Totaal aantal pageviews

maandag 19 november 2012

Gedaan met de rust!

Vandaag is het maandag 19 november 2012 geworden op Curaçao. Een nieuwe werkweek is weer begonnen nadat een geslaagd en druk weekeinde werd afgesloten. Een weekeinde waarin, U heeft dat al eerder kunnen lezen, er van alles gebeurde op dit zo fraaie edoch zo onvoorspelbare eiland. De goede Sint zette zaterdag voet aan wal, een mogelijke regeringscoalitie werd op stiekeme wijze in elkaar gezet en de zon scheen. Zo ongeveer was het afgelopen weekeinde te schetsen in een notendop. Een nieuwe week is dus weer gestart. Een week waarin zich waarschijnlijk weer allerlei ontwikkelingen zullen openbaren die voorheen door niemand waren verwacht. U wordt daarvan, vanzelfsprekend, onmiddellijk op de hoogte gesteld door Uw Hoofdredacteur. Immers, hij zal U, zoals dat al veel langere tijd het geval is, regelmatig voorzien van een actuele editie van "Een Zonnig Avontuur."

Gisteren was het zondag. Een dag die, over het algemeen, voor Uw Hoofdredacteur in het teken staat van voetbal en rust. Immers, via de digitale snelweg is het over het algemeen mogelijk om op zondagen live de Nederlandse voetbalwedstrijden te volgen via het World Wide Web. Zo ook gisteren, toen Uw Hoofdredacteur zijn favoriete club uit Almelo met oogstrelend voetbal een dikverdiende overwinning zag behalen op de voetballers uit Kerkrade. Daarnaast echter, is Uw Hoofdredacteur ook bijzonder gesteld op zondagsrust en kan hij uitermate genieten van een goed boek of een zwempartijtje in de diepblauwe zee. Nu maakt Uw Hoofdredacteur echter deel uit van een gezin waarbinnen hij zo ongeveer de enige is die rust en voetbal als hobby's heeft. De rest heeft namelijk volstrekt "geen rust in het gat." Vanaf het moment dat de Olijke Twee en Moeder de vrouw in de kleren zijn gehesen, telt eigenlijk maar een vraag: "Wat gaan we vandaag doen Hoofdredacteur?" Het negeren van die vraag, door te doen alsof hij niet gehoord is, heeft geen enkele zin.
De vraag wordt namelijk zeer vaak en in hoog tempo herhaald tot op het moment dat ontkenning geen enkele zin meer heeft. Zo ook gisteren. "Wat gaan we dan doen vandaag Pap? We gaan toch zeker wel wat leuks doen? Je kunt hier toch niet de hele dag blijven zitten Pap? Duurt dat voetbal nog lang Pap? dat stomme voetbal ook altijd! Kunnen we dan nu echt niet wat leuks gaan doen Pap? Pap, Pap, Pap????" Uw Hoofdredacteur besloot in te grijpen en riep op tot familieberaad (of familieparaat zoals dochterlief het noemde), te starten na afloop van het voetbal. Tijdens dat familieberaad werd overlegd hoe het resterende gedeelte van de (ex)rustdag zou worden doorgebracht. U begrijpt het vast al wel: allereerst werd er een ijsje gescoord, waarna een locale kinderkledingzaak met een bezoek werd vereerd. Nadien werd er nog iets gegeten bij Brakkeput Mei Mei, alwaar gelukkig ook een grote speeltuin is gevestigd. U begrijpt, het was eigenlijk een zondag als vele anderen.
Wat zeer interessant is deze week, zijn de toekomstige politieke ontwikkelingen. U kunt het zich waarschijnlijk nog wel herinneren dat er zich inmiddels een krappe (11 tegen 10) meerderheid in de Staten heeft gevormd. Dit is het gevolg van het uit de partij PAR stappen van een prominent lid die zich vervolgens heeft verbonden aan de drie partijen Pueblo Soberano, PAIS en PNP. Vol ongeloof over deze zeer onverwachte stap van het prominente lid, staan de kranten er vandaag op dit zo fraaie eiland vol van. Hoe nu verder? In principe bestaat nog steeds de mogelijkheid dat de drie overgebleven PAR leden zich bij deze krappe meerderheid zullen aansluiten, al verwacht Uw Hoofdredacteur dat niet echt. Het lijkt er veel eerder op dat de thans gevormde edoch zeer krappe meerderheid zal gaan trachten een regering te vormen. Een regering op zeer wankele basis derhalve, er hoeft immers maar een lid zijn steun in te trekken en die regering valt waarna opnieuw de gang naar de stembus zal moeten worden gemaakt. Zeker geen optimale situatie dus, terwijl de problemen waarmee Curaçao te maken heeft immer groter lijken te worden. Al met al blijft het dus nog steeds koffiedik kijken. Maar U weet: als Uw Hoofdredacteur nieuws te horen krijgt dan verneemt U het ook!

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten