Totaal aantal pageviews

maandag 5 november 2012

Avonturen op een vlot.....

Het is vandaag maandag 5 november 2012 op het fraaie eiland Curaçao. Het weekeinde ligt alweer een nacht achter ons en de borst is weer natgemaakt voor een nieuwe werkweek. Een week waarin vast weer het nodige gebeuren gaat, al valt op dit moment nog niet geheel en al te overzien welke gebeurtenissen dat allemaal zullen zijn. Voorlopig is het maandag en is het weer even wennen. Immers, zo'n prettig weekeinde als dat wat net achter ons ligt vergeet je maar niet zomaar. Maar goed, het zonnetje heeft inmiddels al weer voorzichtig haar eerste stralen laten zien en het ziet er dan ook naar uit dat de eerste werkdag van deze week vergezeld gaat worden van weer hoge temperaturen. Hoe het ook moge zijn, Uw Hoofdredacteur zal U snel even bijpraten over de afgelopen 24 uur. En, zoals te doen gebruikelijk gebruikt hij daarvoor een nieuwe editie van "Een Zonnig Avontuur."

Gisteren, op zondag, was het dan eindelijk zover. Nadat Uw Hoofdredacteur al zeer vroeg in de ochtend werd gewekt door het Olijke Tweetal, kon de dag beginnen. De ochtend werd er een die in het teken stond van rust en van voetbal. Terwijl de beide olijkerds zich prima vermaakten met allerhande knutselwerk, was Uw Hoofdredacteur daardoor in de gelegenheid te genieten van de voetbalwedstrijd tussen de Tukkers uit Enschede en de Rotterdammers van Feyenoord. Het werd een uitermate boeiend spektakel waar Uw Hoofdredacteur met uitermate veel plezier naar heeft gekeken. Nadien werd het echter tijd om een bezoek te gaan brengen aan Dive Nas, de duikschool van Huib Nas die, sedert korte tijd, is gevestigd aan de zee bij Boca Simon. Nu is het zo dat de familie Hoofdredacteur nimmer eerder een bezoek had gebracht aan Boca Simon en men was dan ook uitermate benieuwd hoe het er daar zou uitzien. Het was de bedoeling, zo had Huib laten weten, dat er op deze middag genoten zou worden van een BBQ en een aantal verkoelende drankjes. Tussendoor zou er dan gezwommen kunnen worden of zou een heuse duik kunnen worden gemaakt.

Het werd uiteindelijk een werkelijk fantastische middag. De duikschool van Huib bleek te zijn gevestigd aan een schitterende zee, die bij tijd en wijle woeste golven liet zien. De heer en mevrouw Pinoccio, ook van de partij deze middag, besloten al snel een echte duik te gaan maken om het onderwaterleven eens wat nader te gaan beschouwen. Er bleek sprake te zijn, zo vertelde de heer Pinoccio pakweg een uur later, van een ongerept rif, schildpadden en vele fraaie zeebewoners. Steeds meer belangstellenden meldden zich aan de lange tafel die stond opgesteld en velen bleken allerlei lekkere hapjes te hebben meegenomen. U begrijpt, Moeder de vrouw en Uw Hoofdredacteur vermaakten zich dan ook uitermate goed.

Na verloop van tijd besloot de heer Pinoccio om de buurt te gaan verkennen in gezelschap van zijn zoon Frans en beide olijkerds. Pakweg een half uurtje scharrelden zij door de omgeving op zoek naar ongerepte schatten. En zo'n schat, welnu die werd wel degelijk gevonden. Uw Hoofdredacteur zag immers, enige tijd na vertrek, het gezelschap terugkeren met de heer Pinoccio voorop. Deze torste een zware last mee in de vorm van een tafelblad dat, bij nadere inspectie, aan de onderzijde was voorzien van tientallen lege plastic frisdrankflessen. Met andere woorden: er was een vlot gevonden. De beide jongens, Frans en Levi, beleefden vervolgens het avontuur van hun leven. Dobberend op de soms zeer hoge golven, kraaiden zij het uit van plezier. Vergezeld door een lege fles rum en een gebraden kippenpoot konden zij zo zijn weggelopen uit de rolprent "Pirates of the Caribean."

U begrijpt, de zondag was verstreken vooraleer het gezelschap het in de gaten had. Heerlijk gezeten in het zonnetje, een biertje in de hand en een gebraden lekkernij van de BBQ, wat kun je nog meer wensen? Met grote dank aan Huib Nas die, Uw Hoofdredacteur heeft het daadwerkelijk met eigen ogen kunnen waarnemen, is gesitueerd op het mooiste plekje van Curaçao. Mocht U dit eiland binnenkort dan ook komen bezoeken en wilt U dan genieten van het schitterende onderwaterleven?  Reist U dan vooral af richting Boca Simon en vervoeg U bij Dive Nas. U zult er zeker geen spijt van krijgen!

Wordt vervolgd…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten