Totaal aantal pageviews

vrijdag 9 november 2012

Dat wordt pijn lijden vandaag!

Het is vrijdag 9 november 2012 op het uitermate zonnige en warme eiland Curaçao. Al vanaf vroeg in de ochtend laat de zon haar stralen met kracht op de rustige en diepblauwe zee achter het huis van Uw Hoofdredacteur schijnen. Wat een enorm verschil met de klimatologische omstandigheden van enige jaren geleden. Toen immers was het zo storm- en regenachtig dat het gezin Hoofdredacteur letterlijk en figuurlijk op 1 november uit hun huis spoelde. Vandaag is dat dus wezenlijk anders: het is in een woord heerlijk op dit zo fraaie eiland. Overigens komt het prima uit dat de omstandigheden vandaag prima zijn, er staat immers weer eens veel te gebeuren op Curaçao. Echter, vooraleer Uw Hoofdredacteur daarover zal gaan verhalen, past eerst een korte terugblik op de gebeurtenissen van gisteren.

In de vorige editie van "Een Zonnig Avontuur" berichtte Uw Hoofdredacteur immers al over het kinderboekenevenement op de school van de Olijke Twee. Welnu, keurig om elf uur in de ochtend meldde Uw Hoofdredacteur zich op het schoolplein en vervoegde zich bij een der leerkrachten. "U bent vroeg! De boekenverkoop start eerst om kwart over elf. Welnu, het lijkt mij het best wanneer U even op het schoolplein wacht op een vervolg", zo berichtte de juf. Dat leek Uw Hoofdredacteur echter niet geheel en al correct. In de eerste plaats had hij een brief ontvangen met de mededeling dat hij om elf uur op school diende te zijn en in de tweede plaats zag hij beide olijkerds al trappelend van ongeduld wachten. Op verzoek van Uw Hoofdredacteur ging de juf dientengevolge op onderzoek uit en bleek even later dat het evenement wel degelijk vanaf elf uur zou starten.
Met behulp van beide olijkerds verzamelde Uw Hoofdredacteur enig meubilair door dat uit een lege klas te ontvreemden. De meegenomen boeken werden uitgestald en beide verkopers in de dop namen achter de tafel plaats. Dochterlief Julia had na enige minuten een lumineuze inval: "Ik ga gewoon voor de tafel staan en vertel de bezoekers waarover de boeken gaan. Je zult zien, dan hebben we ze snel verkocht." Welnu, om een lang verhaal niet nog langer te maken: de boeken waren in zeer korte tijd allemaal verkocht, met name door de wijze waarop dochterlief de boeken aanprees. De spaarpotten gevuld met de opbrengst vormden de aanzet tot avontuur deel twee van de dag: de reis naar McDonald's. Zoonlief Levi meende ook een duit in het zakje te moeten doen: "Pap, ik heb er nog eens over nagedacht. Het zou toch eigenlijk jammer zijn wanneer we de opbrengst van de boeken nu gaan gebruiken om er kipnuggets van te kopen? Is het niet een veel beter idee wanneer jij gewoon gaat betalen bij de McDonald's? Dan kunnen wij gewoon even doorsparen." U begrijpt het al, er werd heerlijk gesmuld van de "Happy Meals" terwijl vaderlief zijn beurs kon trekken. Al met al was er dus sprake van een zeer geslaagde dag, met name door de beide kleine handelsgeesten!

Vandaag is het een bijzonder spannende dag, met name voor Moeder de vrouw. Na een slapeloze nacht, waarin zij in gedachten enorme naalden haar voetje zag pijnigen, dient zij zich over enige uren immers te melden bij tatoeëerder Byron. Na de oproep van "Dolfijn FM" won zij, enige weken geleden, de gratis tattoo die door het radiostation werd weggegeven. En, vandaag is het dan eindelijk zover. Nadat, pakweg een week geleden, allerlei afbeeldingen werden bekeken om te bepalen welke de voet van Moeder de vrouw zou moeten gaan sieren, weet zij thans volstrekt niet meer welke afbeelding zij nu eigenlijk zou willen hebben. Uw Hoofdredacteur is dan ook, U zult dat kunnen begrijpen, uitermate benieuwd naar het uiteindelijke resultaat. Aan het einde van de ochtend zal er waarschijnlijk meer duidelijkheid zijn ontstaan opdat Uw Hoofdredacteur U, in een volgende editie van "Een Zonnig Avontuur" kan berichten over het definitieve plaatje dat Moeder de vrouw tot in lengte der jaren op haar voet zal mee zal dragen!

Wordt vervolgd…..     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten