weet U het zich nog te herinneren uit een eerdere editie van deze uitgave. Enige tijd geleden namelijk voltrok zich een behoorlijke natuurramp op dit zo fraaie eiland, toen er een behoorlijke hoeveelheid olie vanuit Bullenbaai richting zee stroomde. De beelden van de met olie besmeurde flamingo's staan Uw Hoofdredacteur nog op het netvlies gegrift. Juist deze week werd bekend dat de schoonmaakwerkzaamheden die naar aanleiding van de olievervuiling waren opgestart in de omgeving van Jan Kok, konden worden beëindigd. Dat is dan toch mooi, zo zult U wellicht denken. Iets wat overigens zeker het geval is, ware het niet dat er gisteren wederom veel olie vanuit pijpleidingen van de overslag te Bullenbaai, de zee in stroomde. Met een vliegtuigje brachten plaatselijke media de schade in beeld en deze bleek toch wederom behoorlijk te zijn. Er werd overigens wel veel slagvaardiger gehandeld dan de vorige keer; onmiddellijk werden keerringen aangelegd om grote schade te voorkomen. Het is dan ook te hopen dat er ditmaal niet veel dieren de dupe zullen gaan worden van een nieuwe ramp!

Wordt vervolgd…..  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten