Totaal aantal pageviews

dinsdag 13 november 2012

The eagle has landed.....

Dinsdag 13 november 2012 is het vandaag alweer geworden op het zeer warme eiland Curaçao. Al zeer vroeg in de ochtend, toen de enorme cruiseschepen zo ongeveer door de achtertuin van Uw Hoofdredacteur voeren, was het benauwd en steeg de temperatuur bijzonder snel. Dinsdag is het dus vandaag; nog vier nachtjes slapen en dan is het zover. Dan breekt immers het moment aan dat, in de zeer vroege ochtend, de Goedheiligman voet aan het Curaçaose land zal gaan zetten. In Huize Hoofdredacteur draait het voor de Olijke Twee al dagenlang om niets anders. Zeker nu de heer Pinoccio beide koters heeft wijsgemaakt dat hij komende zaterdag, als verwoed duiker, de boot van de Sint tot zinken zal brengen door gaten in de boot te gaan boren.

Vol ongeloof over dit vermetele voornemen van de heer Pinoccio, kan met name dochterlief Julia daarom 's avonds maar slecht in slaap komen. Zo ook gisterenavond, op het moment dat Uw Hoofdredacteur het meiske een stuk wilde gaan voorlezen uit "Beertje Paddington." Het meiske zuchtte eens diep en vroeg: "Pap, kunnen we het voorlezen vanavond een keertje laten zitten? Liever wil ik even een goed gesprek met je voeren over de intocht van Sinterklaas aanstaande zaterdag. Ik maak me daar namelijk heel veel zorgen over nu Evert Pinoccio zegt dat hij de boot van de Sint zal laten zinken. Zeg nu zelf Pap, dan maakt hij toch heel veel kindertjes ongelukkig? En, wie weet kan de Sint niet eens zwemmen omdat hij al zo oud is. Jij bent toch het hulpje van de Minister Pap? Kun jij er dan niet iets aan doen?" U begrijpt, de komende dagen zal Uw Hoofdredacteur eens even een goed gesprek met de heer Pinoccio gaan voeren waarbij getracht zal worden de boormachine van de heer Pinoccio in beslag te gaan nemen. Alsof Pinoccio niets beters te doen heeft dan goedgelovige kinderen de stuipen op het lijf te jagen!

Recentelijk kwam op Curaçao het volgende codebericht binnen: "The eagle has landed!" U begrijpt, zulk een mededeling doet onmiddellijk de wenkbrauwen fronsen. Zou er soms sprake zijn van enige vorm van spionage, of is sprake van een voorgenomen militaire inval? Bij nader onderzoek bleek het echter al snel te handelen om iets geheel anders. Wat was namelijk het geval? Welnu, afgelopen weekeinde vertrok Jumping Paul naar Nederland om zich aldaar weer definitief te gaan vestigen. Het bericht was dan ook afkomstig van Jumping Paul die zichzelf betitelde als "eagle" op het moment dat hij voet zette op vaderlandse bodem. Waarschijnlijk bedoelde hij daarmee "Eddie the eagle", een vermaard schansspringer van jaren geleden. Hoe het ook zij, het is goed te weten dat Jumping Paul is gearriveerd op de plaats van bestemming.

Gisteren was het moment aangebroken dat de, door de Gouverneur benoemde, informateur zijn eindrapport diende in te leveren. Alom bestond de verwachting dat er waarschijnlijk een nieuwe informateur, van andere politieke huize, zou worden aangewezen. Immers, tot op de dag van vandaag is het de aangewezen formateur niet gelukt een coalitie te vormen, Uw Hoofdredacteur meldde U dat al eerder. Echter, eveneens gisteren, poneerde de leider van Pueblo Soberano als grote winnaar der verkiezingen, de stelling dat het goed zou zijn een zogenaamd "Takenkabinet" te gaan vormen. Dit kabinet zou moeten bestaan uit een aantal deskundige Ministers, afkomstig van diverse partijen, die breed gedragen zouden kunnen werken aan het oplossen van problemen van vooral financiële aard. Deze deskundige Ministers zouden moeten worden benoemd uit personen die niet op de kieslijst van een der politieke partijen hebben gestaan ten tijde van de verkiezingen van vier weken geleden. Het lijkt erop dat de informateur vertrouwen heeft in de mogelijkheden daadwerkelijk zo'n "Takenkabinet" te gaan vormen. Hij verzocht daarom aan de Gouverneur om hem nog enig respijt te gunnen. Dat respijt werd hem vervolgens ook daadwerkelijk verleend waarbij de definitieve eindrapportage nu eerst op 16 november dient te worden overgedragen. U begrijpt, dit is een behoorlijk onverwachte ontwikkeling. De uitkomst ervan wordt door zeer velen op dit zo fraaie eiland dan ook met grote belangstelling gevolgd. Mocht er op korte termijn duidelijk worden of een zodanig kabinet kans van slagen heeft dan leest U het vanzelfsprekend onmiddellijk in een volgende editie van "Een Zonnig Avontuur."

Wordt vervolgd…..    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten