Totaal aantal pageviews

maandag 26 november 2012

It's raining, it's raining.....

Op een nog enigszins druilerig eiland Curaçao is het vandaag maandag 26 november 2012 geworden. De lucht is uitermate bewolkt, het waait en het is eigenlijk best koud. Iets waar Uw Hoofdredacteur beslist aan moet wennen, immers normaliter zijn de temperaturen ruim boven de dertig graden Celsius. Het is dus slecht weer op dit zo fraaie eiland, slecht weer dat zich gisteren, aan het begin van de middag, al aandiende. Juist toen Uw Hoofdredacteur uiterst relaxt wilde gaan plaatsnemen in een comfortabele fauteuil, barstte het noodweer los. Hevige wind stak plots de kop op, onweersbuien dienden zich aan en het geheel werd dan ook nog eens vergezeld door hevige regenbuien. Het herfstachtige weertype bleek voornemens om zich de gehele dag op Curaçao te vestigen. Met andere woorden: het was de hele dag noodweer hetgeen op veel plaatsen hevige wateroverlast tot gevolg had. Het was dan ook weer een bekend beeld, al doet het zich gelukkig niet al te vaak voor: auto's die zich dienden voort te bewegen als hadden zij een snorkel nodig. Ook vandaag kan het onbestendige weer de dag nog bepalen. Gelukkig wordt het vanaf morgen weer als vanouds, een zonnetje is immers toch prettiger dan regen?

Een nieuwe werkweek is weer aangebroken op dit eiland. Het weekeinde verstreek weer eens sneller dan snel en Curaçao maakt zich op voor een nieuwe week. Het gezin Hoofdredacteur zal deze week haar visite kunnen verwelkomen. Donderdag aanstaande arriveert namelijk de hartsvriendin van Moeder de vrouw, Monique geheten, voor een welverdiende vakantie van een dag of twaalf. Gezellige vooruitzichten voor het gezin Hoofdredacteur derhalve. Echter, eerst dient er weer hard gewerkt te worden deze week, er staat immers weer voldoende te gebeuren. Die werkzaamheden komen deze week voor rekening van de heer Pinoccio en Uw Hoofdredacteur, nu de (veel) rustiger Fries deze week in Nederland verblijft. Alhoewel de (veel) rustiger Fries vanzelfsprekend node zal worden gemist, zullen de heer Pinoccio en Uw Hoofdredacteur het wel redden deze week. U zult er welhaast dagelijks van op de hoogte kunnen blijven middels de edities van "Een Zonnig Avontuur."

Het lijkt er overigens op als is er een doorbraak tot stand gekomen waar het gaat om de formatie van een nieuwe regering op Curaçao. Reeds eerder berichtte Uw Hoofdredacteur dat de PAR verwoede pogingen deed om alsnog aan te kunnen sluiten bij de partijen die gezamenlijk een intentieverklaring hadden ondertekend. Via onnavolgbare wegen werd diezelfde partij PAR buiten de deur gehouden en werd dit weekeinde bekend gemaakt dat de partijen Pueblo Soberano, PAIS, PNP en het onafhankelijke Statenlid Sulvaran, het eens zijn geworden over de verdeling. Welke verdeling, zo zult U zich wellicht afvragen. Welnu, het is de bedoeling dat er, voor een periode van drie tot zes maanden, een zogenaamd takenkabinet zal worden geïnstalleerd dat zich vooral dient te buigen over allerlei gigantische problemen waarmee dit eiland op dit moment kampt. Problemen die voornamelijk op het financiële vlak liggen overigens. De genoemde parijen kunnen nu, volgens de overeengekomen verdeling, personen voordragen voor de verschillende ministersposten. Personen die overigens niet op de kieslijst voor de meest recente verkiezingen hebben mogen staan. Vervolgens is het de bedoeling om na de eerdergenoemde periode van drie tot zes maanden, te komen tot de formatie van een politiek kabinet. Begrijpt U het nog? De gemiddelde bewoner van dit eiland is het spoor namelijk al lang bijster en begrijpt er inmiddels helemaal niets meer van. Wellicht dat een uitgebreide uitleg, na de uiteindelijke installatie van een nieuwe regering, het onbegrip bij de inwoners enigszins kan wegnemen. Hoe het ook zij, het lijkt er in elk geval op als wordt er enige voortgang geboekt in het formatieproces. En dat is, gezien de enorme problematiek van dit moment, vooralsnog te kenschetsen als een lichtpuntje.

Wordt vervolgd…..      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten