Totaal aantal pageviews

woensdag 14 november 2012

Schuim in de familie.....

Het is woensdag 14 november 2012 geworden op het ietwat bewolkte, edoch warme eiland Curaçao. Het is vroeg in de ochtend en Uw Hoofdredacteur heeft er alweer een paar uurtjes noeste arbeid opzitten. Een korte pauze moet dan ook kunnen, hetgeen tevens de mogelijkheid geeft om een recente editie van "Een Zonnig Avontuur" op het World Wide Web te plaatsen. Een recente editie waarin weer, zoals U dat bent gewend, het een en ander is opgenomen met betrekking tot actuele ontwikkelingen op dit zo fraaie eiland. Want dat er dagelijks behoorlijk veel gebeurt op dit eiland, behoeft waarschijnlijk geen enkele toelichting. Ook de afgelopen 24 uur was dat weer het geval en derhalve is het hoog tijd om U even bij te praten.
 
Uw Hoofdredacteur begint deze editie met een mededeling van huishoudelijke aard. Het ging gisterenavond namelijk volkomen mis binnen het huishouden van de familie Hoofdredacteur. Nu moet U weten dat de logistieke gang van zaken binnen het gezin Hoofdredacteur ongeveer als volgt is. Moeder de vrouw zet zich dagelijks, veelal puffend vanwege de hitte, achter het gasfornuis teneinde een, ook veelal, zeer smakelijke maaltijd te bereiden. Na het verorberen van alle heerlijkheden is de beurt aan Uw Hoofdredacteur. Hij spoelt de vaat af, zet het geheel in de afwasmachine en verzorgt een kopje koffie terwijl Moeder de vrouw dan buiten loopt op te drogen wanneer zij de beide hondjes uitlaat. Niets mis mee dus, althans tot gisterenavond. Toen Uw Hoofdredacteur besloot de vaatwasser in te schakelen, bleken er plots geen vaatwastabletten meer voorradig te zijn. Nu is Uw Hoofdredacteur niet voor een gat te vangen, dus werd er een oplossing gevonden door een scheut afwasmiddel in het apparaat te gieten. Welnu, dat heeft Uw Hoofdredacteur geweten. Immers, een half uurtje later schuimde de keuken van het gezin Hoofdredacteur volop en diende er fiks te worden gedweild. Toen de vloer droog was en het schuim was verwijderd, bleek nog slechts de afwasmachine een beetje te schuimen. De vaat was wel schoon overigens, dat dan weer wel!
 
Eveneens gisteren werd er door de schoolleiders van de openbare scholen op Curaçao de noodklok geluid. De veiligheid van leerlingen en de kwaliteit van onderwijs blijkt niet langer meer te garanderen, zo stelt men. De verschillende schoolgebouwen zijn in werkelijk deplorabele staat en er is geen enkele financiële ruimte om leermiddelen aan te schaffen. Plafonds op scholen lekken of komen naar beneden, water loopt langs elektriciteitsleidingen en in computers. Ook de beveiliging op scholen, zowel 's nachts als overdag, is minimaal te noemen met als gevolg dat de weinige voorraad leermiddelen die er is, snel zal afnemen. Tot nu toe hebben leerkrachten veelal zelf de middelen opgehoest voor toiletpapier en kopieerpapier, echter de rek is er uit. Men doet dan ook een dringend beroep op de politiek om ervoor te zorgen dat deze situatie zal verbeteren.
 
Veel hoop daarop heeft Uw Hoofdredacteur echter niet. Nog immer duurt de politieke impasse voort en is er sprake van een interim (demissionair) kabinet. Dit betekent dat er door het kabinet slechts lopende zaken mogen worden afgehandeld en er geen nieuwe zaken mogen worden opgepakt. U begrijpt, na verloop van tijd leidt dat in zeer veel overheidsorganisaties tot grote problemen. Gelukkig heeft de informateur, die zich bezighoudt met de mogelijke vorming van een nieuw kabinet, gisterenavond wederom met een viertal betrokken politieke partijen om tafel gezeten. Wellicht dat men elkaar op uitgangspunten heeft kunnen vinden en er thans gewerkt kan gaan worden aan een coalitie die op een meerderheid kan steunen. Immers, de immense financiële en maatschappelijke problemen op dit zo mooie eiland dulden eigenlijk geen enkel uitstel meer!

Wordt vervolgd…..    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten