Totaal aantal pageviews

maandag 12 november 2012

Van een takenkabinet en Kabrieten.....

Op het vandaag tamelijk bewolkte eiland Curaçao is het maandag 12 november 2012 geworden. Het weekeinde is weer afgesloten en een nieuwe werkweek is van start gegaan onder begeleiding van zo af en toe een spat regen. Het ziet er donker uit op dit zo fraaie eiland, zo vroeg in de ochtend. Bewolkt en donker zijn zeker de politieke vooruitzichten op Curaçao, nu het immers tot op de dag van vandaag maar niet lukt een coalitie te formeren die kan steunen op een meerderheid. Vandaag zal de informateur zich gaan melden bij de Gouverneur met het bericht dat het hem niet is gelukt verschillende partijen bij elkaar te brengen. De verdeeldheid op dit eiland blijft klaarblijkelijk onverdeeld groot. Als laatste troef speelde de leider van de Pueblo Soberano de kaart uit die ziet op invoering van een zogenaamd takenkabinet. In die constructie zouden meerdere parijen, gedurende een periode van een jaar, een aantal Ministersposten dienen in te vullen en gedurende die periode zorg dienen te dragen voor oplossingen voor de enorme problemen waarmee het eiland kampt. Ook dit voorstel lijkt echter niet te kunnen rekenen op voldoende draagvlak. Het lijkt er dan ook op als zal het nog wel enige tijd duren alvorens Curaçao een nieuwe regering heeft.

Een druk en enerverend weekeinde werd door Uw Hoofdredacteur gisterenavond afgesloten. Het was stil in Huize Hoofdredacteur, Uw Hoofdredacteur berichtte U dat al eerder, nu de Olijke Twee te logeren waren bij de familie Pinoccio. Van die rust werd op prima wijze gebruik gemaakt overigens, door tezamen met de heer en mevrouw Pinoccio een concert te gaan bezoeken. Immers, een van Neerlands meest succesvolle bands, Blof geheten, trad afgelopen zaterdagavond op. Het gigantische podium, waarop de bandleden hun fraaie teksten ten gehore zouden gaan brengen, was gesitueerd in het centrum van de oude stad Punda, op de zogenaamde Kleine Werf. Het concert zou eerst tegen een uur of negen aanvangen, en dus was er de mogelijkheid om eerst nog te gaan genieten van een heerlijke maaltijd bij het restaurant "De Gouverneur." Nadat de bediening was overtuigd van het feit dat het eten van goede kwaliteit was geweest, werd het tijd om te gaan verkassen naar de plaats van handeling: de Kleine Werf.

Een grootse lichtshow kondigde de band aan die in het voorprogramma zou gaan optreden. Het bleek te gaan om de "Memphis Maniacs", een band die vele zeer bekende nummers in een soort van lange mix had gegoten en die vervolgens ten gehore bracht. Pakweg een uur lang oogstte deze band enorm veel succes; hun optreden werd door de vele bezoekers uitermate op prijs gesteld. En passant troffen de heer Pinoccio en Uw Hoofdredacteur een oude bekende. Oud collega Aart uit Zwolle bleek zich op Curaçao te bevinden voor een vakantie en had besloten van de gelegenheid gebruik te gaan maken om het concert te gaan bezoeken. U begrijpt, er werden zeer veel oude herinneringen opgehaald en het was dan ook maar wat leuk om de avond met Aart en zijn eega door te brengen.

Nadat de "Memphis Maniacs" eindelijk waren uitgezongen, werd het tijd voor de hoofdact. Rechtstreeks vanuit Zeeland betrad Blof het podium om vervolgens, gedurende een aantal uren, hun meest mooie nummers ten gehore te brengen. Het publiek toonde zich uitermate enthousiast en zong de fraaie teksten veelal uit volle borst mee. De kelen konden immers gelaafd worden met een ijskoud biertje? Althans, tot halverwege de avond. Wat was namelijk het geval? Welnu, de organisatie had er klaarblijkelijk geen rekening mee gehouden dat de opkomst erg groot zou zijn. Het bier geraakte dus simpelweg op, hetgeen overigens wel leidde tot behoorlijk wat gemor onder de meezingende menigte. In allerijl diende een noodvoorraad gerstenat te worden ingeslagen, waarna van gemor al snel niets meer te horen was. Het optreden van Blof duurde voort tot op het moment dat de bandleden werden gemaand het podium te verlaten omdat anders de sterke arm der wet zou moeten ingrijpen. Al met al was dus sprake van een zeer geslaagd optreden!

Op weg naar huis werd het gezelschap geconfronteerd met een verrassing. Bij het betreden van het Riffort namelijk, alwaar in de parkeergarage de auto stond geparkeerd, werden de klanken van onvervalste carnavalskrakers opgevangen. Het bleek een drukte van belang in het Riffort, alwaar de Limburgse Kabrieten, een van de carnavalsverenigingen op Curaçao, vierden dat het carnavalsseizoen was begonnen. Een heuse Raad van Elf bleek het terras te bevolken en de ene na de andere meezinger viel te beluisteren. U begrijpt het vast al wel, van het voornemen om nog snel een drankje te gebruiken alvorens de bedstee zou worden opgezocht, kwam niet al te veel terecht. Het was dan ook al laat, en eigenlijk al vroeg in de ochtend, alvorens het gezelschap in huis terugkeerde. Het hoeft dan ook geen betoog dat de zondag voornamelijk in het teken stond van rust en bijkomen. Dat gelukte overigens uitstekend. En zo kan een nieuwe werkweek derhalve weer met vertrouwen tegemoet worden gezien!

Wordt vervolgd…..   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten