Totaal aantal pageviews

dinsdag 20 november 2012

Pinoccio als Duitse Herder.....

Het is dinsdag 20 november 2012 geworden op het fraaie eiland Curaçao. Curaçao, het eiland waar het vanochtend vroeg nog wat regenachtig was en waar vele donkere wolken de hemel bevolkten. Uw Hoofdredacteur heeft er, in alle vroegte, alweer een heel programma opzitten. Immers, op de dinsdagen en donderdagen dient Moeder de vrouw een fiks aantal kleuters van een actief lesprogramma te voorzien waardoor zij al uitermate vroeg van huis dient te vertrekken om op tijd op de school te zijn. De Olijke Twee, Julia en Levi geheten, dienen op die bewuste dagen dan ook door Uw Hoofdredacteur bij hun klasjes te worden afgeleverd. Het is dan ook meestal rennen en vliegen geblazen nu beide olijkerds 's ochtends vroeg, over het algemeen, geheel andere prioriteiten stellen dan die welke Uw Hoofdredacteur stelt. "Nee Pap, we willen nu nog geen kleren aan. We mogen altijd eerst even televisie kijken. Bah, wat zit er nu op mijn boterham Pap? Je weet toch dat ik alleen maar chocopasta lust en dat ik geen boter op mijn brood wil? Van Mama mogen we altijd iets lekkers!" U begrijpt, Uw Hoofdredacteur slaakt steevast een zucht van verlichting wanneer het weer is gelukt de beide koters over te dragen aan hun juffrouw.

De (veel) rustiger Fries zag er vanochtend niet geheel en al uitgeslapen uit. Nu lag dat overigens volstrekt niet aan het tijdstip waarop hij zijn hangmat had opgezocht gisteren, al om negen uur had hij immers besloten om te gaan slapen. Want, en dat moet gezegd, de hitte die overdag heerst maakt dat je 's avonds redelijk vroeg bent uitgeput. Al vroeg in de avond lag de (veel) rustiger Fries dan ook al op een oor. Dat duurde zo ongeveer tot een uur of elf in de avond, toen de veel rustiger Fries plots bruusk werd gewekt door hele harde klappen. "Boemm, boemm, boemm", zo klonk het. Tijd om polshoogte te gaan nemen derhalve. Wat was nu het geval? Welnu, het bleek zo te zijn dat de buurman van de (veel) rustiger Fries een dominotoernooi had georganiseerd waarop tientallen deelnemers waren afgekomen. De dominostenen werden, gaandeweg de avond, steeds harder op de tafel geklapt. En het was dan ook dat geluid dat de (veel) rustiger Fries uit zijn welverdiende nachtrust had gehaald. Zelfs vannacht, zo tegen een uur of vier, was het toernooi nog gaande, zo berichtte de (veel) rustiger Fries. Uw Hoofdredacteur voorspelt dan ook maar vast dat het licht in het huis van de (veel) rustiger Fries vanavond nog vroeger dan gebruikelijk gedoofd zal worden.

De heer Pinoccio, die het afgelopen weekeinde door Uw Hoofdredacteur werd gehypnotiseerd om te voorkomen dat hij de boot van Sinterklaas zou saboteren, heeft vreemde kuren. Uw Hoofdredacteur schreef het U al eerder, onder hypnose werd de heer Pinoccio wijsgemaakt dat hij zich zou dienen te gedragen als een kikker. Zijn daadwerkelijke gedrag gedurende de laatste dagen is echter volkomen anders en valt te typeren als het gedrag van de Duitse Herder. U weet wel, dat is zo'n enorme hond met een grote bontkraag. Niet dat de uiterlijke kenmerken nu op de heer Pinoccio van toepassing zijn, nee het gaat slechts om de overeenkomst waar het gaat om geblaf. Al dagenlang blaft de heer Pinoccio op een wijze die elke willekeurige hondenvanger verschrikt om zich heen zou doen kijken. Hij is namelijk ziek en uitermate verkouden. Echter, als rasechte Tukker is de heer Pinoccio voor geen kleintje vervaard. Hij weigert dan ook om in huis te blijven en verricht gewoon zijn werkzaamheden. Blaffend, dat wel. Dat heeft overigens als prettige bijkomstigheid dat de bewoners van de organisatie waar de teamleden en Uw Hoofdredacteur werken, de gedachte hebben opgevat dat er gepatrouilleerd wordt met een Duitse Herder. Dat maakt het werk ineens dus een stuk gemakkelijker want men is hier, over het algemeen, zeer beducht voor honden. Van Uw Hoofdredacteur mag de heer Pinoccio dan ook nog wel even blijven blaffen!

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten