Totaal aantal pageviews

donderdag 15 november 2012

Een sponsor voor een vermetel voornemen.....

Kil, koud en regenachtig. Zo kan het weer vandaag getypeerd worden op donderdag 15 november  2012. Het normaliter zo zonnige eiland Curaçao is vandaag gehuld in een enorme wolkenmassa van waaruit enorme bakken water naar beneden vallen. Vanochtend, in alle vroegte, heeft de auto van Uw Hoofdredacteur dan ook al een fikse wasbeurt gehad nu de straten weer volledig blank stonden op Curaçao. Wat dat betreft lijkt het eiland niet veel te hebben geleerd van de novemberstorm van 2010; qua afwatering is er bij zulke hevige regenval immers sprake van grote problematiek. Het is dus donderdag vandaag en een drukke werkdag staat op het programma. Overigens een werkdag waarbij ook oude bekenden kunnen worden begroet nu Zwolse collega Aart de inrichting hedenmiddag met een bezoek komt vereren. U ziet, dagelijks worden de teamleden en Uw Hoofdredacteur verrast door allerlei onverwachte ontwikkelingen. Ontwikkelingen die, voor zover mogelijk, voor U worden weergegeven in deze editie van "Een Zonnig Avontuur."

De editie van vandaag start met een beschouwing van de politieke ontwikkelingen op dit eiland. Het lijkt er immers op alsof er inmiddels enige voortgang in het formatieproces valt te bespeuren. Wat is namelijk het geval? Welnu, de leider van de partij die de verkiezingen van 19 oktober won, de heer Helmin Wiels, is van zins een kabinet samen te stellen waarin de verschillende stromingen op dit eiland zijn vertegenwoordigd. Dit betekent dat er gesprekken worden gevoerd tussen een viertal partijen die zouden kunnen steunen op een grote meerderheid in de Staten, het parlement op dit eiland. Nu is het zo dat deze vier partijen, qua achtergrond en ideologie, nogal van elkaar verschillen. Het is daarom dat is voorgesteld om voor een periode van zes maanden tot een jaar, een vorm van interim kabinet te benoemen waarin al deze partijen vertegenwoordigers hebben kunnen kiezen. Een voorwaarde daarbij is dat de te benoemen ministers niet eerder op een kandidatenlijst van deze partijen hebben mogen voorkomen, althans niet tijdens de laatste verkiezing. Welnu, het lijkt er voorzichtig gesteld op dat dit plan kans van slagen heeft. Iets wat overigens ook maar goed zou zijn nu er momenteel een soort van vacuüm lijkt te zijn ontstaan waarbij er nauwelijks ruimte is om organisaties goed aan te sturen en te faciliteren. Met andere woorden, er bestaat inmiddels wat hoop op een goede afloop. Uw Hoofdredacteur zal U over het vervolg, vanzelfsprekend, op de hoogte houden.

Dan blikt Uw Hoofdredacteur ook nog graag even terug op het stellige voornemen van de heer Pinoccio om de intocht van de Goedheiligman, welke gepland staat voor zaterdag aanstaande, te gaan verstoren. Inmiddels heeft zijn voornemen geleid tot een stroom aan reacties, vooral via zogenaamde "social media." Hoewel er van de zijde van vooral kinderen veel weerstand is ontstaan tegen de gedachte om, onder water en gehuld in duikpak, in de bodem van de boot van de Sint gaten te gaan boren, lijken er inmiddels ook medestanders te zijn opgestaan. Nu kunt U zich wellicht voorstellen dat het voornemen van de heer Pinoccio niet zomaar kan worden geconcretiseerd. Het vergt nogal een organisatie om op dit eiland in het bezit te komen van een waterdichte en werkende boormachine en ook is een bootje niet zomaar beschikbaar. De heer Pinoccio ging dientengevolge de afgelopen dagen op zoek naar sponsoren. Onder allerlei valse voorwendselen is het hem inmiddels gelukt een grote sponsor te strikken. Nu maar afwachten of het de heer Pinoccio zal gelukken de oude Goedheiligman daadwerkelijk rond te laten zwemmen in de Sint Annabaai!

Uw Hoofdredacteur memoreerde het al: het weer op Curaçao is vandaag slechter dan slecht. En dat is juist vandaag jammer, bijzonder jammer. Wat is namelijk het geval? Welnu, de jongste olijkerd, Levi geheten, gaat vandaag met zijn klasgenoten op bezoek bij het locale vliegveld Hato. Aldaar zullen de leerlingen een rondleiding krijgen over het vliegveld en in de cockpit van een vliegtuig. Daarnaast zal er een brandweerauto kunnen worden bewonderd en zullen vele indrukken worden opgedaan. Het is dan ook jammer dat het zo hard regent, al maakt het mannetje zich daar eigenlijk volstrekt niet druk om. "Maakt niet uit Pap, dan kijken we toch gewoon bij een watervliegtuig!"

Wordt vervolgd…..     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten