Totaal aantal pageviews

vrijdag 23 november 2012

Gangnam Style op Curacao.....

Het is vandaag vrijdag 23 november geworden op het warme eiland Curaçao. Het is voor Uw Hoofdredacteur de laatste werkdag van deze week en, het moet gezegd, Uw Hoofdredacteur is ook wel enigszins aan het weekeinde toe. Het was een drukke week waarbij gisteren als het ware de apotheose volgde. Immers, het was een dag die al in alle vroegte begon met het ontvangen van allerlei bezoekers die, beroepshalve, een dag zouden meekijken binnen de organisatie waar de teamleden werken. Het moet gezegd, het waren leuke en boeiende gesprekken en de bezoekers toonden zich enorm onder de indruk na een rondleiding. Altijd leuk om mee te maken. Vandaag ligt dat echter al weer allemaal achter ons en maken de teamleden zich dus op voor nog een enerverende dag. Nou ja, teamleden. Dat is wellicht wat overdreven geformuleerd nu de (veel) rustiger Fries vandaag in den grote Boeing 747 stapt richting Nederland alwaar hij een week zal gaan verblijven. Het fort dient de komende week dan ook te worden bewaakt door de heer Pinoccio en Uw Hoofdredacteur. Dat zal echter vast wel goed komen.

Het is er uiteindelijk dan toch van gekomen. Uw Hoofdredacteur verhaalde in eerdere edities van "Een Zonnig Avontuur"  al uitvoerig over de politieke perikelen op dit zo fraaie eiland. Meer in het bijzonder werd er aandacht besteed aan het feit dat een belangrijke politieke partij, de PAR, op een wat vreemde manier buitenspel werd gezet tijdens de verschillende onderhandelingen tussen partijen. Vervolgens liet deze PAR partij weten dat men toch nog het voornemen zou hebben zich aan te sluiten bij de drie partijen en het onafhankelijk Statenlid die eerder een zogenaamde intentieverklaring hebben ondertekend. Men zou dan ook een brief met die strekking sturen naar de recent benoemde formateur. Welnu, vanochtend viel in alle vroegte te lezen in de locale dagbladen dat de bewuste brief inderdaad is ontvangen door de formateur. Een brief die, het epistel was immers volledig te lezen, aan duidelijkheid volgens Uw Hoofdredacteur niet veel te wensen overliet. Eveneens vanochtend echter werd gemeld dat de verschillende partijen de brief van de PAR onduidelijk vinden en derhalve een nadere toelichting behoeven. Het lijkt er inmiddels wel op als is sprake van een enorm politiek spel met grote belangen. Hoe het ook zij, met verdere vertraging is het Land Curaçao volstrekt niet gediend. De enorme financiële problematiek vraagt om een daadkrachtige regering. Uw Hoofdredacteur hoopt dan ook maar dat het verstand zal zegevieren en de verschillende betrokken spelers elkaar snel zullen kunnen vinden!

Voor de oudste olijkerd, Julia geheten, is het vandaag een zeer bijzondere dag. Nu zult U zich wellicht afvragen: "Wat is er dan aan de hand?" Welnu, het meiske is vanmiddag uitgenodigd voor een verjaarspartijtje. Nu is dat vanzelfsprekend altijd leuk, maar in dit geval is toch wel sprake van een enigszins bijzondere gebeurtenis. Het is namelijk zo dat het feest wordt georganiseerd in een soort van dans en muziekstudio. Nu weet U wellicht uit eerdere edities dat dansen en zingen voor dochterlief beduidend aansprekender thema's vormen dan rekenen of andere schoolvakken. De uitnodiging voor het feestje vermeldde dat de genodigden geacht worden om in zogenaamde "Gangnam Style" gekleed te komen. Moeder de vrouw diende dan ook onmiddellijk in haar auto te stappen om bijbehorende kleding te scoren. Het moet gezegd, het eindresultaat is verbluffend. Uw Hoofdredacteur zal U in een volgende editie voorzien van een bijbehorende afbeelding. Tot vanmiddag dient een en ander namelijk nog met de mantel der geheimhouding te worden bedekt.

Wordt vervolgd…..  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten