Totaal aantal pageviews

dinsdag 27 november 2012

De fimpjes verdwijnen!

Na een aantal dagen van hevige wateroverlast door de overvloedige regenbuien, is het zonnetje vandaag weer teruggekeerd op het fraaie eiland Curaçao. Het is vandaag dinsdag 27 november 2012, de zon schijnt, de temperatuur loopt weer op naar ouderwetse waarden en een nieuwe werkdag begon alweer enige uren geleden. Er viel veel, zeer veel water op Curaçao de afgelopen dagen. Zoveel, dat er in de organisatie waar de teamleden en Uw Hoofdredacteur dagelijks werkzaam zijn, opeens weer stromend water ter beschikking kwam. Weliswaar niet via een kraan, zoals U dat wellicht gewend bent, maar gewoon langs de muren. U begrijpt, dat had de nodige consternatie tot gevolg. Immers, elektriciteitsdraden en water, dat is niet echt een prettige combinatie. Na veel gesleutel en door gebruik te maken van de klusvaardigheden van de heer Pinoccio behoort de overlast inmiddels tot het verleden. Tot de volgende regenbui waarschijnlijk, maar dat ter zijde.

Het schiet al behoorlijk op. Nog iets meer dan een week en dan is het eindelijk Pakjesavond, ook op Curaçao. Al wekenlang zijn de Olijke Twee in Huize Hoofdredacteur met niets anders bezig dan met het thema Sinterklaas. Dagelijks stopt dochterlief, Julia geheten, een uitgebreide brief in de brievenbus van het gezin Hoofdredacteur. Brieven die steevast zijn gericht aan de Goedheiligman in de verwachting dat de krantenbezorger de brievenbus vervolgens leegt en de enveloppe nadien zal overhandigen aan de Sint. Prachtige teksten vallen er dagelijks dan ook te lezen zoals: "Liefe Sinterklaas. Dank u wel voor de mooie kadotjes. Graag wil ik fragen om een klein marmotje waarfoor ik dan kan zorrugen. Kusjes van Julia." Brieven om in te lijsten dus eigenlijk. De komst van de Sint met zijn Pieten houdt het tweetal dan ook meer dan behoorlijk bezig. Zo ook de dag van morgen, nu de schoolleiding heeft laten weten dat er op die dag, op school, de schoen gezet kan worden. Ook daarover zit dochterlief duidelijk in de rats: "Oh Pap. Welke schoen moet ik nu gaan zetten? Ik kan eigenlijk geen enkele van mijn schoenen missen. Dat wordt dan ook een groot probleem. Ik denk dat ik mijn gymschoen zet. Gymnastiek is toch mijn favoriete vak niet. Gelukkig, dat heb ik dan weer eens prima opgelost!" U ziet: elk nadeel heeft zijn voordeel!

Uw Hoofdredacteur kent zeer drukke avonden tegenwoordig. Wat is namelijk het geval? Welnu, zoals U zich wellicht nog weet te herinneren is Moeder de vrouw aanbeland in de laatste fase van haar opleiding tot leerkracht. Het studeren loopt dus voorspoedig op dit zo fraaie eiland. Welnu, in deze fase dient Moeder de vrouw nog een aantal presentaties te verzorgen over de meest uiteenlopende onderwerpen. En dat is dan ook het moment dat Uw Hoofdredacteur in beeld komt. De teksten van Moeder de vrouw worden namelijk door hem getracht te verwerken in een flitsende en prachtige presentatie in het zogenaamde programma PowerPoint. Nu is het zo dat er, om de huidige presentatie te vervolmaken, een tweetal filmpjes in de presentatie dienen te worden verwerkt. En juist met betrekking tot dat onderwerp gaat het niet van een leien dakje. Gedurende de avonden lukt het overigens prima: Uw Hoofdredacteur zet de filmpjes in de presentatie waarna het geheel prima afspeelt en er gelikt uitziet. Nadat vervolgens het geheel is opgeslagen en de volgende ochtend, voor alle zekerheid, nog even naar de uitvoering van de presentatie wordt gekeken, blijken de filmpjes plots te zijn verdwenen. Er verschijnt vervolgens slechts een lege dia in beeld, hetgeen vanzelfsprekend niet de bedoeling kan zijn. Het ziet er dus naar uit dat er nog vele drukke avonden zullen volgen alvorens het "Eureka" door Huize Hoofdredacteur zal schallen. Mocht U nog beschikken over tips en trucs om te voorkomen dat de filmpjes steeds de benen nemen, Uw Hoofdredacteur houdt zich van harte aanbevolen.

Wordt vervolgd…..       

Geen opmerkingen:

Een reactie posten