Totaal aantal pageviews

donderdag 29 november 2012

De (Griekse) druiven zijn zuur.....

Vandaag is het donderdag 29 november 2012 geworden op het uitermate zonnige eiland Curaçao. Het ziet er naar uit dat er vandaag een zwoele, hete tropische dag op het programma staat. Dat wordt afzien derhalve, althans op de werkvloer. Het is een enigszins bijzondere dag vandaag, immers vanmiddag landt op het locale vliegveld Hato de immense KLM Boeing die de hartsvriendin van Moeder de vrouw, Monique geheten, op dit zo fraaie eiland komt afleveren. Het gezin Hoofdredacteur heeft de komende twaalf dagen derhalve een logeetje. Dat betekent ook steevast dat er het nodige vertier gepland gaat worden, hetgeen Uw Hoofdredacteur overigens van harte toejuicht. Nu vallen er, binnen de periode dat Monique te gast is, wel de nodige aantrekkelijke activiteiten bij te wonen. Zo zal volgende week zaterdag waarschijnlijk een bezoek worden gebracht aan het vroegere "Hooks Hut", thans "Pirate Bay Piscadera" geheten. Immers, aldaar zal het grootse evenement "Vlieg hem d'r in" worden georganiseerd. Dan, een dag later, zal de reis waarschijnlijk voeren richting "Kokomo Beach" alwaar een heus Woodstock festival op het programma staat. Gekleed als hippie uit de jaren zestig valt er de muziek van tien verschillende bands te beluisteren. U ziet, de komende weekeinden valt er op Curaçao wel weer het nodige te beleven!

Het zal geen verrassing voor U zijn dat er niet alleen in Nederland, maar ook op dit mooie eiland, drastisch bezuinigd dient te worden. De (Griekse) druiven zijn dan ook zuur: alles wordt immers duurder. Echter, niet alleen stijgen de prijzen van de diverse levensmiddelen behoorlijk hard, er  wordt op allerlei gebieden gezocht naar mogelijkheden om de precaire financiële situatie te verbeteren. Bezuinigen dus! Nu was het zo dat tot voor kort de Minister-president van dit eiland een viertal parkeerplaatsen nodig had om de enorme Hummers waarin hij werd rondgereden, te parkeren. Het doet Uw Hoofdredacteur dan ook bijzonder veel deugd om te zien dat de huidige bewindslieden "de tering naar de nering" zetten. U kunt het derhalve met eigen ogen zien: goed voorbeeld doet goed volgen!

Heeft het normaliter nogal wat voeten in de aarde vooraleer de Olijke Twee, Julia en Levi geheten, in de vroege ochtend uit hun bed te porren zijn, vandaag was dat geheel en al anders. U moet weten, Uw Hoofdredacteur verlaat steevast tegen de klok van half zes in de ochtend, de echtelijke sponde. Nadat hij zich vervolgens heeft begeven onder de waterstralen van een ijskoude douche, wordt het dan tijd om de beide olijkerds te wekken. Iets wat overigens een hele klus is en waarbij het al een mooi resultaat is wanneer beiden zo tegen de klok van kwart over zes de luikjes openen. Echter, vanochtend was dat dus anders. Wat was namelijk het geval? Welnu, het bleek zo te zijn dat de Olijke Twee gisteren hun schoen hadden mogen zetten in hun schoolklasjes. En, volgens de logische redenering die beiden opbouwden, is het dan altijd zo dat er de volgende ochtend een cadeau van de Goedheiligman is gearriveerd in het schoeisel. Met grote stelligheid beweerden beiden dan ook vanochtend in alle vroegte dat er vandaag waarschijnlijk een presentje in de schoentjes zou zijn beland. Reden voor hen om de oogjes al tegen de klok van half zes te openen dus. Dat gaf Uw Hoofdredacteur overigens vanochtend ruim de gelegenheid om rustig aan te doen en nog een extra kopje koffie in te schenken. Wat dat betreft blijkt nog maar eens overduidelijk: de Sint is er voor iedereen!

Wordt vervolgd…..  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten