Totaal aantal pageviews

dinsdag 6 november 2012

Een weekeinde om naar uit te kijken.....

Het is vandaag, op het inmiddels al zeer warme eiland Curaçao, dinsdag 6 november 2012 geworden. De krant opende hedenochtend met de mededeling dat er mogelijk binnenkort een kabinet zit aan te komen. Nu moet U weten, het is het zo dat er voor het vormen van een nieuwe regering een meerderheid van de 21 Statenzetels moet worden samengevoegd in een coalitie. Welnu, drie politieke partijen, te weten Pueblo Soberano, Pais en de PNP, tekenen vandaag een intentieverklaring waarin zij aangeven er met elkaar naar te streven een regering te vormen. Dat is uiteraard een zeer nobel streven, ware het niet dat zij gezamenlijk slechts goed zijn voor 10 Statenzetels. Dat is dus, althans volgens de abacus van Uw Hoofdredacteur, nog immer geen meerderheid. Er dient dus nog een extra partij te worden gevonden die wenst aan te sluiten bij de intenties van genoemde drie partijen. En juist dat zal nog niet zo eenvoudig zijn. U ziet, intenties zijn prachtig, maar uiteindelijk zal het altijd gaan om het daadwerkelijk kunnen realiseren van die vastgelegde intenties. Het blijft vooralsnog dus nog steeds even afwachten hoe een en ander zich zal gaan ontwikkelen op dit zo fraaie eiland.

Enige tijd geleden heeft U het al kunnen lezen in een eerdere editie van "Een Zonnig Avontuur." Het was immers op dat moment dat Moeder de vrouw de winnaar werd van een door radio "Dolfijn FM" georganiseerde wedstrijd. Daarin viel een gratis tattoo te winnen voor diegene die het beste, mooiste of ontroerendste verhaal te berde kon brengen. Enige dagen geleden was het dan zover: Moeder de vrouw diende zich te melden bij de tattooshop van Byron, de tatoeëerder die het geheel zal gaan aanbrengen. Allerlei ontwerpen werden door Moeder de vrouw meegevoerd en met Byron besproken. Welnu, het lijkt geen enkel probleem om de wens van Moeder de vrouw tot verfraaiing van haar enkel, in vervulling te laten gaan. Komende vrijdag is het dan ook zover. Vanaf tien uur in de vroege ochtend zullen de naalden met kracht in haar enkel worden geschoten waarna een pracht afbeelding tevoorschijn zal moeten komen. Vanzelfsprekend zal Uw Hoofdredacteur U in een komende editie van "Een Zonnig Avontuur" berichten over de uitkomst van deze megaoperatie.

Het komend weekeinde wordt voor Uw Hoofdredacteur een uitermate rustig weekeinde. Wat is er dan aan de hand, zo zult U zich wellicht afvragen. Welnu, de Olijke Twee, Julia en Levi geheten, gaan een tweetal dagen en nachten logeren bij de familie Pinoccio. En dat betekent dat, voor het eerst in lange tijd, Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur het ruim twee dagen alleen hebben. Een fraaie buitenkans om eens een avondje samen op stap te gaan en ergens te gaan genieten van prima muziek en een goede maaltijd. Een definitief plan moet overigens nog worden gemaakt nu Uw Hoofdredacteur eerst gisterenavond met dit schokkende nieuws werd geconfronteerd. In elk geval zal het uitje op de zaterdagavond voeren naar "De Kleine Werf" in Punda alwaar een spetterend optreden van een van Neerlands beste bands, BLØF,  zal plaatsvinden. Mocht U daarnaast nog suggesties hebben voor een aan te bevelen uitje op de vrijdagavond: Uw Hoofdredacteur houdt zich van harte aanbevolen.

Dan nog even een korte update met betrekking tot Jumping Paul. Zoals U vast en zeker nog weet, reist Jumping Paul binnenkort definitief terug naar het kille en koude Nederland. Inmiddels is bekend dat komende donderdag zijn huisraad zal worden verscheept naar de Lage Landen. Kort daarop zal Jumping Paul in persoon achter zijn huisraad aanvliegen om te arriveren op Schiphol. Dit betekent dat zo langzamerhand daadwerkelijk afscheid van Curaçao genomen dient te worden door Jumping Paul. En wederom kan dus een zeer gevarieerde episode in het leven van een teamlid worden afgesloten!

Wordt vervolgd…..      

Geen opmerkingen:

Een reactie posten