Totaal aantal pageviews

zaterdag 10 november 2012

Zo stil.....

Vandaag is het zaterdag 10 november 2012 op Curaçao. Het is nog vroeg in de ochtend op dit zo fraaie eiland, alwaar het zonnetje al uren vrolijk schijnt. Het is stil in Huize Hoofdredacteur, erg stil. Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met de logeerpartij van beide olijkerds, die immers de afgelopen nacht en ook de komende nacht op bezoek waren en zijn bij de familie Pinoccio. Gisteren, na schooltijd, arriveerden de beide olijkerds, bepakt en bezakt met koffer en rugzak, bij de familie Pinoccio. Beiden waren erg opgewonden bij het vooruitzicht dat er, in de avonduren, een bioscoopbezoek zou gaan volgen waarbij de nieuwe rolprent van Sinterklaas te bewonderen zou zijn. En, zo kan het dus zijn dat het stil is in Huize Hoofdredacteur nu Moeder de vrouw met haar neus in de studieboeken zit en Uw Hoofdredacteur tracht een actuele editie van "Een Zonnig Avontuur" te produceren. Het feit overigens dat het weekeinde voor het overgrote deel zonder koters wordt doorgebracht, gaf Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur wel de bijzondere gelegenheid om gisterenavond rustig te dineren bij het fenomenale en uitermate gezellige Fishalicious en maakt ook dat vanavond het concert van Blof kan worden bezocht. U ziet, stilte leidt soms tot verrassend veel ruimte!

Het was gisteren, Uw Hoofdredacteur berichtte daarover al eerder, een bijzonder spannende dag voor Moeder de vrouw en ook voor mevrouw Pinoccio. Beiden togen namelijk in de vroege ochtend richting Santa Rosa, de wijk waar "Byron's Tattooshop" is gevestigd. Moeder de vrouw diende zich daar te vervoegen om de, in het kader van de door het radiostation Dolfijn FM uitgeschreven wedstrijd, door haar gewonnen tattoo te laten aanbrengen. Mevrouw Pinoccio bleek op diezelfde ochtend ook een afspraak te hebben gemaakt om een afbeelding vol symboliek op haar rug te laten aanbrengen. Beide dames werden begeleid door Uw Hoofdredacteur, bewapend met fototoestel om de avonturen der helden op de gevoelige plaat te kunnen vastleggen. De tattooshop bleek uitermate modern te zijn ingericht en te worden bevolkt door een aantal, volgens Moeder de vrouw, zeer leuke mannen. U begrijpt, Uw Hoofdredacteur zat met  zijn fototoestel, na deze mededeling, vanzelfsprekend zeer zelfverzekerd op een bankje toe te kijken. Urenlang diende Moeder de vrouw hevige pijn te lijden, het duurde immers meer dan twee uur alvorens het definitieve plaatje gereed was. Het moet gezegd, met dank aan DJ Maarten Schakel van Dolfijn FM en aan tatoeëerder Byron, het eindresultaat mag er zeker zijn!

Achter een afgeschut gedeelte van de shop werd tegelijkertijd gewerkt aan de prent die de rug van mevrouw Pinoccio zou gaan sieren. Zij had gekozen voor symboliek: na zich jarenlang gevoeld te hebben als verkeerde zij in gevangenschap, voelt zij zich inmiddels al jarenlang bevrijd gelijk een vogel die uit een kooi heeft kunnen vliegen. Als vogeltje werd gekozen voor een der fraaiste fladderaars die er op deze aardbol rondvliegt: een kolibrie. Naast dit mooie diertje diende vervolgens dus, in lijn met de symboliek, een kooitje te worden aangebracht. Terwijl er geluisterd kon worden naar muziek van artiesten, die zelf op interactieve wijze via een tv toestel gekozen mochten worden, startte vervolgens het gezoem der naalden. Eveneens urenlang onderging mevrouw Pinoccio deze martelgang. Toen het tatoeëermachientje uiteindelijk stopte, bleek ook mevrouw Pinoccio uitermate content te zijn met het eindresultaat.

Vandaag wordt het voor een der teamleden een memorabele dag. Vanmiddag zal namelijk, na een verblijf van tweeënhalf jaar op dit zo fraaie eiland, de heer Jumping Paul definitief naar Nederland gaan terugkeren. Aan het einde van de middag stapt hij in de grote blauwe KLM vogel voor een lange vliegreis naar het kille Nederland. Tweeënhalf jaar vloog sneller dan snel om, al duurden de laatste maanden Jumping Paul wel wat lang. Vanmiddag verlaat hij dus definitief Curaçao en de overige teamleden. De deur van de inrichting waar hij jarenlang werkte slaat dus nu definitief achter Jumping Paul dicht. Vanzelfsprekend wenst Uw Hoofdredacteur hem veel succes in een nieuwe toekomst.

Wordt vervolgd…..          

Geen opmerkingen:

Een reactie posten